Končí sa to nami diskuze

Končí sa to nami https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362003/bmid_konci-sa-to-nami-NHb-362003.jpg 4 3077 717

Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambiciózneho lekára Ryla, no ten sa jej v slabej chvíli prizná, že má averziu ku vzťahom, prioritou je kariéra a rodina uňho nemá miesto. Ryle však nedokáže pustiť červenovlásku z hlavy, a tak svoje zásady poruší. Lilin život sa konečne dostáva do správnych koľají, no keď si myslí, že nemôže byť šťastnejšia, pocíti tvrdý úder. Lily si v mladosti písala denník. Po rokoch sa začíta do svojich zápiskov o Atlasovi a rodinnom trápení, čím otvorí staré rany. No občas je aj bolestná spomienka dobrá, najmä ak človeku vo vhodnej chvíli pomôže správne sa rozhodnúť. Román Končí sa to nami je výnimočný. Autorka pri písaní siahla do vlastných bolestných spomienok a zvečnila okamihy, ktoré by najradšej zo svojho života vymazala. V prvom rade však v tomto odvážnom a hlboko osobnom románe vyrozprávala dojímavý a nezabudnuteľný príbeh lásky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

It Ends With Us , 2016


více info...

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

stojinek
03.04.2023 3 z 5

Čteno v AJ, což bylo jedno plus této knihy.
První část mě vůbec nezaujala, připadalo mi to jako románek z červené knihovny...naštěstí se poté děj rozjel do jiných a často předvídatelnych koleji.Tema bylo velmi dobře uchopeno a závěr možná pro někoho překvapivě odvážný.

Komaeda
04.03.2023 odpad!

Blbost. Ne. Ne. Ne.


Nessie71
03.03.2023 5 z 5

Miluju! Miluju! Miluju!

happy19
19.11.2019 5 z 5

Prosím,pro některé,dotyčné!
Třeba Aneleh a spol...
Naučte se psát komentáře,kde by hned v první větě nebylo vyzrazeno o čem je hlavní obsah knihy!
Jste jak stádo,udělá jedna a už se to veze...
Colleen nikdy do anotace nepopisuje o čem přesně v knize půjde!Kazíte to těm,co se teprve chystají knihu číst!
Pochvala těm,kteří vědí,že pokud něco z knihy prozradí,napíší na začátek slovíčko SPOILER..Moc děkuji:-*

Petra.M
20.10.2019 5 z 5

Příběh začíná jako téměř každá romantická knížka. Máte pocit, že vás ničím novým nepřekvapí. Nové město, nový kluk, který touží po hlavní hrdince, ale ne po vztahu s ní, jenže ona by chtěla něco víc. Nic moc. Jenže najednou začne příběh scházet z vyznačené stezky. Věřte, že od toho momentu už knihu neodložíte, nýbrž ji dočtete až do samotného konce. Pohltí vás napětím, emocemi, smutkem, šokuje vás i rozčílí. Nejúžasnější ale je, že přináší všem čtenářům jednu důležitou informaci - musíte plavat dál.
Příběh Lily Bloomové může být obrovskou pomocí všem lidem na zemi, kteří si myslí, že jsou sami a sami zažívají domácí násilí. Lily jim může být inspirací a nadějí, že pokud se člověk nevzdá a je odvážný, tak může najít čistou, pravou a zdravou lásku. Ta její byl Atlas, kterého jsem si zamilovala stejně, jako si ho určitě zamiluje i plno z vás. Jenže milovala i Ryla a on ji ještě víc. A najednou zjistíte, že ačkoliv by měla být Lilyina volba jasná a jednoduchá, tak není.

Lavender756
26.09.2019 1 z 5

Přeslazene, presexovane,no pre vsechno....a jeste tak klisoidni....jasne. Hrdinka zažívá v dětství v rodině domácí násilí a první lásku, která samozřejmě nedopadne...A co se nestane, v dospělosti se zamiluje do supermuze, který zase tak super není..a hádejte v cem...v násilí....to by nas nenapadlo....a jako bonus návrat staré lásky, která samozřejmě vždy vítězí.... Bože, kdyby tam nebylo to násilí,tak to snad ani nemůže normální dospělá žena vyplodit...A jelikož má kniha velmi vysoké hodnocení, omlouvám se tímto všem příznivcům..... První polovina úplně o ničem...a v další se má odehrát celý zbytek příběhu.... nedotčeno! Hovadina!

Terr_y
27.03.2018 5 z 5

Ano měla by :) Akorát co se mi moc nelíbí a doufám že to ještě změní, je název knihy pro českou verzi. "Je s námi ámen" jako vážně?!!

Nela2
14.01.2018 5 z 5

Nevíte, prosím, jestli bude knížka vydaná i v češtině?