Spáleniště: Zkouška diskuze

Spáleniště: Zkouška https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201506/bmid_labyrint-spaleniste-zkouska-BlA-201506.jpg 4 1594 270

Labyrint série

< 2. díl >

Labyrint byl teprve začátek. Nalezením cesty z labyrintu to mělo skončit... Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí. Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila – a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí „raplové“, lidé pokrytí hnisavými ranami, které infekční nemoc nazývaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť... a potravu. Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm – skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Scorch Trials , 2010


více info...

Diskuze o knize (11)

Přidat komentář

kristyna6626
30.09.2016 5 z 5

Film pro mě nebyl nic moc. Zatím jsem ho viděla jen jednou (myslím ten druhý díl) a už bych si radši přečetla znovu knihu, než podívala na film :P. Ale když se na to dívám, tak se vždy směju, že Minhovi, říkají "Miňo" :D Miňonka :D :D :DDDD
Mám ráda ty herce, a tak, ale film...no... Jako vždy kniha je mnooohem lepší :D

paja0903
19.08.2016 5 z 5

AnetaM: Celý film The Scorch Trials je spíše The Death Cure . Ve filmu jsou jen tři scény, které se objeví ve druhém díle


AnetaM
13.08.2016 5 z 5

Nepřijde vám taky divný, jak je film úplně jinej? Nebo je ve filmu i něco z 3.dílů??

vandalindakova
24.05.2016 5 z 5

Druhý díl byl stejně skvělý jako první. Placerů mi bylo hrozně líto, co všechno museli zažít jako děti! V prvním dílu mi Tereza nějak nevadila, ale ve spáleništi se mi svým chováním tak zprotivila, že už jí nepomohlo ani její vysvětlení, proč vše dělala. Naopak jsem si hrozně oblíbila Brendu. POZOR SPOILER!
Nejhorším okamžikem pro mě byla část, kdy to vypadalo, že Minho je mrtvý. Tak strašně jsem doufala, že to není pravda a naštěstí nebyla.

bibi.r
01.06.2015 2 z 5

Já nevím, hlavní hrdina prostě není nic pro mě.
Spojler:
Nejradši mám asi Minha a konec :D, takže mě dost vyděsilo, když do něj udeřil blesk. V tu malou chvíli, kdy jsem si myslela, že umřel, jsem myslela, že tu knížku normálně zahodím a končím se čtení, protože bez Minha už to nemá žádný smysl.
Příběh sám o sobě mě moc neoslovil. Asi je jasné, že jednání Zlosinu vůbec nerozumíme, protože hlavní hrdina tomu taky furt nerozumí, ale celkově je všechno tak nelogické a chaotické, že si říkám, jestli to vůbec nějaký smysl má.
Třetí díl si přečtu, ale jen kvůli Minhovi, aby bylo jasno.

zuzuky56
08.03.2015 5 z 5

Kniha je prostě super. I první díl. Kniha je prostě awesome! A ti raplové? Prostě bomba! Když popisoval ty s tím pokročilým stádiem, měla jsem je před očima. Fuj! Můj oblíbenec (Minho) přežil a ty jeho řeči prostě odrovnávaly. ☺☺☺♥♥♥ A to Spáleniště? Úplně to vidím. Tu zem bez života. To město. Ty raply. Brendu mám ráda a Jorgeho taky. A jak vyhrožoval MInhovi, že mu uřízne prsty? Myslela jsem, že ho prostě... Kch! Sahat na Minha ne! A Teresu jsem začala mít nerada. I v prvním díle mi byla prostě... nesympatická a teď tohle! Hraje si na paní Důležitou. Ale co. Těším se na další díl a všem můžu doporučit. Tato kniha si nic jiného než pět hvězdiček nezaslouží (možná deset, ale tolik jich tady není :D).

kachnch
06.03.2015 4 z 5

- komentář může obsahovat spoilery -

Druhý díl této série mě rozhodně nezklamal, román byl čtivý, napínavý, příjemně napsaný. Avšak Labyrint byl dle mého názoru lepší.
Moc mě nenadchl konec. Byl takový mdlý, opakující se... Čekala jsem něco zajímavějšího, více překvapujícího. To, že neměli "zachráncům" opět věřit se dalo čekat, takže Thomasovo probuzení do ničeho mě zkrátka nepřekvapilo.
Dále mi přišlo, že tu byly části, kde se tak nějak nic nedělo - ale někdy je to možná lépe, než přebytek akce...

paja0903
05.02.2015 5 z 5

začátek června

ajulka2000
05.02.2015

Taky by me zajimalo kdy vyjde...je tu sice napsane rok 2015 ale to je 365 dni a ja uz to nevydrzim :D

crashy
03.02.2015

kdy vyjde trojka v češtině?? nemůžu se dočkat

--nora--
04.01.2015

Skvela kniha , prvni dil byl,ale o trosilililinku lepsi
jen skoda ze brenda neumrela:(