Gnomo Gnomo diskuze u knih

☰ menu

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Dá sa :-)

18.09.2014


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Já ano. Koupil jsem v IKEA Brno:-) Kolem Vánoc...

17.09.2014


Střet civilizací Střet civilizací Samuel Phillips Huntington

Vyjádřil jsem postoj k tématu. Argumentovat není třeba, každý má svůj pohled na věc a třeba ještě někdo něco přihodí…

04.07.2014


Střet civilizací Střet civilizací Samuel Phillips Huntington

Jsme příliš malý národ na to, abychom k někomu nepatřili. Malé rybky musí plavat s těmi velkými, aby se v moři neztratily, jak píše Terry Pratchett ve své knize Národ (která je mimořádně vydařená). Historie byla, budoucnost bude, ale přítomnost je a já osobně se cítím být Evropanem, se vším všudy.

04.07.2014


Temná věž Temná věž Stephen King

Paulhunter - To byl dobrý koment! Mě Vlci z Cally zase připomínali, nevím proč, Sedm statečných a proto možná, líbil se z celé série nejvíce. Přiznat musím, že opěvovaný díl Čaroděj a sklo jsem rozečtený mě,l na můj vkus hóódně dlouho. Snad 1/2 roku odložen. Nemohl jsem nějak odejít z domu té čarodějnice:-) Po návratu ke knize, děj se sám od sebe rozběhl a nakonec vcelku obstál. Doplnění k "TV - Zkd" zatím nečetl a díly zaujaly v tomto pořadí: 5, 4, 3-2 2-3, 1, 6, 7. Za případné chyby v textu, předem omlouvám se, téměř litr vína ve mě:-)

17.09.2013


Léčivá moudrost ptáků Léčivá moudrost ptáků Lesley Morrison

Taky jsem si náhodou vzpomněl a co nevidím. Téměř po X měsících je tady odpověď. To je paráda. Já občas takhle někde něco šoupnu, když mě něco zrovinka trkne, nebo napadne a časem se k tomu i vrátím. Vím-vím, že je lepší psát do pošty, ale říkal jsem si, není to nijak důležité a pokud na to herdekfilek někdy natrefí, třeba něco napíše. No a je to tady - napsal... Každopádně díky za odpověď, mnohé se tím nevysvětlilo :-))

14.06.2013


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Tohle je pěkné Kní:

"Kdo přečetl jen toto a na základě svého dojmu se rozhodl ukončit koketování s Pratchettem, dělá hroznou chybu. Je třeba vytrvat, pravím, odměna bude královská!"

To mě rozesmálo, protože je to přesně můj případ. Já osobně jsem se za tuto první knihu nikdy nedostal... :-)

13.06.2013


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Silmarillion je historie Tolkienova světa se všemi jeho bytostmi od úplného počátku s dějem předcházejícím "Cestě Hobita" a trilogii Pána prstenů a zároveň jejím doplněním. Samotné příběhy, které v časové ose tvoří kostru knihy, také postupně odhalují vznik a vzestup zla... Jednotlivé příběhy jsou zde sestaveny spíše formou "bájí a pověstí". Je to dáno hlavně tím, jak kniha vznikala...Podle mě se autor celý život snažil vytvořit svět, který bude nějak ucelený a Silmarillion má být právě tím shrnutím (dokončením). Čte se rozhodně jinak, než následující díly a já bych ji doporučoval spíše fandům, než běžnému čtenáři. Nečetl bych ji ani jako knihu první v pořadí.

09.01.2013


Továrna křiváků Továrna křiváků Dan Simmons

No neblbněte. Vždyť je to Art deco jako vystřižené...
No teď se dívám... ono to vystřižený asi fakt bude :-)
paulhunter←LSD to nebude. To by barvy více spektrálně prostupovaly. V tom bude jiná chemie...

01.01.2013


Léčivá moudrost ptáků Léčivá moudrost ptáků Lesley Morrison

herdekfilek « Ahoj. Komentář (úvaha) pěkný, ale tak nějak zůstal viset nad mou kebulí a ne a ne dosednout. Nejsem z toho 2 x moudrej. Třeba věta "Smrtí nic nekončí, ale ani nic nezačíná" - to fakt visí na mrtvém bodě, když se nad tím zamyslím. Možná to má nějakou spojitost s těma "ptákama", knihu jsem nečetl. Jen bych potřeboval trošičku popostrčit :-)

15.11.2012