Pandemie

Pandemie https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386071/bmid_pandemic-ggx-386071.jpg 4 110 36

Archiv vymírání série

1. díl

Loď pobřežní stráže Spojených států objeví na dně Severního ledového oceánu vrak ponorky, která nenese jakékoli výsostné znaky a neodpovídá žádnému oficiálně registrovanému plavidlu. V jejím nitru jsou následně nalezeny důkazy vědeckého pokusu, který od základů změní naše chápání lidstva. Doktorka Peyton Shawová, epidemioložka amerického ministerstva zdravotnictví, patří mezi špičkové odborníky zasahující proti novým nemocem po celém světě. Jde o samotářskou a nebezpečnou práci, v níž je jen otázkou času, kdy narazíte na protivníka, který bude nad vaše síly. Obávaná chvíle možná nastala ve chvíli, kdy Peyton v odlehlé keňské vesnici dochází při hledání původu nového smrtícího onemocnění k závěru, že jde pouze o předehru ke spiknutí s dalekosáhlými následky. Desmond Hughes procitne v berlínském hotelovém pokoji, aniž by tušil, jak se do něho dostal. Na podlaze nalezne mrtvého zaměstnance bezpečnostního oddělení nadnárodní farmaceutické korporace. Na útěku před policií se ke své hrůze dozvídá, že má nejspíš na svědomí právě probíhající pandemii – a je také asi jediným žijícím člověkem, který ji dokáže zastavit. Zatímco se patogen šíří světem, Peyton se s Desmondovou pomocí zoufale snaží odhalit temná tajemství, která si jistí lidé chtějí za každou cenu nechat pro sebe.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Pandemic , 2017


více info...

Přidat komentář

Ronnie68
16.04.2023 4 z 5

Tuto knihu jsem zkusila si přečíst (i když jsem si dřív říkala, že se k tomuto autorovi vracet nebudu ... Atlantský gen mi moc neseděl) ... Je fakt, že z Pandemie to má spíš jen počty nakažených a mrtvých na začátků dalšího dne (celkem bylo zaznamenáno 20 dní) ... Děj se jinak motá okolo tohoto tématu ale také o převzetí moci nad světem... No musím uznat, že některé pasáže mě tolik nebavily ... Ale zas tak špatná kniha to nebyla ... Asi zkusím i druhý díl...

VA_Krtek
30.03.2023 3 z 5

Příběhy tohoto typu mám rád, ale celou dobu jsem se nemohl ubránit dojmu, že autor v podstatě vykrádá sám sebe. Podobnost s předchozí Atlantskou sérií je do očí bijící. Navíc konec byl celkem dost překombinovaný rodinnými a vztahovými vazbami, což působilo nedůvěryhodně. Nicméně kniha se četla dobře a je jen škoda, že se zřejmě žádnému nakladatelství nechce do překladu a vydání druhého dílu. Pokud nechcete louskat knihu v angličtině, tak dostanete jen polovinu příběhu.


mimi55
27.07.2022 2 z 5

Začátek mě nadchnul, ale jak stránky přibývaly, nadšení opadalo. Očekávala jsem nějaké vyvrcholení zápletky, což se dle mého názoru nedostavilo. Závěr byl překombinovaný a informace, že si mám počkat na další díl mě zklamala.

Pepina19
06.07.2022 5 z 5

Za mě super, naprosto souhlasím s komentářem Prince_of_book

FoxFox
09.07.2021 4 z 5

V době, kdy autor knihu psal, možná tušil, že pandemie nás reálně někdy v budoucnu potká, ale určitě nepředpokládal, že to bude tak brzy.
Kniha Pandemie je osvěžujícím zpestřením v době psychothrillerové. Knížka se mi četla velmi dobře, krátké kapitoly rychle ubíhaly jedna za druhou, s větším množstvím postav jsem neměla problém. Návraty do minulosti jednoho z hrdinů tu někdo hodnotil jako zbytečně zdlouhavé, mě naopak bavily a mohla jsem si díky nim utvořit ucelenější názor na postavu. Celá kniha je taky prošpikovaná odbočkami k různým tématům, která někoho asi mohou otravovat, ale já je beru jako rozšíření obzorů. Smekám před autorem, který musel věnovat přípravě psaní knihy opravdu velké úsilí. Bohužel jednu hvězdičku musím strhnout za ten zběsilý závěr, ale kniha za přečtení určitě stojí.

