Tajemství stříbrné čarodějky

Tajemství stříbrné čarodějky https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453822/bmid_tajemstvi-stribrne-carodejky-ZHu-453822.jpg 5 75 21

Čarodějky malostranské série

< 2. díl >

V pražských uličkách se začíná povídat stará legenda o příchodu Stříbrné čarodějky, která vládne nevídanou mocí. A být čarodějkou v Praze není jen tak! Ginevra, mladá čarodějka z Malé Strany, o tom ví své. Jen co odkryla jedno velké rodinné tajemství, spadne rovnou do další šlamastyky, když se při jednom kouzlu něco pořádně zvrtne. Jako by nestačilo, že na ni mají spadeno ostatní pražské čarodějky a chtějí malostranský rod jednou provždy vyhnat z Prahy. Ginevra teď musí dokázat, že sem i se svou rodinou patří. Vydá se proto i se svými třemi přáteli na dobrodružné putování časem hledat dávno ztracený artefakt. Při jejich pouti do "stříbrného města" se jim do cesty připlete i nějaké to čertisko, potrhlé strašidlo či podivuhodná trojčata v maringotce a samotnou Ginevru pak cesta zavede až hluboko pod zem, k bytostem tak starým, že z nich zbyla jen pověst. Vítejte již podruhé v kouzelném světě malostranských čarodějek, který uchvátil malé i velké čtenáře.... celý text

Přidat komentář

Sandalkar
26.01.2024 4 z 5

Opet velmi hezka a ctiva kniha. Moc se mi libi to zapojeni domovnich znameni, nalakalo me to vyrazit do Prahy a prozkoumat je.
Jedine, co mi nedavalo smysl je, ze s sebou do minulosti Gini tahla kamarady a sveho kluka, kdyz ji k nicemu nebyli?? Vlastne se tam jen prosli a nic...taky jsem trochu cekala nejakou vetsi zapletku v Kutne hore. Prostor by na to byl. On Teo mi obecne prijde do pribehu tak nejak prapodivne naroubovan, neni mezi nimi zadna chemie, probeh ci skadleni. To mi tu proste chybi. Babicka Ginevra mela zase styl.

"Nenavist nevymazes ze dne na den. Bude jim to nejakou dobu trvat."

Hzjena
12.09.2023 3 z 5

Opět stejný problém jako u jedničky.... Občas trochu moc pro děti, občas pro dospívající (dívky), polité feministickou omáčkou.

Neříkám že je kniha špatná, ba naopak! Líbí se mi české reálie a celkově zpracování českých pověstí do děje (samozřejmě s vynecháním těch částí, které by nebyli pro děti).

Satanžel v této druhé knize mi ješte trochu vadili patvary jako časohybky, tajnovteřiny, tajnočas apod. A když už jsem nakousl ty tajnocibule či co, nepřipomíná vám to něco? Obraceč času z Harry Pottera? Jako obří ještěr co hlídá poklad, jako schopnost mluvit se zvířaty, která je považována za temnou a tak dále a tak dále... Až u druhé knihy jsem si uvědomil kolik toho autorka vykradla z Harryho...

Ale podle těch blažených kometářů (od žen samozřejmě) typu : brilantně vymyšlený děj, naprosto skvělá serie, úžasné, skvělé a další a další přepeřené bláboly, to asi fungule. Za mě 65%


AmeQ
14.07.2023 5 z 5

je to napínavý a dobrodružný příběh, rozhodně doporučuji!!!!!

Knižní střípky
27.08.2022 4 z 5

Poslech audioknihy

Díky doporučení jsem objevila Ginevru, čarodějku z Malé Strany. A totálně jsem těmto kouzelným příběhům propadla.

Tento kouzelný svět má na svědomí česká spisovatelka Petra Kubašková a já jí musím vyseknout poklonu.

