Aye-aye a já

Aye-aye a já https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204593/aye-aye-a-ja-204593.jpg 4 89 10

Humorně laděné vyprávění o expedici na Madagaskar. Toto jedinečné zvíře autor získal pro svůj Trust za záchranu života, sloužící k ochraně a rozmnožování živočišných druhů, jimž hrozí v důsledku neuvážené činnosti člověka bezprostřední vyhynutí. Barvité líčení exotického prostředí ostrova a komické zážitky se zvířátky, personálem i domorodci jsou prokládány seriózními vědeckými informacemi o ohrožených zvířatech i o postupující devastaci jejich přirozeného prostředí. mezi nimi především o mládě Aye-­aye.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Aye-Aye and I , 1992


více info...

Přidat komentář

Cajda
18.03.2022 2 z 5

Od půlky jsem trpěla a přemáhala sama sebe, ať to dočtu....
...jestli je tohle nejlepší co autor napsal, jak je zmíněno níže, tak se ani nesnažím o druhý pokus s jinou jeho knihou.
Přemýšlím však co mi vlastně vadilo - zvířata mám moc ráda, Madagaskar taky, ale tohle mi vážně nesedlo - snad jen...že by ten autorův humor..? i když párkrát jsem se taky zasmála.
Nebo prostě jen pan James Herriot nasadil velmi vysokou laťku :o))))
Sorry pane Durrelle :o*

KatkaLas
24.10.2021 5 z 5

Jestli miluju nějakého autora, tak je to Durrel, ve svých knihách spojuje lásku ke zvířatům, lidem a rodině s dobrodružstvím a ukázkou toho, že opravdická vášeň, pokud se jí nebráníme, nás může zavést ke štěstí. Tahle knížka pojednává o jeho cestě na Madagaskar, nenásilně popisuje krajinu, místní lidi a svůj vztah k tamním zvířatům. Od chvíle, co jsem si knihu přečetla, si nepřeju nic jiného než mít svého vlastního lemura.


Le Chat
19.03.2019 5 z 5

Za mne nejlepší "Durrellovka". Autor se zde opět prezentuje jako vynikající vypravěč a kniha dokonale vystihuje jeho snahu zachránit ohrožené živočišné druhy.

Incident s "hrombednou" a kačenkami je nezapomenutelný...

Martin_Eli
26.02.2019 4 z 5

Pěkná kniha o Madagaskaru a jeho zvířeně, doprovázená klasickými durrelovskými sarkastickými komentáři. Někdy mi některé jeho knihy přijdou velmi podobné, ale přesto mají své kouzlo, kterému je těžké nepodlehnout.

Riccia
29.07.2018 5 z 5

Poslední kniha mého oblíbeného autora. Jakoby tušil, že už žádné další příště nebude. Na pozadí výpravy na Madagaskar shrnul vše, o co mu v životě v ochraně přírody šlo. Působivá, čtivá a lidsky moudrá kniha, která se loučí slovy "Náš kruh se uzavřel, ale všichni víme, že kruh nemá žádný konec." Gerald Durrell dokázal neuvěřitelné věci. Díky mu za ně.

jana.hud
14.06.2018 4 z 5

Opět další vynikající durrelovka, která pobaví i poučí.

G. Durrell v ní opět ukazuje jaký byl nadčasový človek, když už před víc jak 25 lety nabádal lidi k tomu,aby pomáhali zachránit přírodu a zvířata, které jsme téměř vyhubili.

Uroborus
18.03.2018 5 z 5

Nádherná knižka, krásne napísaná, krásne spravená a vytlačená!

Nunee
23.02.2015 5 z 5

Moc hezky psaná kniha, asi by ji měli číst hlavně obyvatelé a vykořisťovatelé Madagaskaru....

Martin, Vyškov
04.11.2014 5 z 5

Velmi hezky napsaná výprava na Madagaskar, ostrov plný pozoruhodných zvířat i lidí.

Elrond
30.11.-0001

Ale jo, Durrell opět nezklamal.