Úniky

Úniky https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360333/bmid_uniky-RQw-360333.jpg 4 226 52

Buchanan-Renard (FBI) série

< 13. díl >

Allison Trentová nevypadá jako hackerka. Pokud není ve škole a nepřipravuje se k promoci, přivydělává si dokonce jako modelka. Ale za překrásnou tváří se skrývá geniální počítačový mozek. Její největší láskou je programování a schopnost pronikat do cizích systémů. Sní o tom, že napíše nový bezpečnostní program, který bude znamenat převrat v počítačových technologiích. Agent FBI Liam Scott má problém: v jeho útvaru dochází k úniku tajných informací. Potřebuje schopnosti prvotřídního hackera, který by se nezjistitelně naboural do serverů FBI a vypátral pachatele. Nemůže využít nikoho z vlastních lidí a ideálního adepta pro tento úkol nalézá v Allison. Je tu ovšem další potíž - Allison s takovou věcí nechce nic mít společného a jeho žádost odmítne. Liam samozřejmě neví, že Allison má svá tajemství a nechce, aby se k nim agenti FBI dostali. Liam Scott udělá téměř cokoli, aby ji získal ke spolupráci, dokonce poruší několik profesionálních zásad, když je třeba. A těžce bojuje s pokušením, které pro něho Allison představuje: v sázce je totiž jeho pracovní dráha, ale i budoucnost obou.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Wired


více info...

Přidat komentář

zoew
19.01.2024 3 z 5

Tak nejdřív klady - bylo to čtivé, krátké a mělo to spád. A nyní zápory - tohle už bylo i na mě moc - překombinované a přeslazené, vhodné spíš pro čtenáře začátečníky, kteří toho ještě moc nepřečetli. Takže za mě asi tak 2,5*

Gi-Gi
04.10.2023 5 z 5

Klasická Garwood, ale jak já ji potřebovala. Jednoduché, předvídatelné, jasné, ale přesně se mi trefila do nálady. Sláva


LenkaVes
23.06.2023 3 z 5

Tahle série ... příběhy jsou odpočinkové, pohodové... romantika i detektivka. Ale když se čtou jedna za druhou, tak už toho je asi moc. Zbývají mi tři, ale nejdřív si musím od této série odpočinout....

vevebook
09.04.2023 2 z 5

kniha byla fajn, nápad dobrej, spojení FBI agent a hackerka mě dost zaujalo. Hodně se mi líbila Allisonina povaha, asi bych uvítala, kdyby tam bylo víc situací, které vypovídají o její speciálnosti- tim myslím např. její talent na puzzle. Co mi ale upřímně dost vadilo, byl Liam. Bože, on mě fakt sral hrozně mě štvalo, že se s ni vždycky vyspal, odešel, zmizel jí ze života a pak si tam nakráčel po týdnech jakoby nic a začal jí líbat. Dokolečka dokola. Jen tak bez vysvětlení. Žádné omluvy ani výčitky, ani jedna hádka na tohle téma. Taky mi vadilo, že i když viděl jak ji v práci využívají a volaj si ji kdy se jim zachce jak pejska, nic moc neudělal, minimálně mi přišlo, že ho to dostatečně neštvalo. Já teda nemám kámoše mezi nohama, takže nevim, jak to mají chlapi, ale ja kdybych někoho děsně milovala, tohle by mi vadilo. U Allison mi vadilo, že si to nechala líbit, na druhou stranu, kdybych to měla brát hodně do hloubky, řekla bych, že v tom bude hrát roli její trauma z dětství, ale to se tam nijak neřešilo. Jestli tohle zohledňovala u její povahy autorka nevím. Konec byl dost uspěchaný. Jak jinak pan Liam si to zas nakráčí k ní do života, najednou ji děsně miluje a chce si ji vzít? Vždyť se ani neznali!!
Nápad dobrej, provedení horší. Já si myslím, že je to dobrá kniha a stojí za přečtení, ne že ne, ale u knižek hledám únik z reality a tady mě ten chlap fakt sral svojí natvrdlostí
Každopádně jinou knihu od autorky jsem ještě nečetla (vrhnu se na ni hned, jak tohle dopíšu), takže netušim, jestli to tak má u všech knížek. Nebo jsem možná jenom já moc náročnáale když v realitě nemám žádný dokonalý chlapy můžu je vyžadovat na papíře ne?

kacenka0239
17.10.2022 4 z 5

Zatím poslední díl série. Musím říct, že čím víc se blíží konec série, tím jsou ty knížky lepší. První díly byly spíš romantické s nádechem detektivky a teď ke konci už je to detektivce mnohem blíž a i proto mě tyhle poslední díly baví mnohem víc než ty ze začátku.