Vždycky jsem milovala starou Prahu, její příběhy, pověsti, pražské uličky, ve kterých se skrývá tolik tajemství... A právě to všechno autorka zařadila do své čarodějné trilogie.

Knihy jsem poslouchala v audio verzi a předčítala mi je Zuzana Kajnarová, a ten její hlas k nim sedl jak poklička na hrnec.

Autorčina fantazie je bezbřehá a moc se mi líbilo, jak skloubila kouzelný svět s tím obyčejným, civilním, současným, protože naše čarodějnice žijí mezi námi a musí se navenek chovat jako obyčejní lidé. A Malá Strana je pro tento svět jako stvořená.

Užívala jsem si každičkou minutu poslechu, a už teď vím, že se do tohoto kouzelného světa jednou zas ráda vrátím.

VeruMalfoy
24.06.2022 5 z 5

Opět nádherný příběh a formou audioknihy krásně vyprávěný. Sice vím, že na 3. díl v audio verzi si nějakou dobu počkám, ale rozhodně mi to za to stojí. Tento příběh byl opět napínavý a zábavný. Zároveň byl však poklidný a splňoval všechno to, co od knihy chcete, když si potřebujete odpočinout a vydechnout. Bylo příjemné se ponořit do kouzelného českého světa a nemyslet na těžkosti všedních dní. Moc se mi líbilo cestování v čase, i když zde mohlo být trošku více popsáno a rozvinuto. Knihu opět doporučuji.

katallinka
05.05.2022 4 z 5

Ještě lepší než první díl. Tahle série se moc povedla. Hrozně moc mě baví postavy, jejich magie a české prostředí. 4,5*

Ailee
27.02.2022 4 z 5

Lepší než první díl. Přimočařejší a možná i akčnější a napínavější.

Vesmich
27.02.2022 5 z 5

Tentokrát nejen Malá Strana; parta se vypraví i jinam. I pro dospělého čtenáře je fascinující návštěva pouti a putování časem. Není to totiž zas až tak extra daleké putování, takže se nelze ubránit jásání a usmívání z poznaného ztraceného mládí.

Atuin
31.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl mě maličko zklamal. Došlo mi že nebylo příliš moudré udat u hrdinky věk 14 let a pak skrze ní někde promlouvat až mírně infantilním způsobem. Je to čistě literatura pro děti, takže zrovna tento prvek není až tak zásadní pro snížené hodnocení oproti prvnímu dílu. Ovšem co je za mě zásadní a to výrazně je fakt, že si v příběhu vymyslím cestu časem ( i kdyby to mělo být jen v samotné Praze) a potom ten nápad úplně zabíjí tou časovou rovinou. Protože řekněme si upřímně, kniha kde hraje dost velký prim symbolika a odkaz na historii a různá místa u nás např. Kutná Hora by si zasloužila větší časový rozptyl pro ukázku širšího a znamenitejsiho prostředí. A to je jedno zda je to kniha pro děti ci ne. Zapůsobit právě na děti je nesmírně důležité. Protože řekněte sami. Když by jste už museli pro něco někam skákat,aby jste zachranili svůj klan je působivější za roh nebo někam napříč stoletím (y).

Orange8knihomol
28.12.2021 5 z 5

Na pokračování příběhu Ginevry, její rodiny i přátel jsem se nepopsatelně těšila. A že to byla jízda jako o závod! Námět i zápletka knihy jsou naprosto jedinečné a postavy sympatické již na první pohled. Místy se zde setkáte i s vtipnými pasážemi, jindy jste napnutí jako struna, co se bude dít dál. Kolikrát mě udivovala autorčina nevyčerpatelná fantazie (např. časohybky a jejich časocibule) a všelijaké magické vymoženosti. (Uveďme jeden příklad za všechny - breptavý pudink, ten mi v hlavě už zůstane napořád. :D) Řekla bych, že zasazením děje do České republiky se nám kniha stává bližší, jaksi přirozenější, protože je krásné, když vám umožní navštívit známé, nejen pražské, lokality a dozvědět se další fakta či pověsti spjaté s českými dějinami. Troufám si tvrdit, že Čarodějky malostranské můžeme zařadit mezi nejkvalitnější českou fantasy pro děti a dospívající, z čehož vyplývá: TOHLE SI PROSTĚ MUSÍTE PŘEČÍST! :-)

