Agatha Raisinová a zlý veterinár

Agatha Raisinová a zlý veterinár https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382299/bmid_agatha-raisinova-a-zly-veterinar-gmQ-382299.jpg 4 145 42

Agatha Raisinová série

< 2. díl >

Bývalá londýnska podnikateľka Agatha je plná elánu – a to len od chvíle, čo sa do jej susedstva nasťahoval šarmantný päťdesiatnik James Lacey. Pán Lacey sa rozhodne pred Agathou skrývať, a tak sa pani Raisinová náramne poteší, keď do Cotswolds príde nový veterinár. Agathin kocúr sa znenazdajky ocitá na stole vo veterinárnej ambulancii, kam sa mu vôbec nechcelo. Hodge sa už ale ďalších nepríjemných vyšetrení báť nemusí – veterinára nájdu mŕtveho...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Humor
Vydáno: , Motto
Originální název:

Agatha Raisin And the Vicious Vet , 1993


více info...

Přidat komentář

medlovice
19.03.2024 5 z 5

Oddechovka, sousedská atmosféra a nálada. Druhý díl, druhá kočka, doufám , že v každém dílu bude nová. Už to tak bývá. Ráda bych si přečetla další díly.
A výraz kočky na obálce je dokonalý !! Co na mě hledíš ! Nešahej na mě !! Dej ty špinavé pracky pryč !!

Marla
29.05.2023 4 z 5

Hrozná ptákovina, celkem vtipná. Odrovnalo mě přirovnání svěžesti dámy k zeleninovému salátu a nepochopila jsem, proč si v určité situaci hlavní hrdinka vyhrnovala sukni, když na sobě měla kalhoty....Možná si najdu i další díly:)))


Booky84
14.09.2022 5 z 5

Pohodové a lehce vtipné čtení z anglického venkova. Agáta je prostě boží a chudák James. :-)

Marcik7
18.12.2021 3 z 5

Čekala jsem víc...

katerina5544
16.12.2021 3 z 5

Za mě tedy nic extra. Moc mě to nebavilo, par hlasek vtipnych,ale jinak Agathu spis nemusím, takova prapodivna postava. Cekala jsem vice humoru. Jinak popis britského venkova a starousedliku velice zdařilý.

MelanieBruno
31.08.2021 5 z 5

Dala jsem Aghatě druhou šanci a vida, tohle se moc povedlo. Přečetla jsem ji velmi rychle, místy se nasmála a vlastně i byla překvapena postupným rozuzlením. Moc mě bavila a proto dávám plný počet. Jdu na další :-))

Johny_H.
20.08.2021 5 z 5

Výborná knížka na odreagování u které se místy opravdu zasmějete.

knihomolka27
19.08.2021 4 z 5

(SPOILER) První díl bohužel v knihovně nebyl tak jsem se rozhodla jít rovnou na druhý, jelikož by mělo jít spíše o volná pokračování.

Kniha je velmi milá, bezstarostná a příjemná. Příběh plyne líně a zhruba v půlce si dá bohužel i na dost velkou dobu šlofíček, díky čemuž mě čtení začalo trochu nudit a už jsem se do děje tolik nedostala jako tomu bylo na začátku. I díky tomu odtrhávám jednu hvězdičku.... za docela jednoduchou a neuspokojující detektivní zápletku jsem chtěla odtrhnout ještě jednu, ale nakonec si říkám, že je kniha ve své podstatě opravdu hodně fajn . A to hlavně díky samotné Agátě, která je prostě velmi zajímavá... je kombinací Jessici Fletcher, slečny Marplové, Sharony Flemingové... je vtipné, že jí po celý příběh jde vlastně o to uhnat jednoho muže a její myšlenkové pochody ohledně jejího samotářského života s kočkami a touhy stát se za každou ženu provdanou ženou..no tak tyto pochody mě opravdu moc bavily. Včetně toho, že je Agáta dost velká průšvihářka, takže o úsměvné momenty ty taky není nouze... opravdu vtipná mi přišla její příhoda s pupínkem a rozbitým umyvadlem, nebo když si domů přivezla cizí kočku v domnění, že je to Hodge...

A právě ty vcelku zábavné dialogy, popis prostředí a příjemné popisy obyčejných věcí ... ve vás vyvolají takový pohodový vesnický pocit, který je zkrátka fajn a navodí zbytek prázdninové atmosféry, která nám už pomalu končí.