kacenka6144
09.09.2022 4 z 5

A je to - puntik, tečka. Zvládla jsem během prázdninových měsíců celou sérii (samozřejmě jsem to proložila i jinými knížkami). Nechtěla jsem ztratit souvislosti mezi jednotlivými postavami a později přemýšlet kdo je kdo a kdo ke komu patří. Poslední díl byl důstojným zakončením celé série. Není to sice úplně na obdivné "waw", ale když jsou ty prázdniny a večer se tak kráááásně četlo. Allison a Liam - oba tak trošku stejní a zároveň tak jiní, vzájemně se doplňují. Prostě to s těma chlapama nemáme jednoduchý. :-)

Marci_Vaj
09.08.2022 4 z 5

Počítačová expertka Allison, to mě bavilo :) Liam, další z mnoha super agentů :D
Nebylo to špatné, ale byli v sérii o něco lepší zápletky i o něco lepší ‘muži’ :)
Možná to je tím, že těch dílů je tolik, že už tu není to prvotní nadšení… ale určitě doporučuji přečíst :)

Kikbook
28.07.2022 4 z 5

Kniha byla dobrá. Moc se mi v ní líbilo všechno ohledně programování a bavila mě i samotná Allison, ale jedna věc mě zklamala ten konec. Mohl být víc rozepsány, no nevím jako podle mě by se tahle kniha dala popsat slovem nedokončená... Aspoň teda za mě

Inka8
05.03.2022

Kniha se mi líbila , byla tam zápletka i romantika a fascinuje mě , jak někteří příbuzní dovedou být otravní a hnusní .

johana3160
08.11.2021 3 z 5

Me to nijak moc neoslnilo.. Je to ctive, ma to asi co by mit melo, jen to bylo nijake. JG ma i lepsi…

Laf
02.10.2021 4 z 5

Další skvělý díl této série. Je fajn, že se v ději objevují i postavy z předešlých dílů, takže kniha je díky tomu ještě lepší. Kniha sama o sobě má zajímavou detektivní zápletku, nechybí ani romantická linka. Přečteno velmi rychle a je to super pohodová kniha, kterou mohu vřele doporučit :)

petusska01
13.10.2020 4 z 5

Príbeh sa mi páčil, aj keď niektoré príbehy zo série sa mi páčili viac. Tuto bol ten vzťah medzi hrdinkou a agentom FBI taký nemastný neslaný - akože chápem, dialógy medzi nimi boli vtipné, plné erotiky ale také to bolo nijaké. Celkovo príbeh okej.

Lenjulka
07.09.2020

Skvěle zakončena série, celá série mě bavila....

Eva593
01.09.2020 5 z 5

Perfektní čtení

helenkan
31.08.2020 5 z 5

Tak jsem si zase vychutnala moje oblíbené agenty FBI. Příběh agenta Liama a hackerky Allison se mi líbil. I když mě někdy Allison štvala,jak se nechávala využívat tetou a strýcem.:-)

bekule
22.07.2020 3 z 5

3,5
Tato série mě bavila hodně ale poslední dva díly už jsou slabší . Jednotlivé dvojice a jejich příběhy jsou si hodně podobné , v paměti mě zůstaly jen dva díly Renardů ze začátku ,trojka a hlavně druhý díl , ten byl skvělý, osobitý a nezapomenutelný. Tady mě hlavně vadilo že autorka nás neustále přesvědčuje jací strašní jsou teta, strýc a bratranec Allison ,přičemž průměrně inteligentní člověk pochopí hned napoprvé, není potřeba to omílat stále dokola, přesně jak to uvedla už Zomy přede mnou. I přes tu kritiku jsem se při četbě bavila a i když za čtrnáct dní si ji už nebudu pamatovat nebyl to tak úplně ztracený čas strávený s touto knihou.

janina66
13.06.2020 5 z 5

Oddychový a velice čtivý příběh s romantikou a napětím. Agent Liam i Alison mně byli sympatičtí. Moc zajímavé téma hackerství.

vlastus52
31.05.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, moc se mi líbila. Trochu romantiky, trochu napětí - tak to mám ráda

sun.from.ibiza
20.05.2020 4 z 5

Tuhle sérii miluji už od začátku. Ne, že by to tak nebylo stále, ale... už to nějak není úplně ono, nebo už jsem za ta léta začala být trochu rozmazlená. Každopádně kniha je prima, sympatické postavy, miluji tématiku hackerství, takže jsem vlastně spokojená :-).

Zomy
02.04.2020 3 z 5

Jako by staré dobré Garwoodce tak trochu došel dech... Rozjezd je velmi pomalý, myšlenky se opakují (ano, pochopili jsme hned napoprvé, jaký je strýc a jeho rodina), děj se spíš popisuje, než aby nás do něj autorka vtáhla... tentokrát jen průměr, který sice neurazí, ale ani nenadchne.

Autorovy další knížky

Julie Garwood
americká, 1946 - 2023
2007  91%Nevěsta
2012  87%Ideální muž
2001  90%Láska a čest
2002  85%Nebezpečná hra
2009  90%Králova milenka

Kniha Úniky je v

Právě čtených1x
Přečtených342x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených13x
Knihotéce213x
Chystám se číst80x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x