janca6129
24.09.2021 4 z 5

I když už pár let nejsem cílová skupina, Tajemství stříbrné čarodějky jsem si zamilovala. Krásná knížka s krásným příběhem a ilustracemi.

Přiznám se, že jsem zpočátku trochu bojovala se stylem vyprávění a zhruba v polovině už mi to přišlo zbytečně roztahané (proto hvězda, možná hvězda a půl, dolů), nicméně jako celek je Tajemství stříbrné čarodějky velmi čtivou "pohádkou pro větší děti".

(Ještě si musim přečíst první díl, který mi nějak utekl, a pak se začnu těšit na pokračování. :))

Jajiinka
07.07.2021 5 z 5

Hodnocení 5/5

Opět se vracíme do Prahy, prožívat příběh s našimi malostranskými čarodějkami.
Ginevra, čarodějka z Malé Strany opět zažívá dobrodružství. Tentokrát se v pražských uličkách začíná povídat stará legenda o příchodu Stříbrné čarodějky, která má velikou moc. Při jednom ceremoniálu, kdy Ginevra zasvěcuje svou kouzelnou moc se něco zvrtne a po tomto incidentu, ostatní pražské čarodějky žádají o vyhoštění rodu malostranských čarodějek z Prahy. Ginevra musí dokázat, že patří tam kde nyní je, a proto se vydává na dobrodružnou POUŤ a doufá v nalezení důležitého artefaktu pro svou babičku a celý rod. Samozřejmě u toho nesmí chybět její přátelé. Obstojí Ginevra v tomto těžkém úkolu a budou moci v Praze zůstat?

Opět musím vyzdvihnout obálku knihy, která je naprosto úchvatná tak jako u prvního dílů. Obálku s využitím ilustrace od Zuzany Čatajové („Striga“) vytvořil Lukáš Tuma. I když to je již delší doba, co jsem četla první díl okamžitě jsem se chytla, a ani jsem nemusela nějak dlouho vzpomínat. Kniha krásně pokračuje a občas střípkem napoví, co se dělo v první díle. Není to nějak zásadní, ale pomůže to rychleji se zorientovat v tomto světě. Který musím přiznat mě neskonale baví. Mytologie a postavy, aury, domovní znamení, loutky a vše z toho světa jsem si moc oblíbila a příběh je brilantně vymyšlený. Musím přiznat, že tento díl se mi líbil ještě o trochu více než předchozí. Série má vzestupnou tendenci a už se moc těším na další díl. I když je to kniha dětská tak je pro mě zážitek jí čist, spisovatelka má obrovskou fantazii, s kterou dokáže pracovat. Jediné, co mi tam trochu chybí je více propracovaná romantická linka.

knihovniceS
13.06.2021 3 z 5

Tajemství stříbrné čarodějky
Více než před rokem jsem četla první díl a jak jsem napsala, mám ráda knihy o Praze, zvláště mě láká historické centrum. První část s názvem Čarodějky malostranské mě opravdu zaujal. Pokračováním jsem byla zklamaná, bylo méně historie, více fantasy a to už pro mne není ... Dočetla jsem až do poslední tečky, ač jsem čekala víc, byla jsem zvědavá. Věřím, že pro milovníky fantasy literatury je to pěkný příběh. Dnes dávám jen 3 hvězdy.

