Klub mrtvých

Klub mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32078/mid_klub-mrtvych-VEz-32078.jpg 4 297 27

Pravá krev série

< 3. díl >

Sookie Stackhouseová našla po boku svého upíra Billa jen krátké štěstí. Bill je unesen a držen v zajetí. Sookie musí vynaložit všechny své mimořádné schopnosti i známosti, které si vytvořila v podsvětí, aby Billa vypátrala a osvobodila ze smrtelných stříbrných řetězů. Ale nakonec si vůbec není jistá, zda chce Billa ještě zpátky........... celý text

Žánr:
Horory , Romány , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Club Dead , 2003


více info...

Zuzka_Zuu
Zuzka_Zuu
06.07.2022 5 z 5

Pohodové a nenáročné čtení, rozhodně neurazí. Za mě zatím nejlepší díl, nechybí v něm ani nějaké to flirtování. První jsem viděla seriál, takže jistou představu toho, jak bude série pokračovat mám a jsem zvědavá, jak moc se scenáristi seriálu drželi knížek i nadále, zatím jistá podobnost tam je :)

Nikei
Nikei
21.12.2021 5 z 5

Jednoduchý, nenáročný a hlavně stále lepší, další díl opět nezklamal, bavil mě až do konce.


Gabux
Gabux
30.06.2021 5 z 5

#rereading

Jeden z mých oblíbených dílů. Opět čtivé a bez hluchých míst. Příběh má ještě vyšší tempo než předchozí díl. Poznáváme nové, a fakt sexy, postavy a užíváme si změnu prostředí. Prostor zde získává hlavně Erik a začíná se zde projevovat i Pam.

Opět upozorňuju, že je to čistě oddechová série. Zasmějete se a občas i napjatě budete čekat, jak to dopadne. Velké dramata ale nečekejte. U knihy si především odpočinete.

Mám ráda tento typ upírů. Je jeden z mých oblíbených. Jen mi vrtá hlavou, proč autorka nastavila, že upíři mezi sebou vztahy nemají. Nějak mi to nejde do hlavy.

petulik330
petulik330
15.05.2021 2 z 5

Začátek knihy vypadal dost nadějné. Hlavní hrdinka měla vypátrat kdo unesl jejího milence Billa a kde ho drží.
Kniha, ale nakonec nebyla tak dobrá jak by mohla být. Vedlejší dějová linka tj. vypátrání vraha vlkodlaka byla mnohem lepší než hlavní děj, což je velká škoda.
Tento díl se autorce moc nepovedl. Vypadá to jako by autorka měla vymyšlený začátek, prostředkem si nebyla úplně jistá a konec nějak vyplynul.
Snad bude další díl lepší.

P.S. překvapilo mě to, že Sookie zrušila pozvání pro Billa. Jsem zvědavá jak to s nimi bude dál.

ludek.n
ludek.n
26.08.2019 3 z 5

Po výpravě do Dallasu se hlásí další dobrodružství neohrožené blonďaté servírky Sookie Stackhouseové, která se tentokráte vydává do Jacksonu ve státě Mississippi, aby zde pátrala po svém uneseném milenci Billu Comptonovi. Klub mrtvých U Josephiny se zdá pro toto pátrání jako vhodný odrazový můstek. Na scéně se zcela pochopitelně objevují nové pohledné tváře, ať už jsou to staří známí upíři, měňavci nebo nově vlkodlaci, a tak se nabízí nepřeberné množství příležitostí pro další kaskádu flirtování, líbání a pronikání. Vedle tohoto škádlení je pak nosná dějová linie Klubu mrtvých nevýrazná a povadlá. Jakoby Charlaine Harrisová v předchozí knize vystřílela celý svůj zásobník dramatických momentů a pro nový příběh jí zbyl jen prach na dně brašny. Mississippská odysea proto zůstává hodně za očekáváním. Ve vypjatých momentech má člověk spíš nutkání k pobavenému ušklíbání, než aby mu běhal mráz po zádech, či se třásl nedočkavostí věcí příštích. Z tohoto pohledu otočil Klub mrtvých kormidlo poněkud špatným směrem.

Okoslav
Okoslav
13.03.2019 3 z 5

První dva díly True Blood jsem viděla jako seriál, a tak jsem si řekla, že takhle před půlkou „switchnu“ a zkusím pokračovat s knihami – a víte co? Není to vůbec špatný.

