Srpnovští páni diskuze

Srpnovští páni https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109061/bmid_srpnovsti-pani-ZZm-109061.jpg 4 54 13

Románová kronika z doby posledních Přemyslovců a Jana Lucemburského, zachycující život šlechty a poddaného lidu v kraji mezi Sázavou a Vltavou. Na osudech tří generací smyšlených pánů ze Srpna - Odolena, Epíka, Křišťana je vylíčena bouřlivá doba německé kolonizace, doba nájezdů a válek o českou a císařskou korunu se všemi zvyky, obyčeji, způsobem života i myšlení a s celou politickou a hospodářskou situací. Dílo, ve kterém autor záměrně nechává splývat historii s legendou, doložené skutečnosti s výmyslem a které v tomto pojetí je historickým románem a současně jeho ironickou imitací.... celý text

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Čtec
07.09.2018 5 z 5

Čtenářka Mirka v diskuzi ke knize Královny nemají nohy, kde se hrad Srpno také vyskytuje, píše, že by to mohl být Zbořený Kostelec nedaleko Týnce nad Sázavou. Může mít klidně pravdu. Zbořený Kostelec by to také mohl být.

Čtec
15.11.2014 5 z 5

Děj knihy je umístěn na fiktivní místo. Ale s jasnými nápovědami. Hrad "Srpno" je u řeky Sáhy (= Sázavy), ve středních Čechách. Dále jsem identifikoval blízké obce - Pyšely, Senomaty (Senohraby), Mráč (Mrač), Čtyřkoly.
Tipuji, že hrad Srpno jsou ve skutečnosti Zlenice. Co vy na to, spolučtenáři? Souhlasíte, nebo víte o lepší lokalitě?