MíšaS. MíšaS. diskuze u knih

☰ menu

Eugen Oněgin Eugen Oněgin Alexandr Sergejevič Puškin

Vše bylo napsáno v komentářích KarolinaFifth a 666Jitka.

16.07.2023 4 z 5


V dobrém i zlém V dobrém i zlém Michelle Sacks

Kniha se mi líbila. Absence přímé řeči mi nevadila, prostě jen musíte číst pozorněji. Nejvíc mi na konci vadilo, že právně nebyl nikdo potrestán, protože za tohle by měl být automatický trest smrti.

09.01.2019 4 z 5


Růženky Růženky Stephen King

Páni, když čtu hodnocení pode mnou, tak nevím, jestli jsem četla tu samou knihu.
Miluji pana Kinga už od střední školy, přečtla jsem většinu toho, co vyšlo v ČR a většinou jsem byla spokojená. Někdy více, někdy méně, ne vždy se Vám trefí autor do chuti, znáte to. Tato kniha ale byla úplně mimo mojí chuť.
Pořád jsem se nutila do čtení, pořád, prostě to nešlo. Postavy mi byly nesympatické, doopravdy, ani jedna mi k srdci nepřirostla a bylo mi fuk jestli umře, vrátí se, usne. V postavách jsme se vůbec neorientovala, doteď nevím, kdo byl na čí straně a kdo byl vězeňkyně a kdo obyvatelka města. Děj byl takový nemastný neslaný, pořád jsem čekala, že se něco stane, že se bude něco dít, ale jen samá vata.
Také mi přišlo přehnané, že se ženy v novém světě tak automaticky vrhly do opravování a uskutečňování nového lepšího světa a všechny se shodly, taková trochu utopie...
A ten konec. Oni jsou nepřátelé na život a na smrt, vraždí se mezi sebou a řvou na sebe neustoupíme a nakonec stačí jedna stránka, pár promluv, a najednou je vše OK a ano, tak jo, tak to zkusíme, jako fakt?
Hodně mi chyběla psychologie postav, na kterou jsem u Kinga zvyklá. Tady se jelo jen po povrchu a asi proto ta kniha nemá žádnou hloubku.
Myslím si, že celý ten příběh se dal napsat o hodně líp, viz. Svědectví a Pod kupolí, které jsou velmi podobné Růženkám, ale na rozdíl od nich, mají skvěle vykreslenou psychologii postav a tak jim jejich jednání věříte a děj mimo hlavních postav není jen vata na vyplnění, ale má nějakou symboliku pro budoucí děj v příběhu. (Samozřejmě až na ten konec Pod kupolí, ale co se dá dělat, ty konce má Mistr slabší.)
Ta jedna hvězda je asi za to, že vy muži jste bez nás žen nahraní, jinak nevím, nevím...

01.01.2019 1 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Meibi67 - jak můžete dát knize hodnocení odpad, když jste přečetla pár stránek a odložila ji? Chápu, že se vám to nemuselo líbit, ale tak knihu neohodnotím vůbec, anebo nedám hvězdy, s tím, že se mi to nelíbilo a nemohla jsem se začíst.

15.12.2018 5 z 5


Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Lesley-Ann Jones

Shatterhand - je to životopis, tak jaké by to mělo být?

12.12.2018 5 z 5


Když jsi odešel Když jsi odešel John Marrs

To, co se stalo jsem tušila již od začátku, ale stejně mě vzala ta krutost, které je člověk schopen...
Skvělý příběh. Simona musíte nenávidět za jeho nevázaný svobodný život, o kterém vypráví, když Catherine sedí doma a stará se o děti a dluhy a plácá se v životě, který vlastně už nikdy nebude úplný, protože ta nejistota je zničující, ale na druhou stranu má po svém boku děti a přátele, na které se může spolehnout. Kdy nakonec je větší chudák on, protože přišel o rodinu a všechny ideály a protlouká se světem a hltá požitky jen proto, aby zapomněl, a když už to vypadá na happyend, tak nene chlapče, jen si to pěkně vyžer až do konce!!
Po delší době skvělá kniha, která mi přišla pod ruce.

08.12.2018 5 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Kdo knihu nečetl, ať nečte ani můj komentář !!

Je to pěkný příběh, velmi čtivý a Johna Coffeyho je vám líto, protože nic neprovedl, všichni to ví, ale nikdo není ochoten riskovat a zachránit ho, a on to nakonec ani nechce, ale nic víc to se mnou neudělalo, nic speciálního to ve mně nezanechalo.
Film jsem neviděla.

25.08.2018 3 z 5


Biomanžel Biomanžel Michal Viewegh

Pozitivum je, že se kniha čte rychle a za jedno odpoledne je hotovo.
Dula mi neskutečně lezla na nervy a Hedvika taky. Kdyby někdo takhle mluvil o mém manželovi, vtipkoval na jeho účet, když právě bojuje o život, poslala bych ho do prdele.
Také jsem nějak nepobrala, proč si Mojmír dulu nechal doma, když se z Hedvikou rozvedl, okamžitě bych jí zapakovala, a ne abych jí živila a kupovala zájezdy. Ano, vím, "skamarádili" se, ale je to nelogický.

25.04.2018 2 z 5