Civilizace diskuze

Civilizace https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208487/bmid_civilizace-o2b-208487.jpeg 4 120 24

Podtitul: Západ a zbytek světa. Kniha anglického historika Nialla Fergusona představuje velmi nápaditý pokus o konfrontaci civilizačního střetávání se Západu se „zbytkem světa“ od antiky až po naši současnost. Esejistickou formou, obdobně jako ve velmi úspěšné knize Vzestup peněz, se Ferguson pokouší odpovědět na otázku, proč se západní civilizace stala ve světě v moderní době zcela dominantní, ačkoli k tomu postrádala jakékoli předpoklady a ačkoli z hlediska technických inovací za „zbytkem světa“ v mnohém velmi pokulhávala.... celý text

Literatura naučná Ekonomie a obchod Historie
Vydáno: , Argo , Dokořán
Originální název:

Civilization. The West and the Rest , 2011


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Eldar80
13.12.2015 5 z 5

»Lector: Díky za pochvalu, ale na celou recenzi si netroufám, protože neznám příliš historii a tak nemám informace z této knihy s čím srovnat. Je totiž možné, že jsem Fergusonovo sdělení tak říkajíc "sežral i s navijákem". Mě kniha docela dost uchvátila a recenzi bych napsal příliš zaujatou. Mám spíš v plánu si podobných knih přečíst víc a pak se znovu k této vrátit. Určitě si ji chci přečíst ještě jednou a pak bych možná recenzi napsal, protože si myslím, že informace v knize by měl znát každý evropan.

Eldar80
08.12.2015 5 z 5

Název té jediné recenze je opravdu stupidní a může být dost zavádějící. Nechápu úmysl tu recenzi takto pojmenovat. Mě by to spíš odradilo. Naštěstí jsem měl reference na tuto knihu odjinud.