Bábovky diskuze

Bábovky https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293567/bmid_babovky-DdY-293567.png 4 5702 1486

Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu. Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou? Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit? Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.... celý text

Diskuze o knize (14)

Přidat komentář

Klára238
17.05.2021 3 z 5

Maanna: Děkuju!!! Nejsem moc bystrá, vidím na sobě, jak v karanténě fakt tupnu. Díky moc, je to tak....

Maanna
15.05.2021 3 z 5

Klára238: nic vám neuniklo: Ondrášek a asi tak čtyřletý chlapeček jsou táž osoba. Aneta je v té době v břiše a ke Kristýnce je třeba Karla, který se ještě neobjevil...


Klára238
11.05.2021 3 z 5

Tato kniha mi přijde spíš jako hodně vymakaná křížovka, jestli jste někdo zvládl zapamatovat si všechny vztahy, aniž byste si dělali poznámky bokem, tak klobouk dolů. Něco mi ale nesedí. Podle mě má Alena 3 děti - Ondru, Anetku a Kristýnku, ale když si s Ivanem kupuje od p. Dobrovolné byt, usmívá se na Ondráška, hladí těhotenské břicho a potom chlapečka, kterému můžou být tak čtyři. Jak se z chlapečka stala holčička? Nevíte někdo? Děkuju.....

LahoferRose
11.11.2019 1 z 5

Po zjištění, že se natáčí film ztrácím iluze... Zbytečnějších knih moc není. Pointa žádná, jen samá nevěra...

Veve721
10.09.2019 4 z 5

"Bábovky" pro mě byly milým překvapením. Neplánovala jsem si je přečíst, ale když už jsem se začetla, nebylo snadné dát knížku z ruky. Jednotlivé příběhy jsou čtivé, charaktery dobře vystavěné a obecně jde o výborně zpracovaný román "ze života".

Přestože šlo o popisy víceméně běžných životů obyčejných lidí, autorka mě dokázala několikrát zaskočit a překvapit nečekaným zvratem. Jde spíše o povídkovou sbírku, kde se jednotlivé příběhy prolínají a rámcem je pak symbol bábovky, který se objevuje ve všech kapitolách. Vzhledem k vyššímu počtu postav a obrovskému množství "pojítek", se čtenář může místy ztrácet - i já jsem párkrát byla nucena zalistovat k některé z minulých kapitol. Jsem přesvědčená, že Bábovky jsou knížka, kterou si nejvíce užijete až při druhém čtení, kdy už si budete tak-nějak pamatovat jednotlivé hrdinky a dějové linky.

Jediné, co musím vytknout a ubírám za to knížce jednu hvězdičku, je závěr. I mě zamrzel příliš otevřený konec, který vyznívá až nedokončeně. Kdyby autorka děj více uzavřela, tak by ode mě nejspíš dostala plných 5 hvězd. V rámci žánru nadprůměrný počin.

TipsyChipsy
03.07.2019 3 z 5

Prosím vás poslouchala jsem to jako audio a asi mi něco uniklo. Chci se zeptat, mělo to nějaký dej? Myslím nějaký inteligentní obsah kromě toho že tam od jedny postavy ke druhý putovaly peníze a kromě toho, že postavy prostě jen byly příbuzné nebo měly společné partnery. Vlastně mi to přišlo jako 12 povídek dosti o ničem.

olmal
31.10.2018

pane B-že....kde se tento druh žen vyskytuje...

lue
06.01.2017 4 z 5

Jsem taky přemýšlela jak se nakonec ty peníze dostaly ke Květíkovi. Ale napadá mě jen že prachy ukradla Magda, cos se ví, zaplatila za ně své dluhy. A otec Nikoly Vladimír přece po návštěvě policie tu sumu zaplatil, aby nebyl skandál. Tak se prachy vrátily ke Květě a mohla je dát synovi, aby o ně stejně přišel když mu je ukradl Marek a dal je Ondrovi do úschovy, ale mu je zase vzala jeho matka Alena. No a já jsem z toho dočista v rici, protože to popisuju jak nějakou přiblblou telenovelu :):)

miška22
20.11.2016 3 z 5

Tak moc jsem se na knihu tesila a po 320strankach nevim, zda Linda s Renatou a Vladimirem rekli Nikole pravdu, kdy Magra ukradla penize Kvete a kdy, jak se nakonec tedy dostaly ke Kvetikovi a Patrikovi a vylozene mi tam nesedel Robert a Adam... Vlastne nevim, zda jsem to z toho mela pochopit...?
Ctiva knizka, pro me hezky psana, prectena za 2odpoledne, ale asi jen proto, ze jsem stale cekala rozuzleni... :( trosku zklamani :(

limetka2008
24.10.2016 5 z 5

Domina dává 5 hvězd jen knihám Vlasty Javořické, což je hezké čtení pro babičky

R.E.M.
11.09.2016 3 z 5

Je dost nepravděpodobné, že by se jakémukoliv čtenáři ani jedna z knih, které si vybral ke čtení, byť by hledal v doporučených nebo oblíbených knihách, nezalíbila ani průměrně. To už bude způsobeno specifickým výběrem, který preferuje knihy, kde čtenář předpokládá, že ho neuzajmou, otráví, znudí.

Nehledě k tomu, že je málo pravděpodobné, že slovíčko "bestseller" způsobí, že čtenář ohodnotí dílo 5*, přestože ho nebavilo, nelíbilo se mu, ničím ho neoslovilo... Reklama, informace o nové knize může způsobit zvědavost a tím větší prodejnost nebo půjčovanost titulu, ale těžko radikálně ovlivní, u zralého a dospělého člověka (není míněn věk) jeho názor a hodnocení.

Jacinda
11.09.2016 1 z 5

Anibag: Proč má Domina potřebu číst tolik špatných kih? Třeba čte doporučené knihy a bestsellery. otázkou je, proč se tyto špatné knihy mezi bestsellery dostávají. Bábovky jsou zrovna příkladem.
MV111: jako mnoho nevysvětlených a nedotažených věcí v knize se to bohužel asi nedozvíme

MV111
29.08.2016 3 z 5

Já jsem se bavila, jen mi asi unikla jedna věc: jak se ke Květíkovi dostaly ty peníze, když byly jeho matce ukradeny? Díky za nápovědu :-)

Anibag
20.06.2016 5 z 5

Zaujal mě komentář Dominy. Samozřejmě mě zajímalo, jaké knihy má ráda slečna, která tak krutě odsoudila knihu Bábovky. Přiznám se, že většinu titulů v její databázi neznám, nemohu posoudit, ale zamrazilo mě množství Odpadu, kterým se musela pročíst. Žádnou z přečtených nedoporučila. Já z těch drsných komentářů cítím málo lásky ke knize jako takové. Proč má někdo potřebu číst tolik "špatných" knih? Je to tak - jakože mému uchu naprosto nelahodí metal, pusťe mi tam B.Y.O.B., vohulte to doprava a já vám to pak vykreslím, až se z toho poserete. Tak k čemu mi je tento názor? Bábovky jsem zatím nečetla, ale moc se těším, protože mě si najdou knihy mému srdci blízké.