Prvá diskuze

Prvá https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263650/bmid_prva-Svh-263650.jpg 4 4127 742

Selekce série

< 3. díl >

Nenechajte si ujsť pokračovanie Elity! Selekcia sa blíži k záveru a v súťaži zostali len 4 dievčatá. America je pevne rozhodnutá získať Maxona pre seba, a hoci sa opätovne zblížili, Maxon stále netuší, kto je Aspen. Boje s rebelmi sa stupňujú, a keď vážne ohrozujú aj Americinu rodinu, rozhodne sa s nimi vyjednávať. Pri nebezpečnej misii ju postrelia do ramena a udalosti sa vymknú spod kontroly. Zúfalé boje prinesú rodinám nečakané odhalenia a zdrvujúce tragédie. Maxon napokon odhalí, kto bol Americinou tajnou láskou, a jej pozícia v selekcii je vážne ohrozená. Tým sa však prekvapenia nekončia...... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The One , 2014


více info...

Diskuze o knize (68)

Přidat komentář

dancav28
27.02.2018 5 z 5

Třetí díl knižní série mě bavil a určitě si ji přečtu znova. byla napínavá a myslím si, že je to krásné uzavření série. Má krásný obal a určitě doporučuji :)

SPOILER: Jak už tady někteří psali, taky mě moc mrzí, že umřela královna a Celesta. I když mě Celesta ze začátku štvala tak jsem si ji nakonec oblíbila :(

Torino
26.02.2018 4 z 5

Řekla bych důstojné zakončení série. Velmi oceňuji, že se v tomto díle více řešila ta politická stránka než pouze láska k tomu nebo tamtomu. Pořád musím uvažovat, jestli to tak muselo skončit... ale zase si říkám, že většina čtenářek čekala ten sladký konec, tak to autorka musela něčím okořenit. A že kořenila fest! V posledních tak 50 stránkách se událo tolik věcí, tolik zvratů a tolik kotrmelců, že se to může pro někoho zdát moc.

SPOILER: Ale pořád se nemůžu smířit se smrtí dvou žen, jedna z nich je královna a jedna z nich je Celesta... To mě opravdu mrzí. Myslela jsem si, že díky své povaze by byla skvělá v dalších dílech.


lotofhs
08.01.2018 4 z 5

Tuhle sérii bych doporučila pro lidi, co hledají odpočinkovou četbu. Naštěstí America dostala rozum a vybrala si a v půlce knížky už věděla, co chce narozdíl od druhého dílu. Někdy mě jeji chování neskutečně vytáčelo a její a Maxnovo"kdo rekne první miluju te" me taky štvalo. Taky musím říct, že na mě konec byl hodně urychlenej v jedny kapitole se vrací z pohřbu otce a hnedka Maxon oznamuje koho si vybral pak to zmeni je tam nejakcnejsi scéna knizky a zase zmeni názor a bum svatba. Zase jsem rada, že knížka není zbytečná natahovana a je mi neskutečně lito Celesty. Pane boze ja nevěřila, že ji někdy budu mít rada, ale nakonec jsem ji mela snad radši jako Mer. Jsem ráda za šťastného Aspena a za Americu a Maxona. Přes to všechno se k sobe hodi a jsem zvedava na další knizky, které patří k téhle serii. Krale jsem vyloženě nemela rada ale královna byla úžasná opravdu jsem malem jeji smrt obrecela.

Bookworm11
01.08.2017 5 z 5

Souhlasím s evou4036. Doslova a do písmene.

