Žena v klietke diskuze

Žena v klietke https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140306/zena-v-klietke-140306.jpg 4 3579 711

Případy oddělení Q série

1. díl >

Neobyčajne pútavý triler o bezbrannej žene, ktorá musí znášať utrpenie, o jednom tvrdohlavom kriminalistovi a o páchateľovi, ktorý nepozná zľutovanie. Napínavé čítanie a súčasne sonda do temných hlbín ľudskej duše. Po traumatickej udalosti, ktorú komisár Carla Morck prežil počas služby, ho preložili do nového Oddelenia Q, kde sa má zaoberať nevyšetrenými prípadmi z minulosti. Prípad mladej političky Merete Lynggaardovej, ktorá pred rokmi zmizla bez stopy, v ňom prebudí detektívne inštinkty, ktoré považoval za dávno vyhasnuté. Pri pátraní mu účinne pomáha svojrázny arabský prisťahovalec Asad, ktorého prítomnosť v príbehu je zdrojom multikultúrneho napätia i mnohých humorných situácií. Čím hlbšie Carl Morck preniká do prípadu, tým väčšie nezrovnalosti nachádza. Naozaj je možné, že tá žena ešte žije, že ju niekto väzní a týra na neznámom mieste? Autor sa pohráva s detailmi, s potešením dávkuje dej a na konci pozvoľna spája jednotlivé diely skladačky. Zápletka je zložitá, premyslená do najmenšieho detailu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Kvinden i buret , 2007


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Kent2004
01.10.2014 3 z 5

Bohužel je v celé knize řada nedostatků a závěr naprosto katastrofální. Jak tohle někdo může považovat za skvělé dílo asi nikdy nepochopím. No, holt mám jiný vkus a jinou představu o napínavé detektivce. Tohle dílo, jakožto jemu podobná, která jsem hodnotil, jsou pouze neustkutečnitelné představy autorů, kteří se sice snaží napsat věci, tak jako by je napsal sám život, ale jsou svým pohledem na věc úplně mimo mísu. Původně jsem si myslel, že téma "severská detektivka" bude něčím úplně jiným, že se bude vymykat standartům té americké detektivky, že přinese více reálných prvků, jiný pohled na věc a hlavně že se něco dozvím o práci vyšetřovatelů právě v těchto severských zemích, leč jsem se velmi zklamal. No nevadí, každý máme jiný názor. Holt nežeru úplně všechno.... pohádky už nebaštím.

Alena_S
07.06.2014 3 z 5

@ Adria: A to máte pravdu.. :)


Adria Orici
01.06.2014 5 z 5

Alena S - přeci čteme a bavíme se, nehledáme chyby nebo jestli je příběh věrohodný. Kdybych toto preferoval neměl bych prožitek z dobrého čtení snad už nikdy. Ale vím že jste to nemyslela tak doslova.... tedy doufám.