Není velkým překvapením, že detektivní zápletka tu nebude na stejné úrovni jako v ostatních knihách... a vlastně by to ani nemělo vadit, jelikož už podle anotace a typu knihy je jasné, že tady o tu detektivku zas tolik nejde. I tak by mohla být přeci jen lépe a poutavěji zpracovaná, a tím myslím druhou část knihy, kde se neustále opakuje ten samý motiv a to ten, že naši dva samozvaní detektivové chodí prakticky od domu k domu a neustále se na něco vyptávají ... časem to začne působit strašně monotonně a začne vás to nudit, a takhle je to asi posledních 70 stran, což je zhruba polovina kniha, a to není zrovna málo. Konec je určitě nejslabší, jelikož je prostě hrozně zrychlený a až příliš náhodný... všechno je tam prostě moc velká náhoda a na to, že tím vyptáváním strávili minimálně 2 týdny se vše hned vyrazí za jeden den a to bez nějakých větších pojítek pro čtenáře. Dojem ovšem zachranuje opilá Agáta s Fredou jak se drží kolem ramen a zpívají, že nepotřebují muže, a během tohoto jejich výstupu je z okna vidí James.

Verdikt: Nápad a téma opravdu velmi suprové. Muž co využívá naivní vesnické ženy a mámí z nich peníze, přitom si vybírá hlavně staré panny nebo vdovy a nebo nespokojené manželky, kterým snadno zalichotí, 50 letá žena, která šla předčasně do důchodu, ale začíná se nudit a tak začne s vlastním vyšetřováním vraždy, přičemž jí všichni považují jen za čmuchalku, posléze ke svému pátrání přibere i muže, ze kterého chce udělat svého manžela a který se přidá k tomuto amatérskému vyšetřování, aby se vyhnul psaní své knihy. Námět je zkrátka velmi slibný........jeho zpracování, ale místy pokulhává....ženy splývají všechny dohromady, takže ani pořádně nevíte potom o koho jde, vyšetřování je zbytečně uprostřed zdlouhavé a skoro nikam nevede, navíc naši hrdinou si dávají tolik skleniček oblíbené kořalky, že musí být velmi často nalití... jinak mě kniha, ale nezklamala a těším se na další díl.

marlowe
04.06.2020 3 z 5

Odtrhl kocoura od svého obličeje a odhodil ho přes celou místnost. Agatha se ve stejném okamžiku pokusila vrazit mu vyšetřovací stůl do žaludku. Viděla to ve, filmech, jenže tenhle byl přišroubovaný k podlaze. Před dalším výstřelem uskočila stranou, vymkla si kotník a upadla.

Škoda, že Marion Chesney alias M. C. Beaton nevyužila potenciálu zbrklé, akční a mile odpudivé hlavní hrdinky a nedokázala tuhle veskrze zábavnou postavu propojit s košatějším příběhem a smysluplnější zápletkou. Celé vyprávění tak drží pohromadě jen díky švům úsečného stylu, opakujících se motivů "nadbíhání sousedovi" a izolovaným crazy-akčním scénám. Po dvou dílech se obávám, že možnosti námětu jsou vyždímány do mrtě a že do dalšího dílu už asi nepůjdu.

EvaApple
28.08.2019 4 z 5

příjemné čtení když si chcete oddechnout od reality

pollyanna
28.07.2019 4 z 5

Povedená oddychová detektivka, která je navíc místy vtipná. Co víc si přát... :)

LisaEla
16.07.2019 4 z 5

Super oddychová knížka, určitě doporučuji.

Ana72154
06.05.2019 4 z 5

Skvělá knížka na oddychové čtení. Jako první jsem nejdříve četla Vražedná setba, teprve až po přečtení jsem zjistila, že se jedná o třetí díl série a tak jsem přečetla předešlí dva. Teď se vrhnu na další.

zbožňuju_knihy
02.03.2019 5 z 5

Těžce klidná oddechovka. Vzpomněla jsem si na Jessicu Fletcherovou-To je vražda, napsala. :-) Jestli se mi kniha líbila? No už tu na mne vyčkává “Vražedná setba”..

hrosik3
02.01.2019 4 z 5

Líbila se mi více než první díl.

pepa4081
30.11.2018 4 z 5

Příjemná detektivka, která mi připomíná „starou školu“ z anglického venkova. Přečteno za jeden den, vraha jsem do konce neuhodl. Tím jak se ženy, hlavně Agatha, snaží ulovit muže, jsem se dost bavil. Prostě fajn odpočinkové čtení.
Velmi uspokojivé.

Marejka
28.11.2018 5 z 5

Další pokračování amatérské vyšetřovatelky vražd. Mně se moc líbilo.....

Pavlnka
04.11.2018 4 z 5

Velmi dobře se kniha četla. Má první zkušenost s touto sérií a moc se mi to jako oddychovka líbilo.

niki-chan
29.10.2018 3 z 5

Jako humorný příběh to nebylo špatné, kniha se četla sama. Často mi ale vadilo chování Agathy i Jamese - nemístné a leckdy i trapné. Ale na relax super četba.

ivana02
24.10.2018 4 z 5

Anglická detektivní oddechovka. Na dovolenou nebo k vodě naprosto ideální, tam si totiž netroufnu brát knížky z knihovny. Lehká kniha váhou i dějem, nenáročné a vtipné detektivní čtení.