Mark.
14.12.2016 5 z 5

Ani se nedivím, že se rebelové zbavili Celesty první :-D Byla to dobrá potvora. Moc se mi její postava líbila, i to jak se dále s ostatníma bavila. Se smrtí královny to klidně mohlo být i jinak, beztak neskočila před krále ale ten ... (nevím jak ho nazvat) ji mohl stáhnout před sebe. Důkazy na to nebyly.
Konec mi přišel divný. Hlavně to jak střelili Maxona, ne že by nebyl odvážný, ale byla to od něho hodně blbost, když nemyslel na zbytek národa. Jestli to autorka chtěla udělat romanticky, tak bych to otočila, že America skočila do rány.
U Aspena jsem ráda, že se zamilovat do Lucy, autorka mazaně nechala zabít Annu, která do něho byla taky zamilovaná :-D
Konec knihy mi přišel zkrácený.

A jedno velké + mám na obálky knih. Tady mám pocit, že postavy a šaty dost odpovídají obsahu knihy, to se moc často nestává. Je dodržená i Američina barva vlasů, ale na 17 tam teda nevypadá.

eva4036
11.09.2016 5 z 5

Jedním slovem ÚŽASNÝ! Moc se mi tahle knížka líbila, i když mi místy America pila krev a stejně tak i Aspen. Knížka rozhodně stojí za to si jí přečíst. Z této trilogie se mi asi líbila nejvíc a stejně tak i obal, který je vážně překrásný :)

SPOILER!!!!
Moc mě mrzelo co se stalo Celestě. Zrovna když jsem si jí v tomhle díle oblíbila se jí muselo stát tohle. A pak smrt Americy tatínka mě trochu naštvala a už jsem si říkala ,,Jako vážně?"

Dávám pět hvězdiček, protože knížka si je vážně zaslouží :)

procrastination
10.09.2016 5 z 5

Mám k téhle úžasné sérii jen jednu výtku.

Proč sakra na první díl dávali ty další dva obaly? To jsem pak samozřejmě uhodla, že se America dostane až do finále (jinak to asi ani dopadnout nemohlo, ale stejně).

Začneme částí, která neobsahuje spoilery. Tuhle sérii vřele doporučuji lidem, co mají rádi hodně romantiky, milostné trojúhelníky a krásné šaty. Je to taková oddechová kniha, pokud nepočítáte ten nával citů, který vás smete jako tsunami pokaždé, když se America baví s Maxonem. Pokud tohle všechno máte rádi a přežijete návaly citů, je to naprosto úžasně napsaná série. Naprosto kouzelné. Určitě neváhejte a investujte do toho úžasného boxu, který obsahuje všechny tři díly (v pevné vazbě! velké plus). Já osobně bych si ho neváhala koupit, ale vzhledem k tomu, že jsem to četla postupně, jak to vycházelo už tu možnost nemám.

!!!SPOILERY!!!

Takže začneme postavami:

America: Nebyla nejhorší. Jako neskutečně mi pila krev, jak se furt nemohla rozhodnout, jestli chce Aspena nebo Maxona, přitom bylo naprosto očividné, koho by si měla vybrat. Prostě se místy chovala jako malej fakan. Ale mohlo být hůř.

Aspen: Občas jsem na toho kluka zírala a myslela si whaaaat???? Jakože vážně whaaat. Co si to sakra ten kluk myslel, když se tam za ní vydal do toho paláce, aby ji nasadil brouka do hlavy a pak v posledním díle se tam s ní objímal nebo co to tam vlastně dělali (radši si ani nevzpomínám)? Kurde chlape to nemáš kouska taktu a rozumu? Copak nevíš, že vás někdo mohl vidět (a jakože viděl, že!!)? Pak si to u mě vyžehlil s Lucy ale jenom trošku.

Celesta: Jako tak tohle jsi dělat nemusela, Cassová. Tohle fakt ne. Tohle ti nezapomenu.

Královna: Stejné jako u Celesty. Mrzí mě, že ji America neměla šanci poznat lépe a že nikdy neuvidí svoje vnoučata.

Král: Debil, jinak se to popsat nedá. Já bych mu tu smrt udělala horší, kdybych to psala, ale opět, darovanému koni na zuby nehleď.

