Atlantský mor

Atlantský mor https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258391/bmid_tajemstvi-puvodu-atlantsky-mor-Tep-258391.jpg 4 162 27

Tajemství původu série

< 2. díl >

Světem se přehnala smrtící pandemie. Skoro miliarda lidí zemřela – a ti, které atlantský mor nezabil, procházejí přeměnou na genetické úrovni. Někteří se překotně vyvíjejí, ostatní degenerují. Vyspělé státy nabízejí zázračný lék jménem orchidea, ten však jen zmírňuje příznaky choroby. Immariové naopak přicházejí s vizí světa obývaného geneticky nadřazenými přeživšími – novým lidským druhem připraveným naplnit svůj osud. Nelítostná válka, která nejspíš smete současného člověka z povrchu zemského, se blíží. Poslední naděje na záchranu lidstva spočívá v nalezení skutečného léku na atlantský mor. Doktorka Kate Warnerová k němu hledá klíč v dávné minulosti, v době, kdy se lidský genom měnil do současné podoby. A objevuje pravdu, která je více než šokující…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Atlantis Plague , 2013


více info...

Přidat komentář

VA_Krtek
29.04.2023 3 z 5

Stále hodnotím třemi hvězdami, protože si je stále zaslouží. Ačkoli autor se zjevně vyžívá v extrémním množství postav jejichž dějové linky rozvíjí a to je trochu na škodu.

Prince_of_book
19.01.2020 4 z 5

V prvních dvou třetinách je kniha poměrně složitou z pohledu neuzavřených dějových linek a zároveň z jejich počtu. Máme tu Davida a Kate, poté Dorianovu skupinu, Shawa a další a musíte se vyznat kdo s kým a proč(což v některých případech není až zas tak složité).

V poslední třetině kniha skvěle utíká, řeší se zde nevyřešené záležitosti z prvního dílu a celkově se dějové linky spojují do jedné, která má vcelku předpokládatelný konec.

Riddle ovšem dokázal vymyslet ještě jednu zápletku, díky které mohl vzniknout třetí díl této trilogie. Série dle mého klidně mohla skončit už po tomto druhem dílu, ale tato zápletka se opravdu nabízela, takže ji neberu jen jako nějakou vycpávku nebo nuceny výmysl pro vznik dalšího dílu. Jak už tu někdo psal, děj zůstal otevřeny tak akorát pro ty,co chtějí číst dal, a zavřel se dost pro ty, co dál číst nechtějí.

Jediné co bych knize opravdu vytkl a moc se mi nelíbilo byla rychlost s jakou tento díl končí od poslední věci která by mohla znamenat problém je to ke konci jen nějakých 8 stran,což mi přijde sakra málo.

Někdo tu knize vyčítal její “Béčkovost”(hezká vědkyně spolu s chytrým rambem se zamilují a do toho zachrání svět) mě tohle třeba absolutně nevadí a dej se mi líbí a baví mě.

Za mě 8,5/10


petr_
01.01.2020 2 z 5

Do tohoto dílu jsem se pustil proto, že jsem doufal, že se dočtu nějaké pointy, ale byl stejně, ba i více bezbřehý, jako ten první. Spousta skupin s nejasnými záměry a do toho mimozemšťané, kteří si mezi sebou dělají naschvály. Do dlašího pokračování jsem se raději ani nepustil.

Adapa
16.11.2019 3 z 5

Na rozdíl od většiny mě druhý díl bavil o dost méně jak ten první. V prvním díle byl nádech tajemna, jak kdyby se autor aspoň částečně snažil konkurovat třeba Dan Brownovi. Druhý díl už je laciné béčkové sci-fi.

Nedokázal jsem se sžít s žádnou postavou, autor se nám snaží neustále "podsouvat", že David a Kate jsou dokonalí klaďasové. David v tomto díle vypadá jak Rambo a profesor v jednom - neustále se zdůrazňuje, jak byl dokonalý student historie a před koncem školy přišlo 11. září a z něho se pak stal dokonalý voják, agent. Kate je zase dokonalá krásná topmodelka a k tomu dokonalá vědkyně.

Děj a téma je zajímavé, ale už je to moc popsané béčkové.

Sahám po třetím díle, ale bojím se, aby to nebylo ještě horší :)

Jury
01.05.2019 3 z 5

K 2 dilu sem sel s obavama protoze 1cka me moc nechytla ale riskl sem to a kupodivu me to bavilo vic jak 1cka a sjel sem to asi za tyden :) a dost me to naladilo na 3jku takze sem zvedavy jak ta trilogie dopadne :)

kalache
23.04.2019 3 z 5

..."Já věřím,že celý svět krouží nad výpustí a naše civilizace je jediné hovno,které ještě plave."...dost pesimistický fakt,což?...

alik46
25.11.2018

I tento díl jsem doslova hltala, ale musím napsat, že se mi líbil více díl první.

