Vražda ve vlaku Orient-Expres diskuze

Vražda ve vlaku Orient-Expres https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407563/bmid_vrazda-ve-vlaku-orient-expres-Tdd-407563.jpeg 5 2652 380

Hercule Poirot série

< 9. díl >

Toto první vydání vyšlo pod názvem Vražda ve vlaku Orient-Expres. Belgický detektiv Hercule Poirot se vrací z dovolené do Londýna vlakem Orient-expres. Cestuje s velmi různorodou skupinou pasažérů, mezi nimiž je i jistý bezskrupolózní džentlmen, který detektiva požádá o ochranu před možným pokusem o zabití. Poirot kategoricky zamítá… netuší však, že tím dá volný průchod celé řadě záhadných událostí – v čele s vraždou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

Murder on the Orient Express , 1934


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

markétka2002
28.02.2014 5 z 5

super knížka taky budu spisovatelka a taky budu psát detektivní romány,takže Agatha Christie je moje inspirace. PS: Mám jí ráda jako svojí sestru.

pistalka
11.05.2011 5 z 5

Kvíteček jarní: "Čekala jsem klasickou detektivku - záhadu, kterou může díky stopám vyřešit i čtenář. Ale tady nebyla šance! Pochybuji, že by někdo dokázal zločin vyřešit."

Knihy A. Christie podle mě nejsou založené na tom, aby běžný čtenář uhádl řešení. Mně se to teda povedlo asi u čtyř knížek.... z padesáti přečtených? To není moc dobrá bilance, ale je mi to jedno, užívám si je i tak.. :)
A taky je nutno uvědomit si, že ona byla génius. Kdyby Agatha Christie nepsala detektivky, nikdo by si nepomyslel, že je možno vymyslet tolik záhad, fíglů, chytáků a takhle kouzelně vodit čtenáře za nos a následně je převést na papír. V tomto byla naprosto bezkonkurenční a jen těžko bude někdy překonaná.