Maxon: Panebože Maxon!!!!!!!!! Já toho kluka miluju!!!! Vem si mě prosím!!!! Zhmotni se v téhle realitě a ožeň se se mnou protože já nechci nikoho jiného. Už ne. Prostě tenhle kluk je všechno, co si holka může přát. Tohohle kluka všechny hledáme. America si ho ani nezaslouží. Teď jsem si vzpomněla na všechny ty FEEEEELINGS co jsem cítila a chce se mi z toho brečet.
Myslela jsem ale, že ho zastřelím, když Americe řekl, že si ji nevezme. No tak v tu chvíli bych vraždila. Brečela jsem jak želva, když tam stáli. Dostala jsem strašnej histerák. No prostě strašný. Skoro jsem se utopila v takovým soukromým Atlantiku, který se nacházel v mým pokoji.

Teď trochu k samotným knihám.

Hrozně se mi v prvním díle líbilo, jak Maxona kopla do "choulostivých míst". To byla bomba. Moc jsem se u toho smála, protože by mě nenapadlo, že by něco takového mohla fakt udělat.

Pak mě jako dostalo, když na konci jedničky (myslím teda) řekla, že teda bude o Maxonovo srdce bojovat ze všech sil a pak v druhým díle hovno. Furt se prostě otáčela za Aspenem a vedla ty svoje vnitřní rozhovory jestli teda von nebo tenhle. No to mě málem zabilo.

No pak jak jsem teda milostivě zjistila, že ten debil co trůní na tom trůně mlátí Maxona, tak to se mi jako dost zvedly mandle.

Smrt tatínka byla další podpásovka od autorky (srsly ona má asi nějakou úchylku na tu smrt nebo co).

U všeho co se týkalo Maxona a Americy jsem zvracela duhu jak na tom snapchat filtru. TO BYLY NESKUTEČNÝ FEEEELS DÁMY A PÁNOVÉ!!!!

Jako ten konec s tou bombou to byla podpásovka jak sviň, to fakt nemusela dělat.

Pak mě taky mrzelo, že tam nebylo víc z toho epilogu, protože jsem si chtěla ještě pobrečet nad tím, že můj ship byl canon (toho jsem si ale dost užila v Dceři jenže pak zase Cassová nezahálela *významný pohled na jeden infarkt*).

!!!KONEC SPOILERŮ!!!

Dávám pět hvězd a doufám, že ten film vyjde.

Lily22
05.08.2016

Nevíte kdy má vyjít film či seriál?

Voluta852
01.08.2016

Kniha Šťastně až navěky bude určitě super a mám pocit, že tam bude i kapitola after the one (v překladu po první). Takže fajn čtení : )

Pedruska01
05.06.2016 5 z 5

Dle mého asi nejlepší díl téhle série, což se u mě projevilo také podle hodnocení. Četlo se to samozřejmě dobře - leč opět jsem musela zírat na elektronickou podobu. Bylo to svižné a akčně sepsané, nebyla hluchá ani nudná místa, což se povedlo.
Asi stejnak pořád lituju, že autorka nedala nějak výraznější prostor Aspenovi, abychom ho mohli zakusit jinak a hlouběji. Přesto America si vybrala dobře. Maxon byl pak asi i bezkonkurenční - tak kdo by ho nechtěl? :D Hrozně mě bavily ty jejich ošemetné, nedokončené a citlivé rozpravy. Taky jsem se dočkala s přímou konfrontací: Maxon-Aspen, i když mohlo to být kapku drsnější. :D Následná scéna po tomto odhalení, byla taky výtečná. To, jak se Maxon proměnil v kus nenávistného ledu, to co Americe řekl.
Čí smrt jsem hodně litovala byl Meriin otec a královna. Rozhodně obě nečekané. A nakonec si ještě neodpustím pár slov k Aspenovi. Oblíbila jsem si ho, a chápu, že když viděl, že o něj Mer už nejeví zájem, stáhl se. Přesto, ta jeho "náhlá" zamilovanost do Lucy mě šokovala, a taky bylo mi ho tak nějak líto.
Zakončení, tedy útok na palác, bylo velké, asi se tak muselo stát, aby to mělo grády, což se zdařilo. Následný popis katastrofy a stálá nejistota, zda ti, co chcete ještě v knize potkat, žijí. Autorka mě osobně natáhla trochu jak kšandy. Každopádně, scéna, ke které směřovala každá z těch tří knih, tam prostě nesměla chybět a měla jsem za ní radost. :)
Obecně série se mi hodně líbila, samozřejmě mohla být ještě "víc", ale to už je o fantazii každého jednotlivce. Přesto jsem ráda, že jsem si konečně ten "boom" přečetla a taky neváhám doporučit. :)

