Almužna jen pro bohaté

Almužna jen pro bohaté https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133446/bmid_almuzna-jen-pro-bohate-133446.jpg 4 232 64

Napínavý román z dvacátých let minulého století mapuje život dvou zcela odlišných žen, jejichž příběh začal zdánlivě stejně: brzy ztratily rodinu a musely se postarat samy o sebe, na což nebyly svou výchovou připraveny. Zvolily každá jinou cestu, ale když se jejich osudy proťaly, jedna z nich to zaplatila životem. Smrt krásné bohaté dámy vypadá zprvu jako nešťastná náhoda. Brzy však vyjde najevo, že se jedná o vraždu, jejíž kořeny sahají daleko do minulosti. Podezřelí jsou všichni: manžel, příbuzní, bývalý milenec, zaměstnanci. Pátrání po motivu odkrývá nejen stará tajemství, ale i příběh velké lásky, nenávisti a bezbřehé touhy po moci. Odhalení pečlivě skrývaného milostného trojúhelníku zavede hlavní hrdiny do smrtelného nebezpečí.... celý text

Přidat komentář

likaf
12.04.2024 5 z 5

Další kniha od této autorky. Skvělé. Moc dobře se mi kniha četla. Doporučuji.

Val
29.03.2024 5 z 5

Společenský román z období první republiky, který se pozvolna mění na detektivku . V poslední třetině už je to docela nášlapané.
Charaktery postav autorce vždycky šly a ani tady tomu není jinak . V těch záporácích se docela vyžívá a nutno podotknout , že jí to věřím.


Aghatte
16.01.2024 5 z 5

Nechápu, jak to může někdo nazvat oddechovkou či červenou knihovnou,
Včera v polovině knihy jsem se rozhodla si ji koupit (už je na cestě), jelikož si ji ráda přečtu znova a půjčím ji kdekomu.
Být zasazena do moderní doby, bude mít zařazeni do psychothriller, a hlavní protagonisté nálepku psychopatů.
Strhující drama, rodinná tajemství a bravurní charaktery postav mně nedaly vydechnout, držely v napětí až do akčního konce.
Četbu jsem si užila a děkuji za nevšední čtenářský zážitek.

klarkys
15.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Paní Körnerová mě opět překvapila, tentokrát kombinací romantiky a detektivky.
Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale ne proto, že by kniha nebyla čtivá, jen mě nějak nebavily postavy.
Ale jak příběh plynul, všechno začalo dávat větší smysl a brzy mi bylo jasné, kdo je ten největší "záporák".
Bylo zajímavé sledovat vývoj charakterů postav, každý se měnil jinak, někdo k horšímu, někdo k lepšímu, podle toho, jak jim život naložil.

hanča34
25.07.2023 3 z 5

Určitě jsem četla od autorky lepší knihu jako např. Heřmánkové údolí. Ale jako letní oddychovka to šlo.

rejka79
12.07.2023 2 z 5

Věřím, ze mnoho žen tuto autorku miluje a tak asi nema cenu kritizovat. Pani spisovatelka pise pro určitou skupinu zen a ja do ni nepatřím. Další knihu uz riskovat nebudu. Tak ploché postavy a černobílé vidění světa se jen tak nevidí. Uff, nedočteno a tímto přestávám číst knihy,co si sama nevyberu.

Pisquosus
03.06.2023 3 z 5

Příjemná a nehloupá oddychovka.

salexice
18.11.2022 3 z 5

Kniha poklidně plyne až doplyne do logického závěru. Sympatické je, že hlavní hrdinka Alice není jenom černá nebo jenom bílá, čímž je uvěřitelnější. Autorka nás ušetřila zdlouhavého líčení pohádkového konce a pouze ho naznačila. Kriminální zápletka děj oživila. Příjemné odpočinkové čtení. Díky z ně.

zimka.r
09.11.2022 4 z 5

Opět moc pěkná knížka. Čte se samo.

vladka321
07.05.2022 3 z 5

Kniha mě překvapila v kladném slova smyslu. Ano, je to jasná oddychovka, ale s vypravěčským uměním autorky to je lahůdka. A popravdě, kdy člověk nechce hodit starosti za hlavu a nechat se unášet nostalgií starých dobrých časů a mravů. Díky detektivní zápletce je možná kniha zajímavější... - pro některé. Mě však tato zápletka přišla tak nějak moc přitažená za vlasy. Zde by možná méně přineslo více. Ale to je na každém z nás.

Januli
16.02.2022 3 z 5

Knihu řadím mezi oddychovky, i když tahle je detektivní. Příběh nebyl nudný a ani se navlékl. Proč ne.

pch1976
13.02.2022 1 z 5

Dalo se to přečíst. Pomstychtivost prostoupená celou knihou byla trochu moc. Hlavní hrdinka byla nesympatická sobecká lakotná a bezohledná osoba. Pokud se nedá vžít a souznít s hlavní postavou, kniha nikdy nebude dobrá.

Mi--LADA
27.11.2021 3 z 5

Pro milovnice červené knihovny jako dělané, historická detektivka z první poloviny dvacátého století, kde nechybí ani city ani: maloměšťácká elita společnosti, zakázaná láska, dědictví a řeší se v ní osudy dvou žen.
Je to Ok varianta pro někoho jako já, kdo se nemusí jenom vznášet na růžovém obláčku a přitom má chuť na nenáročnou oddechovku. Od Körnerové jsem ostatně ani nic jiného nečekala, už jsem několik jejích knížek četla. Taková zlatá dobrá střední cesta mezi regály s ženskými románky.

Jančislava
02.10.2021 4 z 5

Další pěkná kniha od mě oblíbené autorky. Začátek mi ani nedovolil usnout, jak mě to bavilo. Pak tempo trochu pokleslo a ač byl konec trochu předvídatelny byla jsem spokojená. Moc děkuji.

maryska09
13.09.2021 4 z 5

Knihy paní Körnerové baví. Jsou svižné, rychlé a čtou se jedním dechem. Tato není výjimkou a to i přes to, že hlavní hrdina se nechová vždy sympaticky. Pro romantické duše doporučuji

knihovna1
13.09.2021 3 z 5

Kniha mě trochu zklamala. Čekala jsem něco jiného. Četla se mi pomalu a trochu se vlekla. Atmosféra knihy - Četníci z Luhačovic

LéňaM
11.06.2021 4 z 5

Opět pěkná a čtivá kniha

ferdada
09.06.2021 4 z 5

Kniha není úplně ten top, ale opět velmi čtivá, s nečekanou zápletkou, tedy žádné klišé. Líbí se mi, jakým způsobem paní Körnerová píše, její rozestřené příběhy jsou pro mne zdrojem radosti, nepodobají se sobě (jak se to říká o vejcích třeba), vždy něčím překvapí. A nenechávají čtenářovu mysl ležet ladem, ponoukají a stimulují. Na příště plánuji, že knihy, které mám v úmyslu přečíst budu nejspíš vždycky prokládat nějakým titulem od H. M. K. :-)

zoew
08.04.2021 3 z 5

Od paní Körnerové zatím pro mě nejslabší knížka.

Petrasuvicka
18.03.2021 3 z 5

První část byla jako taková První republika, druhá na způsob Četnických humoresek. Opět čtivé, Alice na vraždu a konec díky bohu nebyl přeslazený. I tak pro mně zatím slabší kniha od Körnerové.