Agatha Raisinová a manžel na zabití
kniha od: M. C. Beaton (p)
KoupitKoupit eknihu
Ráno ve svatební den Agathy a Jamese se zdálo být bez mráčku. Čas jejich štěstí však vypršel, když se v kostele objevil její manžel Jimmy, o němž si myslela, že je už dávno mrtvý. Agatha by ho nejraději hned u oltáře zaškrtila, protože James kvůli němu zrušil zasnoubení. Druhý den ráno je Jimmy nalezen mrtvý a Agatha s Jamesem budou muset spojit síly, aby se zbavili podezření, že mu k tomu pomohli....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229916/big_agatha-raisinova-agatha-raisinova-a-6oA-229916.jpg 495Agatha Raisinová 5.
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi, Pro ženy
Vydáno: 2014, Motto
Agatha Raisin and the Murderous Marriage, 1996
Komentáře (27)
Kniha Agatha Raisinová a manžel na zabití

Odpočinková detektivka bez potoků krve. Je až dojemné, jak Agatha brání obyčejné lidičky ze svého nového domova.

Obálka vypadá jako u humoristického dílka, ale jedná se o starosvětskou detektivku. Žádné velké napětí se, přes docela slušný počet zavražděných, nekoná. Amatérské vyšetřování postupuje pomalu ale jistě, policie tápe a tápe a je nakonec postavena před hotovou věc. Styl je věcný bez zvláštních okrasných kudrlinek a to je asi tak to nejlepší na této knížečce.

Další příjemný a čtivý detektivní příběh z malebného anglického venkova. Okolo Agathy se prostě pořád něco děje, ale ten James mě už trochu štve a mám z něj pocit, že něco tají. Poslední díl bohužel v knihovně nemají, tak mám smůlu. :-(

Dost dobré sem tam se zasmějete na konci je opět mírné drama atd Klasické odpočinkové čtení lepší kvality.

(+ SPOILER) Agatha může být ráda že ji nevyšla svatba když ji James podrazil a přivedl jejího bývalého manžela o kterém si myslela že je mrtvý. Nakonec ho opravdu někdo zabil. Pak někdo zabil jejich sousedku a zase je podezřelá Agatha jak to dopadne? Za mě děj nic moc.

Agatha je milá, drblá, roztomile sobecká, pošetilá, zábavná, věčně zamilovaná, a ještě k tomu se vždycky připlete k nějakému zločinu. Anglický venkov zalidněný osobitými figurkami. Příjemná detektivka, která se dá "slupnout" za jeden večer. Žádný depresívní thriller, odpočinková záležitost.

Pátý, předposlední díl Agathy Raisinové. Opět splnila má očekávání - anglický venkov, vražda, humor - a zachovává si své tři slušné hvězdičky.
Štítky
detektivní a krimi romány napětí anglický venkov
Autor a jeho další knihy
2016 | ![]() |
2012 | ![]() |