Ztracené duše

Ztracené duše https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76033/ztracene-duse-76033.jpg 4 79 16

Charlie Parker série

< 9. díl >

Nový thriller s Charliem Parkerem, jehož součástí je i hudební soundtrack. Hranice mezi Kanadou a americkým Maine jako by ani neexistovala. Pašuje se vše, na co si vzpomenete: drogy, peníze, zbraně, lidé. Skupina všehoschopných bývalých vojáků rozjíždí vlastní akci. Jejich zboží je však hrozivější, než si kdokoliv umí představit. Snad s výjimkou Charlieho Parkera, který důvěrně zná i ta nejtemnější zákoutí lidské duše. Při vyšetřování na první pohled zjevné sebevraždy Parker objeví souvislost mezi řadou úmrtí bývalých příslušníků bojových jednotek. Sled událostí přivede na scénu i samotářského Heroda, muže vskutku podivínského. V patách má tajemnou postavu, člověka, který si nechává říkat Kapitán. Aby Parker odhalil všechny souvislosti, musí se chtě nechtě spojit s člověkem, z kterého jde strach víc než z kohokoliv jiného.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Whisperers , 2010


více info...

Přidat komentář

Niu
08.07.2022 4 z 5

Tento díl se mi líbil o něco méně než ty díly, jež se plně týkají Charlieho nebo Louise s Angelem (jako předchozí dva). Příběh byl zajímavý, ale jestli se nepletu, tak zrovinka jeden díl byl o podobném tématu (něco utajeno za válečných let). Pro mne bylo celkem dost zajímavé nahlédnout do armádních záležitostí, do pocitů vojáků, co se v nich odehrává, jak je to s nimi po návratů. Ono to navenek vypadá velmi uspořádaně a pod kontrolou, ale uvnitř to vře potlačovanými emocemi. Opravdu silné. Tady sledujeme příběh hlavně vojáků. Možná mě trochu mrzelo, že se autor v závěru nevrátil na začátek za panem Benettem. Connollymu se nedá upřít čtivost.

moudivlacek
12.05.2019 4 z 5

Další skvělý příběh, i když trochu smutný - nejdříve mě zklamou američtí vojáci, kteří vykradou irácké muzeum. Zároveň jsou obětmi války a doma se zrovna s veterány moc dobře nezachází, navíc nedostávají ani slíbenou odměnu ani pomoc.
I kdybych přijala jejich původní záměr, proč vykradli muzeum, brzy je jasné, že se to ošklivě zvrtlo. Dokonce jsem odhadla i mozek operace, to mě potěšilo.
A zas tu máme stvůry z podsvětí a starého známého Sběratele, který nakonec zachrání život Parkerovi. Ale ten pohled do zrcadla v závěru vyděsil trochu i mě, Trošku se děsím, co čeká Parkera.
Rozhodně pokračuji dál v sérii.


intelektuálka
19.11.2018 4 z 5

Zde jsem sáhla do pánské části knihovny - mrazivý detektivní příběh s postavou Charlieho Parkera...

Válka v Iráku, ničení kulturních hodnot, záhadné sebevraždy bývalých vojáků a i mystéria ...
To není obvyklá kniha - určitě mi stála za přečtení...

Jen tu opět zaznívá myšlenka o vině a trestu...
Každý, kdo projde peklem války, musí v sobě nést trauma...

Atak
25.03.2018 4 z 5

Kniha je zajímavě napsána, pro mě to bylo první seznámení s tímto autorem i s Charlim Parkrem

Finn69
14.01.2018 4 z 5

Charlie Parker tentokrát hledá příčinu záhadných sebevražd veteránů z války v Iráku, které zřejmě souvisí s pašováním starožitností a nakonec i s vyrabováním bagdádského muzea při invazi. Zajímavé téma, a jak už to tak u Charlieho případů bývá, zapletou se nám do toho brzy sumerští démoni a další podivné postavy, pohybující se mezi naším světem a podsvětím.
Děj plynule odsýpá, atmosféra je patřičně temná, postavy uvěřitelné, celkem mi z toho vychází jeden z nejlepších dílů série.

ThomasRuhe
08.11.2016 4 z 5

Kniha se mi líbila, a to z několika důvodů.
Velká část příběhu se zabývá psychickými problémy vojáků po jejich návratu z Iráku, a tomu jak se k nim armáda zachovala.
Connolly opět zručně mixuje realitu s nadpřirozenými silami ( hodně temnými). Jde to vcelku dobře dohromady, protože to příliš nepřehání, a tato kombinace dodává příběhu hutnou atmosféru.
A konečně příchod Parkerových newyorských přátel, párku zabijáků Louise a Angela, které si povolá na pomoc. Ti vždy přinesou do příběhu oživení.
Sečteno podtrženo : zasloužené 4 hvězdy.

niki-chan
11.07.2016 5 z 5

Pro mě ta nejlepší kniha od autora. Děj se netáhne, dost se člověk dozví o minulosti Parkera, navíc ta temná atmosféra kolem. Prostě bomba

cie
17.09.2015 2 z 5

Pro mě asi jedna z nejslabších knih s Parkrem. Ani Luis to svými vtípky nezachránil. Asi už je toho nadpřirozena na mě moc, nepůsobí to na mě reálně. Tentokrát jsem se vyloženě těšila až dočtu poslední stránku.

malvo12
03.03.2015 5 z 5

pre mna osobne najlepsia kniha od connollyho..aj ked kolko ludi,tolko chutí

LucillaPeters
18.02.2014 5 z 5

Pravda, čekala jsem něco trochu jiného, ale neviděla bych to jako nejslabší knihu od Connollyho. Je prostě jen jiná ;-) I když ten konec už se opět vrací do starých kolejí s Parkerem, za což jsem byla opravdu ráda.
Edit: Musela jsem jít s hodnocením nahoru. Knížku jsem si rychle přečetla znovu a ... ono to prostě dobré je. Ne že ne. A dokonce bych řekla, že popisem válečných zrůdností (a toho, jak dokáže lidi válka změnit), které nejsou vybájené z pera spisovatelova, ale které se dost možná i dějí nebo děly, je to daleko sugestivnější a děsivější.

mauvais-ange
09.11.2012 4 z 5

Tak nízké hodnocení si podle mě tato knížka nezaslouží. Dobře, příběh není zase tolik napínavý jako u knih předešlých, ale že by se nedala dočíst? Samozřejmě je to asi i otázka toho, jak komu autorův styl sedí nebo ne...Já ho mám ráda a podle mě i tato knížka má co nabídnout a stojí za to vydržet a dočíst ji, protože konec je nejlepší.

Lenka Žofka
20.06.2012 3 z 5

Po přečtení komentářů jsem se připravila na něco mnohem horšího, dokonce jsem zvažovala, jestli se do čtení vůbec pouštět.
Pravda, umí napsat mnohem lepší knihy, ale zároveň znám mnnohem horší s...ky

nier
04.01.2012 2 z 5

Určitě velké zklamání...první knížky z této série se mi líbily, dokonce moc...od Černýho anděla to přestavá mít jiskru a kupovala jsem je spíš ze setrvačnosti (vyjímku tvořila kniha Zabijáci)...koupi další si už dobře rozmyslím...

Lucia1973
17.12.2011 1 z 5

Už si ani nepamatuji kdy jsem naposledy nedočetla knihu...po letech to jsou Ztracené duše.

kelve
24.11.2011 1 z 5

Dala jsem té knize dost času, ale vůbec mě nezaujala.

kalache
22.07.2011 2 z 5

Taková krásná kniha a nic v ní.Snad až na to CD uvnitř.......