jirimatejka
06.05.2021 4 z 5

Velmi dobré čtení, poměrně hodně postav, člověk se v tom lehce ztrácí pokud nečte velké úseky najednou. Příběh je propracovaný a postupně se vyvíjí, líbílo se mi propojení současnosti s minulostí hrdinů. Lehce mě zklamal závěr, který byl hodně překombinvaný a hlavně ne úplně dokončený. Chápu, že si autor nechal otevřená dvířka na další pokračování, ale i tak preferuji nějaké jasné vyústění děje.

hankapimi
05.04.2021 3 z 5

Trošku jsem se s apokalyptickou Pandemií musela poprat. Chvílemi se zdálo, že se děj moc vleče, chvílemi moc utíkal a ke konci děj jel šůsem a byl zbytečně překombinován. Nicméně rozšířit patogen jako biologickou zbraň je strašná představa.

pazdy15
04.12.2020 4 z 5

Parádní počtení, taková příjemná oddechovka, místy s docela dobrou a vypjatou akcí :) Jen je pravda že cca od půlky knihy se čtenář konfrontuje s jakoby "ajťáckou telenovelou". Ale samozřejmě... v době moderní jsou i technologie a hackerství moderní záležitostí. Každopádně takovej námět, kde by hlavní roli v řešení pandemie hrála roli třeba Enigma, to by pro mě bylo lepší kafe :D Nicméně seriózní literární počin a za mě 4 z 5.

bookemma
27.10.2020 5 z 5

Pandemie byla nejdelší kniha, jakou jsme v poslední době četla. A stejně skončila příliš rychle. Přísně tajný projekt, který má za následek kompletní přetvoření světa, jak ho známe, úkladné vraždy, biologická zbraň, pokusy na lidech, uprchlické tábory, teroristické skupiny a takřka neskutečné propojení lidských faktorů. Užívala jsem si četbu od začátku až do konce a určitě brzy sáhnu po dalším dílu téhle apokalyptické série, která je zrovna v dnešním světě tolik aktuální a naléhavá.

TomHagen
14.09.2020 4 z 5

Tuhle knihu chci mít rád možná trochu víc, než si zaslouží. Některé pasáže se vyloženě vlekly a nebavily mě, i když chápu, že byly důležité (bez spoilerů – zdlouhavé pojednávání dětství jedné z postav), jiné byly v neskutečném tempu a strhující (nechci nic prozrazovat, tak jen řeknu, že to bylo na začátku – však vy budete vědět). Jenže místy to bylo trochu přitažené za vlasy. Ale nepochybně si přečtu další díl.

J4rosl4v
04.08.2020 5 z 5

Za mě velmi povedený triller. I když je zařazen dá kategorie sci-fi, nic z obsahu mně jako sci-fi nepřišlo. Veškerá zápletka, tajná organizace, bioterorismus a pandemie, nanotechnologie, vše si dokážu v dnešním světě představit. Do balancování na rozmezí fikce a reality mě moc bavilo. Závěr trochu naznačuje, jak bude sága pokračovat, a zdá se, že v dalších dílech si užijeme sci-fi více. Moc se těším. Přesto mám ke knize připomínku. Kniha mě více bavila v první polovině, pak už to autor rozbalil moc rychle a závěr už byl přehnaně komplikovaný.