AnetaM
15.04.2016 5 z 5

Ať už vyjde Dcera!! Potom se těším i na Korunu. Kdyby se do češtiny prelozilo i Happily ever after...=Šťastně až do smrti. To musí být dokonalý.
Už se těším. Kdo taky, at to sem napíše!

i.love.books@
14.02.2016 5 z 5

jupí bude Dcera

julythreemosen
12.02.2016 4 z 5

Upozorňuji, že můj komentář obsahuje SPOILERY! Pokud jste První nečetli, nečtěte ani tento komentář!


Jak jen začít.
Bylo to krásné ale ve své kráse taky docela nedokonalé. Myšlenka téhle trilogie je vynikající, mně jen trochu vadí to zpracování. Mám pocit, že by tento příběh zasloužil mnohem více prostoru. Vadily mi někdy až za vlasy přitažené dialogy, scény, které jakoby na sebe ani nenavazovaly. A pak taky naivní průběh vztahu Maxona a Ameriky. Pořád jsme se ocitali mezi nekonečnou láskou a na druhé straně s nedostatkem komunikace, naivitou a pochybnostmi. Neříkám, že takhle nemůže vztah vypadat, jen mi přijde, že to vše mohlo být mnohem lépe napsáno. Vím, že budou další díly, ale jestli se nemýlím, jejich hlavní postavou už nebude Amerika a Maxon, přitom se mi zdá, že jejich dějová linie není ani zdaleka vyřešená, stejně jako spousta dalších věcí (například zrušení kast a záležitost rebelů). Jednotlivé události byly dobré, jen jejich celkové propojení mi prostě vadilo a zdálo se mi nedotažené.
Na druhou stranu musím ocenit ty malé momenty. Mám ráda romantiku, když jsme se konečně k závěru knihy k nějaké dostali, srdíčko mi zaplesalo... Mám ráda, když si nečekaně oblíbím dosud nenáviděnou postavu (zde Celesta), když mi ji pak ale zabijou, to špatně rozdýchávám...
No jak to mám tedy shrnout? Z celé trilogie jsem vážně na rozpacích. Pro tu ideu prince a princezny jsem ráda, že jsem si ji přečetla, avšak za dobrou myšlenkou pokulhává zpracování.
Nakonec 4 hvězdičky, i když si pořád nejsem jistá, jestli si to kniha zaslouží. Je to ale proto, že stejně jako předchozí díly jsem knihu slupla za dva dny s touhou dozvědět se, jak to tedy dopadne (možná ne jak to dopadne, protože celý děj byl předvídatelný, jen jak se k tomu spisovatelka dopracuje). No a taková kniha si vždy zaslouží uznání.

vandalindakova
07.02.2016 5 z 5

4. díl by měl vyjít už letos v létě :)

