Niraj Niraj diskuze u knih

☰ menu

Vidlákovy kydy o zemědělství Vidlákovy kydy o zemědělství Daniel Sterzik

No, ono se spíš zdá, že slečna/paní luczi se rozhodla některé knihy zde na Databázi hodnotit, aniž by je četla. Tedy ne podle skutečného obsahu, ale podle autora či tématu, který nesouzní s jejím světonázorem. Takový samozvaný politický kádrovák.
Jak jinak si totiž vysvětlit hodnocení "odpad" u všech těch knížek zabývajících se jiným pohledem na covid, na svobodu, či hromadné negativní hodnocení knížek autorů p. Tománka, Kurase, Konvičky, Lukavce ... a spousty dalších? A to klidně hned několik hodnocení těchto knih v jednom dni? Jsem přesvědčen, že žádnou z těchto knih vůbec nepřečetla. Asi těžko by normální člověk stále dokola četl podobné knihy, aby znovu a znovu zjišťoval, že je to odpad. A například kniha Vidlákovy kydy zatím ani není v oficiálním prodeji. Obdrželi ji jen lidé, kteří si ji předplatili. Že by zarytá odpůrkyně poslala Vidlákovi peníze, aby obdržela knihu, kterou ohodnotí "odpad"? Ne ne, nic z toho nečetla. Dotyčná zde zcela cíleně dává negativní hodnocení knihám, které nesouzní s jejím pohledem na svět, a to aniž by je četla. Jen proto, aby svým hodnocením poškodila reputaci dané knihy a autora v očích ostatních čtenářů.

Ale ok, každý ať si hodnotí jak chce, i když si myslím, že je to v rozporu s ideou, na jakém Databáze knih původně vznikla - tj. dát lidem šanci objektivně ohodnotit knihy, které jsme četli a pomoci tak druhým, aby si o ni udělali co nejjasnější představu. Ale každého věc a svědomí, jak se s tím popere. Nicméně velmi pokrytecky pak vyzní "sebepopis" dotyčné v jejím profilu, kde podobné (a tam opravdu jen domnělé, zcela bez důkazu) chování odsuzuje u p. Tománka na ČBDB. Ono by to chtělo trochu soudnosti, a když kritizovat, tak u toho měřit stejným metrem všem. Ale hlavně být tolerantní k druhým lidem a jejich názorům, i když s nimi nesouhlasím.

Hezký den všem

10.03.2023 5 z 5


Pátrání po Schrödingerově kočce: Kvantová fyzika a skutečnost Pátrání po Schrödingerově kočce: Kvantová fyzika a skutečnost John Gribbin

Už je zase v prodeji. V češtině, samozřejmě.

27.09.2021


Duch znojemských katakomb Duch znojemských katakomb Vlastimil Vondruška

to jindrich7442:
Ano, máš pravdu, nejde o francouzskou nýbrž německou módu. Ale to není důležité (on ani ty mnou použité vrkoče tam takhle nezmiňuje). Mně šlo hlavně o nastínění jakéhosi příkladu, co mám asi tak na mysli. A vzhledem k tomu, že je to MŮJ komentář a popis MÝCH pocitů z knihy, tak nepotřebuji reakci jiného čtenáře, která druhým nic nedá a moje pocity stejně nezmění. Takhle já tyto Vondruškovy knihy vnímám a tak jsem to i popsal. K tomu komentář je.

21.08.2019 5 z 5


Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

No, já bych řekl že místy je to krapet drsnější, naturálnější. Dračí jezdce jsem ale nečetl.

05.11.2013 4 z 5