Dalgiona
18.09.2018 5 z 5

Když se už začalo prvním dílem, nešlo nepokračovat. A to co nejrychleji, aby se mohlo přistoupit k dílu třetímu. Fakt super napsané.

Stupino
09.02.2018 5 z 5

Super četba. Co jiného dodat.

YA-girl
02.02.2018 4 z 5

Zatímco první díl byl především uprostřed trochu nudnější, zde už nudné pasáže chyběly, děj byl velice napínavý a zajímavý. "Originální" ale napsat nemůžu, protože "překvapivé závěry" o Atlantiďanech pro mě až tak překvapivé nejsou ;). Na konci románu se vše podstatné vysvětlilo - děj zůstal otevřený jen malinko, aby navnadil na třetí díl, ale zároveň aby uspokojil i ty, kdo se už do pokračování pouštět nechtějí :).

a.r.nick
05.01.2018 4 z 5

Perfektní, podle mě mnohem lepší než první díl. Úplně chyběly nudné pasáže, z této knihy bych rozhodně nevyhodil ani stránku. Navíc se zde vysvětlilo, co se vysvětlit mělo, a všechno to do sebe perfektně zapadlo. Konec zůstal otevřený jen malinko, tak akorát, aby čtenář dostal chuť na třetí díl, ale aby přitom druhý díl znechuceně neodhodil s výtkou "achjo, vždyť se nic nevysvětlilo" ;). Jednu hvězdičku ubírám čistě subjektivně jen proto, že pro mě coby pro fandu Ericha von Dänikena nebyly teorie a závěry použité v knize AŽ TAK překvapivé a ohromující jako asi pro jiné čtenáře, kteří se tímto směrem při přemýšlení o původu lidstva nikdy nezabývali ;).

tygřík2
01.09.2017 3 z 5

V tomhle díle trilogie jsem už chvílemi přes kupy mrtvolek skoro nedohlédla, kdo je klaďas a kdo záporák. Tajemství původu je jasné už dávno, ale jsem napjatá, jestli z toho morového povětří autor hlavní hrdiny zachrání.

nadenka13
09.04.2017

Výborně se četla a moc se mi líbila doporučuji

zpevSusannah
10.09.2016 odpad!

Panebože, to byla ale absolutní blbost a slátanina!
Mor zabil totálně vše a včetně mě!!! Atlantský gen mě malinko navnadil, že by Riddle nemusel být úplně marný sci-folog, a tak jsem se hrdinsky pustila do druhého dílu. Ale to, co na mě vypadlo z knihy, bylo špatný. Hodně špatný... Děj tonoucí a zmatený, samé tubusy, immariové, "E.T technika" a do toho divoký kmen na koních - jako WTF???
Nemůžu dát ani jednu hvězdičku, protože knihu jsem nedočetla a myslím, že se o to ani nikdy už pokoušet nebudu.

burianek
21.04.2016 1 z 5

Po Turnusu další slátanina rádoby chytrostí. Přečetl jsem, ale další díl určitě nekoupím. Bude to první kniha, kterou věnuju do veřejné knihovny.

Teryy
11.04.2016 5 z 5

Přečteno prakticky za 2 dny. Kniha zaujala, a konečně vyřešila 99% prvního dílu. Občas jsem se ztrácela a pár věcem jsem nerozuměla. Ale je kniha výborná.

sépie
05.04.2016 1 z 5

no ...co k tomu říct?...nejsem historik....ani biolog....ani snad jaderný fyzik, nebo jaké vzdělání k této knize potřebuji )))dočetla jsem ji, ale poslední díl čte manžel, a tak mi poví konec .))kniha je pro mě relax, ale v této jsem se krutě ztrácela ((

piratmartin
31.01.2016 3 z 5

První díl mi přišel lepší, jak už tu někteří píšou. Nejvíc mi vadilo vysvětlování historie, v kterém jsem se nakonec ztratil. Třetí díl si samozřejmě i přesto přečtu. Dávám slabší tři hvězdy.

bukiet
28.01.2016 4 z 5

Typický prostřední díl. Autor už pochopil, že šílené přeskakování od hrdiny k hrdinovi v krátkých kapitolkách může být sice efektní, ale také matoucí. Proto v tomto díle krátké kapitoly často na sebe logicky dějově navazují a nepřeskakuje se tolik z události na událost.

Iris.cha
16.12.2015 4 z 5

Jednička se mi líbila rozhodně víc. Ve dvojce už je na mě těch konspiračních teorií trochu moc a už se v tom zamotávám. Děj ztratil napínavost a logiku. Doufám, že to trojka napraví

Autorovy další knížky

A.G. Riddle
americká
2015  73%Atlantský gen
2016  71%Let 305
2018  77%Pandemie
2015  72%Atlantský mor
2015  72%Atlantský svět

Kniha Atlantský mor je v

Právě čtených5x
Přečtených237x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce132x
Chystám se číst43x
Chci si koupit21x
dalších seznamech4x