RedRose
07.02.2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli vyjde i 4 a 5 díl a povídky k teto sérii. Děkuji

danulika10
26.01.2016

tahle série mě už hodně dlouho láká

Markett
23.01.2016 5 z 5

Jsem hrozně moc nadšená. Zakázala jsem si jít spát a musela jsem dočíst posledních pár kapitol, protože jsem byla tak nadšená a unešená dějem, že jsem nemohla přestat číst. Kniha měla opravdu dobrý konec a já jsem se přistihla, že se během epilogu usmívám, bylo to tak krásné a romantické. I když je pravda, že jsem se občas bála, že konec bude jiný a Maxon si ještě vybere jinou, ale nezklamal mě. Aspenův happy end se mi taky líbil. I když mě občas štvalo, že mezi Americou a Maxonem byly nějaké roztržky. Ale nic neubralo na kráse a originalitě knihy a jsem ráda, že America došla šťastného konce. Je mi jen líto, že už nebude Celesta, během posledního dílu jsem si tu potvoru fakt oblíbila.

P.S.: A ještě další potěšující zpráva... budou další díly! :D

Jolilinka
09.01.2016 2 z 5

Kniha sama o sobě příběhově byla dobrá, každopádně to byl nejhorší díl celé série. Když si America konečně uvědomila, koho z těch dvou chce, stejně celou knihu řeší, zda mu to říct, nebo ne, po celý děj neproběhla žádná významná událost, Celestina "proměna" mi přišla tuctová a jako by autorka Celestu prostě musela takhle změnit, aby jí pak sedl ten konec. Ten měl být nejspíš dojemný, nečekaný zvrat nebo něco takového, což se ani trochu nepovedlo, vůbec mě to nenadchnulo a říkala jsem si, kdy už se konečně prokoušu na úplný konec, útoky rebelů během celé knihy byly naprosto nudné, jelikož se ve všech třech dílech opakuje pořád to samé. První rozhodně není matoucí název: děj je průhledný jak voda ve skleničce, už na začátku knihy víte, jak to skončí, k tomu se během celého děje omílá jedno a to samé klišé... Tato kniha byla velkým zklamáním. Jediným autorčiným štěstím je poutavý styl psaní, díky kterému se to dost dobře čte, takže nemáte problém s tím přečíst knihu za pár dní, nebo i za jeden, podle toho, kolik máte času, samozřejmě.
Takže to stručně shrnu - nebylo to nic moc, rozhodně od toho nic neočekávejte, ale určitě si ji přečtěte, protože jednou dvakrát se možná přece jenom stalo něco, co jsem až tak úplně nečekala. Pohodové, nenáročné čtení ;)

Anezkastepanova
04.01.2016 5 z 5

Prosím, vydejte už další díly z pohledu její dcery!!!! Já jsem prostě nadšená! Tohle je pro mě opravdu výjimečná a úžasná série, kterou jsem zhltla ani nevím jak. Maxon byl přesně tak kouzelný jak má princ být, America správně trhlá a tvrdohlavá holka a Aspen, kterého jsem opravdu nemohla vystát nakonec ostrouhal! Takhle se mi to líbí, takhle to má být:-)) Nesnáším, když se do nějaké knížky začtu a najednou skončí. Je mi to líto, sice si tu knihu přečtu pak ještě asi 65132164x, ale nikdy ten pocit už není tak silný, jako po prvním přečtení. Každopádně doufám, že autorka bude psát dál a já budu dál mít co číst:-) 5/5

ketvin
04.01.2016 3 z 5

Konec knižní série Selekce mě poněkud zklamal, přijde mi, jakoby autorka 20 stránek před koncem zjistila, že už jí nezbývá papír a musí rychle příběh ukončit, ač by se měla spíše věnovat vzniklým situacím. Je to nedotažené a bohužel mi to kazí dojem z celé série, která se moc dobře četla a za 4 dny jsem ji tak měla hotovou.
Bohužel je pro mě tedy konec této knihy i jejím pokažením, až do pokaženého konce to ale byla dobrá kniha a i dobrá, čtivá, i když hrozně předvídatelná série.





SPOILER - DÁL UŽ NEČTĚTE, POKUD JSTE NEDOČETLI.