kazatell
15.05.2020 4 z 5

Knihu, zvláště za současných událostí hodnotím velice kladně. Příběh byl čtivý, svižný a u knihy mě držel i když už jsem byl unavený. K přečtení doporučuji, ale počkal bych až bude k dispozici i druhý díl

Eyghon
17.03.2020 5 z 5

V době šíření koronaviru víc než aktuální. Boj jednotlivců proti všemocné tajné organizaci - akce, tajemství skoro na hranici sci-fi, vybíjení lidstva neznámým virem a slušné zlomy a překvapivá odhalení na závěr. Při délce cca 660 stran to nemělo moc hluchých míst. Připravte se na množství hlavních postav (je potřeba číst souvisle bez větších pauz, protože zapomenete kdo je kdo) a celkem velkou přípravu na druhý díl. Pokračování bude určitě stát za to.

Borufka_9
13.03.2020 3 z 5

Docela zajímavé čtení v této době koronaviru, sáhla jsem fakt po echt knize. Zajímavá zápletka, pěkné popisy a odborné lékařské a úřednické postupy.

Houpa
16.02.2020 5 z 5

Perfektně rozehraná nová série. Do poloviny mě to bavilo na 100 %, pak to Riddle začal klasicky až přespříliš komplikovat, ale celkově výborná kniha a těším se na další díl..

Pjater
02.12.2019 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem knize přišla na chuť, ale pak už jsem ji nemohla odložit. Snad brzy vyjde další díl.

MonicaMonique
25.11.2019 4 z 5

Místy dost přehnané, ale kniha se četla dobře.

hana9285
07.11.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Je pravda, že jsem ji četla asi na potřetí, protože jakmile ji na týden odložíte, už zapomenete všechny souvislosti. Takže doporuju číst jako já třeba na dovolené. Těším se na pokračování, protože ne vše je na konci vyřešeno.

terinkha
24.10.2019 4 z 5

Já na tyhle apokalyptický knihy nikdy úplně nebyla, ale jednou za čas si je ráda přečtu. Příběh byl skvělý (ale dost zdlouhavý), postav spousta, na konci už mi přišlo, že to bylo dost vyšroubovaný a trochu nereálný (všichni se znaj se všema a ve všem mají prsty), ale jinak jsem vlastně dost spoko!
Líbil se mi příběh Desmonda provázaný s historickými událostmi (Silicon Valley, akcie atd.) a vhled do práce epidemiologů.
Slabší 4 hvězdy, ale rozhodně žádná ostuda!

denniys
14.08.2019 4 z 5

Riddla mám v hledáčku od série Tajemství původu..Pandemie musela zabírat čestné místo v mé knihovničce :)..nepočítala jsem s tím, že se jedná o rozjezd zcela nové série a vlastně mi to nevadí..kniha je božíí..Zvládla jsem ji za dva dny na lehátku u moře a nevnímala nikoho a nic..je pravda, že některé "náhody" ohledně hlavních hrdinů, jejich rodin a setkání jsou mírně přitažené za vlasy, ale zároveň je kniha plná skvělých okamžiků - od třízení nemocných až po hledání původu nemoci.. Pandemie ukazuje, jak snadno a rychle by dnes svět podlehl šíření nové nemoci..Pandemie také dává v potaz otázku, zda někomu někdy nerupne v kedlubně a nebude chtít pod záštitou ochrany světa zdecimovat lidstvo..stejně jako Tajemství původu je i Pandemie plná palčivých témat a nezbývá než doufat, že nejde o témata prorocká.. pokud druhý díl udrží laťku, přidám hvězdičku...80 %

Štítky knihy

pandemie

Autorovy další knížky

A.G. Riddle
americká
2015  73%Atlantský gen
2016  71%Let 305
2018  77%Pandemie
2015  72%Atlantský mor
2015  72%Atlantský svět

Kniha Pandemie je v

Právě čtených5x
Přečtených158x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených6x
Knihotéce132x
Chystám se číst117x
Chci si koupit37x
dalších seznamech1x