Arkagas
16.05.2021 5 z 5

1, knížku jsem objevila v dětské knihovně v novinkách a vzala jsem ji vlastně jen díky obálce a popisku ilustrace: Striga. Striga je totiž moji milí jedna z mých nejoblíbenějších tatérek, která se vyznačuje tímto stylem a sama žije tak trochu jako čarodějka, což na ní roky obdivuju. Volba byla jasná. K ilustracím netřeba slov - ostatně na práce Strigy se můžete podívat sami na internetu. Ale tu knížku jsem si neskutečně užila. Je to sice primárně určené pro čtenáře od 9 let, ale každý z nás je tak trochu dítě i v dospělosti a kdo tvrdí že ne, ten lže! Miluju Prahu, znám ji jako své boty a přenést se díky tomuto dílu na Vyšehrad do dob čarodějek, sledovat ožívající domovní znamení, čerty, gnómy a další bytosti bylo tak krásné. Nutně jsem s každou stránkou potřebovala nastoupit na vlak a jet do Prahy. Příběh rodiny čarodějek, kdy jedna z nich je odsouzena k životu v podzemí, protože použila nepatřičně svou moc a její pokolení musí dokázat, že na Malou Stranu patří, i přesto že při úplňkové iniciaci se něco zvrtlo. Nádhera. Děkuju paní autorce, že jsem se mohla přenést do příběhu mimo realitu.

Tiama
04.05.2021 5 z 5

Opravdu povedený příběh, má od všech přísad právě tak akorát. Dobrodružství, humoru, laskavosti, ale hlavně fantazie.

jennefer
01.04.2021 4 z 5

May vše vystihla níže, zcela s ní souhlasím. A dodávám, že druhý díl se mi líbil o chlup víc, než první. Snad se za čas dočkám i třetího.

Ív688
01.03.2021 5 z 5

Právě jsem tenhle příběh dočetla, jsem nadšená fantazií, mystikou...držela jsem celou dobu palce Ginevře, aby její pouť dobře dopadla. A už jsem si v knihovně zarezervovala i první díl..ráda si ho přečtu, díky paní Petro.Doufám že budete s čarodějkami ještě pokračovat.

Turlogh
14.01.2021 5 z 5

Výborná fantasy o čarodějkách a nejen o nich. Zajímavý svět oživlých domovních znamení, dryád, stříbrných gnómů, čertů a dalších mytologických bytostí. Ale nejvíce mě oslovilo staré loutkové divadlo, tedy spíše oživlé loutky dávných řezbářů. (Bude to asi tím, že jsem už od útlých dětských let příznivcem a přítelem loutek a loutkového divadla, těch pimprlat, jak se o nich píše i v této půvabné knize.) Vážená spisovatelko Petro, jen tak dále. Rád si přečtu i Vaše další knihy. A málem bych zapomněl, má poklona paní ilustrátorce, obrázky skvěle dokreslují atmosféru knížky. Howgh.

zvěřinec
15.12.2020 5 z 5

Krásná kniha jak obsahem tak vzhledem. Často jsem se procházela po Praze s Ginou (prstem po mapě) a hledala na netu domovní znamení, o kterých jsem samozřejmě vůbec netušila. Skvělé ilustrace od Striga celý dojem z knihy jen umocnila.

vterinka
23.11.2020 5 z 5

Skvělé pokračování malostranských čarodějek, ve kterém opět nebyla nouze o dobrodružství. Konec se dal předvídat, o to víc jsem ale byla spokojená. Moc se těším na další pokračování.

Štítky knihy

Praha česká fantasy fantasy pro děti Malá Strana (Praha) čarodějky

Autorovy další knížky

Petra Kubašková
česká, 1978
2019  86%Čarodějky malostranské
2017  82%Síť snů
2020  91%Tajemství stříbrné čarodějky
2021  91%Čarodějka a zlatý elixír
2023  87%Ocelová křídla motýla

Kniha Tajemství stříbrné čarodějky je v

Právě čtených5x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených2x
Knihotéce82x
Chystám se číst47x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x