Kritikou mám na mysli skutečnost, že Maxon "nachytal" Americu s Aspenem, okamžitě ji zavrhl a místo toho, aby se autorka věnovala řešení tohoto problému mezi nimi (který je vzhledem k situaci vážný a radikálně řešený zvolením Kriss jako První), pošle do zámku rebely, všechny hrdiny skoro zabije a pak je najednou vše v pořádku (jen tak, žádné vysvětlování, objasňování toho, že mezi Americou a Aspenem nic nebylo, zapuzení vybrané Kriss...) a během 2-5 stránek je tu svatba. To je opravdu zpackaný konec. Škoda, vlastně jsem z toho happyendu ani neměla radost :(

Ketzka
04.01.2016 5 z 5

Krásné zakončení ještě krásnější série. A jak psala Xena011, asi chvíli potrvá než se vyrovnám s tím, že jsem ji dočetla. (Stává se mi to často a někdy se i rozbrečím). Líbí se mi styl psaní autorky i děj a postavy. Jen jsem moc nepochopila, čeho America dosáhla, když zjistila, že její otec, Kriss, Gavril a tak dále, jsou rebelové. To mi přišlo celkem nedotáhlé do konce. Chtěla bych vědět, jak to bude s Americou a Maxonem dál.

When somebody says ,, It's JUST a book"
Smile, because they JUST don't understand

ka2cka
03.01.2016 5 z 5

Já nevím, nechci říct, že se mi kniha nelíbila, ale mám z konce různorodé pocity. To jak několik lidí zemře, a Amerika cestou k oltáři přemýšlí, co by asi dělali, kdyby tam byli.... mám z toho divný pocit. Určitě to bylo pěkné zakončení, ale já bych vybrala jiný konec. Žádný masakr, jen nějaké rozuzlení, které by vše vyřešilo. Hotovo. Nejvíc mě dostala ta část s Celestou, a popis toho, jak jí rebel prostřelil hlavu. Nemám ráda krváky, a od toho se vše odvíjí. Ale stoprocentně nejlepší knížka, kterou jsem kdy četla.

Stolid
02.01.2016

America je první hrdinka, kterou z duše nemám ráda, možná ji i trochu nenávidím. A v hlavě měla místo mozku slámu. Překvapilo mě, že ona si může líbat Aspena i Maxe, ale Max nemůže líbat žádnou jinou dívku. Takže je taky k tomu všemu pokrytec. Smrt krále byla snadná, nelogická, příliš vše usnadnila. Konec příliš pohádkový, i když jsem ho čekala. A nic jiného bych autorce neodpustila, když celý příběh tak moc ocukrovala, že mě z toho bylo i špatně.

Ketzka
27.12.2015 5 z 5

Která kapitola se vám líbila nejvíc?

(Mohl by to být spoiler)

Mě asi nejvíc ta jak Maxon strávil noc u Ameriky a ta s dopisy od Maxona pro Ameriku

Didisekhehe
25.12.2015 5 z 5

Tento závěrečný díl série se mi moc líbil. Amerika už konečně nebyla ta co se nedokáže rozhodnout a souhlasila jsem s ní v tom, aby to Maxonovi neříkala jako první (ti co čětli vědí). Maxon se zase v některých částech choval jako debil, prostě zabít. Kniha byla velmi akční a Amerika byla prostě úžasná. V hodně místech to bylo fakt vtipný a jednou jsem se nad knihou i rozbrečela.
Prostě naprosto boží jak kniha, tak i celá série - vřele doporučuji :) A už se nemohu dočkat až vyjde The Heir a zfilmování Selekce :)

Mini SPOILER: Ten konec byl naprosto Ú-ŽA-SNÝ = Tohle není šťastný konec. Tohle je mnohem víc. Prostě aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