Oproti knize je hlavní hrdinka (Sookie) menší blbka, hlavní hrdina (Bill) větší blbec a upíři všeobecně jsou méně exaltovaní. A všechno dohromady se to čte moc dobře. Takže i když zrovna tenhle díl nepovažuju za nějaké dějové orgie (uvidíme, jak na tom budou pokračování), v rámci subžánru „upírské young adult“ jde rozhodně o lepší počin, než jsou nejrůznější Stmívání nebo Vampýrské akademie (i když s tou VA si to ještě musím rozmyslet, v prosince 2016 mě zachránila v době, kdy jsem zažívala variaci tragické rýmičky, tak k ní mám sentimentální vztah :-)).

makynka911
makynka911
01.08.2018 4 z 5

Chyba byla číst knihy až po skončení seriálu. Nejen že mám už postavy v hlavě vykreslené a dost se rozchází s knižní verzí, ale také některé postavy, které do konce seriálu žijí, jsou mrtvé v prvních dílech.

Jen teď nevím, zda spílat autorovi, nebo tvůrcům seriálu, protože seriál u mě patří k jednomu z nejlepších. Třetí díl překvapil, těším se na další :)

gabice4
gabice4
12.04.2018 2 z 5

Asi no comment..... Stále stejný názor.....

Morgaine07
Morgaine07
12.02.2018 5 z 5

Třetí nejlepší díl

Mark.
Mark.
29.12.2017 4 z 5

Stále lepší, ale Sookie je prostě láskové trdlo! Snadné hltání písmenek :-)

renefer
renefer
01.09.2017 4 z 5

Nechápu, jak může být někdo tak splachovací jako Sookie. Bill se na ni vykašle, najde si jinou a ona ho jede zachraňovat i za cenu vlastního života. Poprvé se tady objevuje Alcide - mňam :)

janno69
janno69
11.06.2017 5 z 5

Díl od dílu, se to začíná celkem dobře rozjíždět. Dostávám od toho, právě to co očekávám. Pokud chci číst oddechovku, tak nečekám nic hlubokomyslného a těžkého. Sookie a ta banda kolem ní mě baví a to mi stačí. Jedinou výtku mám k překladu a korektuře a s tím spojenými pravopisnými i ostatními chybami, za to bych ale pokárala ty kdo to zavinili, za to kniha samotná ani autorka nemůže. Takže 5* dávám za pohodu a zábavu při čtení a za to, že mě kniha nenudila.

Sarfias
Sarfias
10.06.2017 4 z 5

Sookie mě prostě baví. Nemohu říct, že by to bylo nějaké převratné čtivo. Ale nenáročnost a celkem zajímavý příběh člověka provede relativně rychle dějem. Na odreagování se to jsou opravdu vynikající knihy.
Přesto musím říct, že druhý díl mě začal bavit až od poloviny.

Richie1
Richie1
13.08.2016 3 z 5

Ve třetím díle se rozšiřují řady zvláštních bytostí, Sookie se poznává s vlkodlaky a také více proniká do hierarchie upíří organizace. Děj se tentokrát odehrává převážně mimo rodné městečko Sookie - přibylo více akčních scén a Sookie je také častěji v ohrožení života. Jednoduché a příjemné čtení. 65%

ajla5
ajla5
01.08.2016 4 z 5

Čím dál lepší. Po prvním díle jsem myslela, že to vzdám, ale je to skvělý příběh a překvapivě plný humoru. Postavy stále rostou a košatí.

Adriana21
Adriana21
18.06.2016 3 z 5

Kniha se mi ze třech dílů, které jsem zatím četla líbila nejvíc.
Více v ní byl Eric, kterého mám fakt ráda, což mi naprosto vyhovovalo a také se tam objevila nová postava jménem Alcid, jak ten byl super :) Fakt se mi zamlouval.
No uvidíme, co přinesou další díly :D

kristyna4414
kristyna4414
13.05.2016 4 z 5

Knížka mě bavila, leč bych jí pár věcí bohužel vytknula z hlediska formy. Větší množství překlepů bych ještě tolerovala, ale přeskočení u Erica z tykání na vykání mě vysloveně iritovalo. Nejenom, že se to dle mého názoru nehodilo v rámci jejich vztahu, ale především vzhledem k minulým dílům změně vážně nerozumím.
Škoda toho, jinak byl příběh fajn - vzhledem k žánru a počtu stran a příjemně odsýpal. Postava Sookie mě trochu otravovala, jejím myšlenkovým pochodům asi nikdy neporozumím (viz Bill jí nabízí možnost zdarma oblečení a nevím čeho ještě, což ji velmi urazí, ale zároveň si stěžuje na nedostatek peněz).

Adris
Adris
26.10.2014 4 z 5

A na scénu přichází vlkodlak:). Řekla bych, že toto je průměrný díl.

Samira
Samira
25.02.2014 5 z 5

Tenhle díl se mě už úplně vtáhnul, je tam víc Erica, bez kterého to prostě nejde a knižní Sookie je skvělá. Je tady taky podstatně víc žhavých scén a méně Billa, což mi vůbec nevadí.

77fifi
77fifi
24.01.2014 5 z 5

zase se čte samo...