Upíři v Dallasu diskuze

Upíři v Dallasu https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28571/mid_upiri-v-dallasu-7ig-28571.jpg 4 374 39

Pravá krev série

< 2. díl >

Sookie Stockhouseovou pronásleduje v poslední době smůla. Jejího kolegu z baru někdo zavraždil a vypadá to, jako by to nikoho jiného nevzrušovalo. Hned nato ji přepadne nějaká bestie a otráví ji........... Sookie se vydává do Dallasu, aby s pomocí svých telepatických schopností vyhledala pohřešovaného upíra. Klade si jedinou podmínku, že se upíři budou držet na uzdě a žádný člověk nedojde úhony. To se však snadno slíbí, ale špatně plní. A když dojde k malé chybičce v plánu, vše se náhle zvrtne........... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Living Dead in Dallas , 2002


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Nikol18
27.07.2012 2 z 5

Pozor! Hodnocení může obsahovat spoilery!

V současnosti, kdy jsou upírské knihy na vzestupu a trh je jimi přesycen a každá z nich je ihned bestsellerem, stejně jako Pravá krev, kterou dokoce natáčí jako seriál, se ptám, jestli je tak skutečně dobrá. Seriál je skvělý, ale kniha popravdě za moc nestojí. Dějově zaostává. I když jsem prvně viděla seriál, popadla mě touha si knihy koupit a přečíst, ale nakonec jsem se rozhodla pouze pro půjčení z knihovny a přečtení, což byl daleko lepší nápad, než za ně utrácet peníze.
První díl mě potěšil, přečtený jsem ho měla rychle, stejně jako druhý, ale moc dobré pocity z toho nemám. Někde v polovině knihy děj už směřoval ke konci. Sookie vyřešila případ, pro který byla povolána do Dallasu, jenže děj, který se odehrával potom, byl pouhým nastavováním, aby kniha byla o něco delší a obsáhlejší.
Nelíbilo se mi to z toho důvodu, že na začátku začali řešit smrt Lafayetta, na kterou úplně zapomněli při hledání dallaského upíra, a pak po nalezení toho upíra a konfliktu se Společenstvím slunce si na něj "náhodou" vzpomněli. Autorka sem tam přidala nějakou napínavou scénu, aby připravila čtenáře na vrcholný konec, který byl spíše vysvobozením, protože bych jej nedočetla dokonce, nebýt menády, která se nezdála tak úchvatný a pak ten přeslazený a srdceryvný konec.
Jak bylo řečeno. Scénáristi zřejmě raději natočili dějově lepší seriál, aby přebili tu fádnost a nesetříděnost děje.

mdvorak
22.05.2011

Hned na začátku jsem byl zklamaný, že CHH nechala zemřít tak výraznou postavou jako je Lafayett. A dorazilo mě, když jsem zjistil, že můj výtisk knihny nemá strany 241-248! Nejdůležitější stránky z knihy a ony tam prostě nejsou.
Jinak knihy jsou úplně jiné než seriál, ale hlavní dějové osy se tvůrci drží.