SPOILER: Taky vám, tak vadí, že zemřela Celesta? :D Mě nejvíc teda mrzí právě smrt Celesty a otce Ameriky :(

todilka
18.12.2015 5 z 5

loverofbooks: Já ho četla, stojí to za to, četla jsem v angličtině i Elitu a První, než se dočkaly českého překladu a i novely pojící se s příběhem. Přehled všech knih je k vidění na stránkách autorky www.kieracass.com....chystám se právě na Happily ever after, kde mají být kromě všech novel i "vystřižené" scény z prvních tří dílů...angličtině v těchto knihách není těžké, tak střední úroveň, sem tam nějaké neznámé slovíčko, ale jde to :-)
Pokud bys chtěl(a) o The Heir (čtvrtý díl) něco vědět, napiš mi soukromou zprávu, nechci tu nic vyzrazovat :-)

loverofbooks
08.12.2015

Četli jste již někdo 4.díl?? vyšel tento rok což znamená že česky bude až 2017 (vždy je byla kniha přeložena za dva roky) tak mě napadlo si knížku koupit v angličtině, ale obávám se že nebudu rozumět :(

Etule
18.11.2015 2 z 5

Celou dobu jsem si marně lámala hlavu nad tím, co neurčitého mi na celé sérii nesedí. Něco, co prostě nedokážu uchopit. Po sedmi hodinách přemýšlení v práci, jsem na to konečně přišla (nechtěla jsem totiž psát komentář z mobilu). Já jsem Americe nepřála vítězství. Byla mi tak strašně nesympatická, ale doufala jsem, že se to změní v průběhu dalších dílů. Nepovedlo se. Její (autorčina) představa boje o prince je asi trochu jiná než ta moje. Její stupidní chování a myšlení mi lezlo na nervy. A místo, aby se to snižovalo, naopak se to zvyšovalo. Nemluvě o tom, že Maxon byl občas taky na facku.
Škoda, vypadalo to jako opravdu skvělý nápad. Byť od začátku průhledné čtení. ;)
Dávám hvězdu navíc za (alespoň pro mě) překvapující závěr respektive pár stránek před koncem. Celou dobu jsem si lámala (no ne zas tolik), jak se stane to, že si zázrakem Ameriku oblíbí král. Nu, tohle jsem vážně nečekala. ;)
Kniha se sice četla sama, ale nezanechala ve mě žádný dojem. Dokonce ani ten negativní (a to jsem při posledním negativním hodnocení o té knize dokázala mluvit opravdu velmi, velmi dlouho).

Didisekhehe
06.11.2015 5 z 5

Tento závěrečný díl série se mi moc líbil. Amerika už konečně nebyla ta co se nedokáže rozhodnout a souhlasila jsem s ní v tom, aby to Maxonovi neříkala jako první (ti co čětli vědí). Maxon se zase v některých částech choval jako debil, prostě zabít. Kniha byla velmi akční a Amerika byla prostě úžasná. V hodně místech to bylo fakt vtipný a jednou jsem se nad knihou i rozbrečela.
Prostě naprosto boží jak kniha, tak i celá série - vřele doporučuji :) A už se nemohu dočkat až vyjde The Heir a zfilmování Selekce :)

Mini SPOILER: Ten konec byl naprosto Ú-ŽA-SNÝ = Tohle není šťastný konec. Tohle je mnohem víc. Prostě aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

SPOILER: Taky vám, tak vadí, že zemřela Celesta? :D Mě nejvíc teda mrzí právě smrt Celesty a otce Ameriky :(

Nanajana
06.11.2015

Pro všechny fanynky a fanoušky trilogie Selekce (bohužel jen z Kraje Vysočina) je tu zajímavá překladatelská soutěž! Pořádá ji překladatelka série, se kterou se pak sejdeme na slavnostním vyhlášení tří vítězů v předvánočním období. Soutěží se o všechny díly trilogie, ale nejde jen o výhru, že? Zkusit si přeložit dvě scény, které v knihách chybí, taky není úplně k zahození.;);)
Víc info na: http://www.knihovnatr.cz/cze/kalendar-akci/prekladame-s-janou-montorio__3567/