Zajda Zajda diskuze u knih

☰ menu

Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

"Děvenka je vybíravá, za koho se sakra máš? Za Joni Mitchellovou?" (Příběh Lusy Reyové, 1. část příběhu, poslední odstavec 2. kapitoly)

Zajímalo by mě, jestli někdo nevíte, kterou Joni Mitchellovou myslí? Jedná se o nějákou všeobecně známou novinářku, celebritu nebo podle kontextu o sexbombu? Mě jen vrtá hlavou, jestli si autor nezavtipkoval a neskryl za tím jménem Joni Mitchellová svoji ženu, sestru, matku či babičku. :D

27.12.2012 5 z 5


Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

!!! SPOILER !!!

Viserys byl Targaryen a přesto zemřel na žár z roztaveného zlata. Na icefire.cz jsem četl v komentářích diskuzi na stejné téma a kdosi tam psal, že Martin údajně řekl, že Dany přežila plameny díky náhodě. Ovšem zda je to pravda... A co soudíš o Varysovi a Malíčkovi? Z posledních kapitol jsem měl pocit, že ve skutečnosti oba usilují o docela šlechetné věci.
Na původ Tyriona a Cersei/Jaimeho jsem taky zaznamenal několik narážek. Nepamatuješ si podrobněji pasáže, ve kterých se o tom mluvilo? Vůbec jsi nejsem jistý, zda si to správně pamatuji, nebo zda jsem ty informace správně vstřebal ale měl jsem za to, že Šílený král využil při svatbě Tywina Lannistera právo první noci, a Jaime s Cersei jsou jeho a pouze znetvořený Tyrion je Tywinův vlastní...?
Třeba se přes celé Západozemí proženou armády Jiných a žádné otázky se nebudou muset zodpovídat :D

06.08.2012 5 z 5


Hostina pro vrány Hostina pro vrány George R. R. Martin

Pardon, že reaguji až tak pozdě ale bohužel diskuze není vidět a já ji rozklikl až teď. :)

Minas, nejsem si vědom, že by můj komentář obsahoval nějaké velké SPOILERY. U Bouře mečů jsem SPOILEROVAL ale tady u Hostiny mi nepřijde, že bych se dopustil větších odhalení, než třeba u Střetu králů. Co konkrétně považuješ za "šokézní?" Nebráním se úpravě oné pasáže. :)

Paulhunter, příště bych prosil o upozornění. Dost mě to překvapilo a to zcela jiným způsobem, než překvapuje Martin, když jsem zjistil, že mi někdo bez mého vědomí upravuje komentáře. To nenápadné dodání "i" (= komentář obsahuje spoilery "i" z předchozích třech dílů) mě sice pobavilo, (přesto jsem ho zase vymazal) nicméně nejsem přesvědčen o tom, že bych z Hostiny opravdu prozrazoval něco více důležitého... :P

05.08.2012 5 z 5


Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

!!!SPOILER!!!

Jaké jsou vaše názory ohledně poslední kapitoly Jona Sněha? Opravdu ho nechá Martin zemřít (osobně pochybuji). Zůstane v kůži svého zlovlka? (Podobně jako měnič v prologu) Nebo jej Melisandra obdaří "polibkem života" na způsob nesmrtelnosti psance Dordariona? Na icefire.cz byli velmi dobře podložené spekulace o tom, že Jon a Daenerys jsou příbuzní a právě v nich by se dalo očekávat ono spojení "ohně a ledu." Konec se odhadovat téměř nedá (mimochodem, máte jakékoliv nápady jak celý příběh skončí?) ale právě jakési spojení Matky draků a Velitele noční hlídky, kteří by přinesli mír celému západozemí jsem trošičku očekával. Ovšem vsadil bych všechno zlato Lannisterů, že nás Martin překvapí něčím úplně jiným :)

04.08.2012 5 z 5


Legenda o Dagad Trikonu Legenda o Dagad Trikonu Gregoire de Kalbermatten

Nedá mi to, a musím si znovu rýpnout. Čtenáři této knihy jsou zřejmě velmi zkušení a duchovně vyspělý lidé. (soudě podle toho, co se jim na knize líbí nejvíce) Zaráží mě však, že nikdo nenapíše nic konkrétního. Prostě 90% komentářů k této knize (včetně mého) jsou jen prázdné kecy. Kidy, které bych používal, kdybych mluvil o knize, kterou jsem nečetl... :))

Nejspíš se však stanu obětí reklamy, neboť knihu si chystám přečíst. Doufám, že mi to nevymyje mozek natolik abych pak nebyl schopen napsat víc než "To je tak fantasticky famózní, bombasticky bombový a svou hlubokostí to minimálně 3krát přesahuje hloubku vesmíru. Našel jsem tady odpovědi na všechny mé životní otázky, včetně té, jestli jsou makové buchty lepší než tvarohové. Moje duše je tak potěšena, že tady dělá trojitá salta s pěti vruty. To je prostě typ knihy, který se vyskytuje vzácněji než medvěd lední na Sahaře..."

22.01.2012