Marian Kechlibar

česká, 1978

Diskuze (6)

Přidat příspěvek

helena8303
12.02.2022

Edgar80
Aha, tak díky!
Já ho znám jenom od Konvičky a někdy ho přebírají Vidlákovykydy.

Eldar80
12.02.2022

helena8303: jeho blog je normálně dostupný: kechlibar.net
Žádné přihlašování není potřeba. Přihlášení je nutné do diskusního fóra a všechno je v češtině.


helena8303
12.02.2022

Někdo napsal, že je MK jeho oblíbený blogger.
Můj by byl asi taky, i když mám na drobnosti jiný názor.
Problém je v tom, že se na jeho blog nedostanu, protože neumím anglicky a neumím se tam přihlásit. Takže ho mám vytaženého na ploše a možná časem někoho zmermomocním, aby mě tam přihlásil.
Ách jo.

Eihwaz11
21.06.2020

Zapomenuté příběhy od Mariana Kechlibara mám všechny 3 díly - jsou to skvělé knihy,které
každému doporučuji! Následky,či výsledky z popisovaných dějiných událostí nás ve většině případů provázejí téměř denně,přesto jsme je opravdu zapoměli.Autor je neobyčejně čtivou formou znovu vynesl na světlo a nabídl všem čtenářům majícím zájem.
Myslím si, že by tyto knihy klidně mohly být zařazeny jako doplněk k učivu ve školách,pokrývají prakticky všechny předměty a žáci by se tak měli možnost dozvědět důležitá fakta a události
daleko přijatelnější a zajímavější formou,než je to mnohdy běžné ze školních osnov. S díky čtenář od Dačic

havran47
07.04.2020

Obdivuji umění autora vytáhnou ze zaprášených koutů historie právě tyhle příběhy a vyprávět je tak, že čtenáře dovede připoutat na hodiny ke stránkám knihy. Myslím, že kvalita literárního zpracování se zlepšuje od první knihy k té poslední a budu se těšit na další přírůstky v řadě. Zvláště jsem ocenil příběh o epidemii cholery cholery v Londýně, o souboji vědy a rozumu s tajemným miasmatem, a příběh Budapešť ještě bojuje, o statečnosti, také tolik potřebné v dnešní době. S díky
Pavel

Kapis
30.07.2019

K textům tohoto matematika jsem se dostal náhodou a po přečtení prvního jsem přečetl všechno možná rok dozadu. Jeho články jsou skvělými analýzami, vždy s velice důsledně podloženými dohledatelnými zdroji (zpravidla v cizích jazycích), precizně vystavěné na datech a statistikách, položeny do širokých souvislostí. Autor má obrovský přehled o historii, stávajících pokrocích ve vědě, politické situaci nejen v Evropě a nic netahá někde z hlubin spekulací nebo pocitů a jeho trefné názory jsou dost neprůstřelné. Exaktní přístup matfyzáka pak okořeňuje suchým humorem, který primárně nikoho neuráží, ale umí bodnout přesně do podbříška některých "progresivních" hnutí dneška, které nám tu kážou jak jsme všichni mimo úzký okruh politicko-kulturní pražské elity hloupí a k ničemu. A možná mě nadchl i proto, že je narozen jen o rok dříve než já, oba máme technické vzdělání a jsme z Ostravy :)

Okamžitě jsem skoupil a předobjednal všechny jeho knihy a doporučuju ho ke čtení všem, kdo mají otevřenou hlavu a oči!