Církevní dějiny - Antika a středověk

Církevní dějiny - Antika a středověk https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216726/bmid_cirkevni-dejiny-antika-a-stredovek-lpo-216726.jpg 5 25 5

Církevní dějiny série

1. díl >

Předložit přehledný a objektivní pohled na dějiny křesťanské církve představuje komplikovaný a obtížný úkol. Přes značnou šíři problematiky se autoři snažili o co největší komplexnost, podali výklad ke všem zásadním momentům církevních dějin ve sledovaném období. Čtenář získá ucelený přehled o dějinách církve a dokáže pochopit vývojové procesy v celku obecného historického vývoje. Správně zařadí jednotlivé fenomény církevního života a pochopí příčiny a následky mnoha oblastí společenského i kulturního života. Kniha je cenným zdrojem informací pro zájemce o historii, náboženství a vztahy církve a státu. Jako učebnici ji mohou využít studenti vysokoškolských humanitních oborů včetně teologických či právnických.... celý text

Přidat komentář

ondra2
27.11.2022 4 z 5

Překvapivě čtivé, naštěstí nezabíhající do úmorných podrobností případných teologických sporů mezi jednotlivými směry křesťanství či jeho sektami, přestože i jim se věnuje a snaží se je podat srozumitelně, pokud to v takovém případě lze. Srozumitelnější byla nicméně právě spíše stránka prosté historie církve a vztahy ke světské moci.

Aeon
23.01.2022 5 z 5

nemozem nic vytknut, autori vycerpavajucim sposobom popisuju vznik krestanstva, jeho rozne odnoze a strukturu v kontexte s dejinami, ktore nepopieratelne formovali celu krestansku cirkev.


kirkous
20.01.2022 4 z 5

V podání Dršky a Suchánka jsou církevní dějiny více historií než teologickou disciplínou (ve srovnání s Franzenovými Malými církevními dějinami). Přitom se samozřejmě teologické problematice nevyhýbají. Mohu vřele doporučit.
Jediná věc, která mi trochu vadila, byla typografická úprava. Nedovedu to lépe vysvětlit, prostě se mi to nečetlo úplně dobře z tohoto hlediska. A jako učebnici nebo příruční literatuře by knize slušely odstavcové nadpisy po bocích textu, které by usnadnily orientaci.

deirdre
11.05.2017 5 z 5

Autorom sa ich zámer jednoznačne vydaril. Veľmi dobre napísané dielo, obrovské množstvo informácií a pritom pútavé (veľa krát sa mi nechcelo knihu odložiť, lebo som bola zvedavá "a ako to bolo ďalej?"). Odporúčam každému, koho toto obdobie zaujíma, nielen z cirkevného hľadiska. Veď európsky stredovek si bez cirkvi sotva možno predstaviť. Oceňujem aj množstvo odkazov na literatúru, ktorá je u nás k tejto téme dostupná, pre tých, ktorých jednotlivé otázky hlbšie zaujímajú.

kasparos
16.02.2017 4 z 5

Dobré dílo