Gnomo Gnomo diskuze

☰ menu

Pár nápadů na vylepšení webu

eraserhead, existuje myslím anglická verze audioknihy TO. Jinak, obsáhlé audioknihy jsou pro mě "příliš pomalé".

24.01.2017


Pár nápadů na vylepšení webu

Byl to jen nápad...:-)

20.01.2017


Pár nápadů na vylepšení webu

Záložku navíc, bych se vůbec nebál přidat. Čím víc indicií posbírám, tím si utvořím lepší představu o důvěryhodnosti a doporučení uživatele. Osobně vidím rozdíl oblíbená vs doporučuji velký. Mnou některé oblíbené knihy bych rozhodně nedoporučoval a záložku Doporučuji vidím jen jako "zajímavost" pro jiné. Je to subjektivní názor, vidím však, jak vyplývá z příspěvků, že pohled na věc je různý a nová záložka by mohla udělat řád. Když už je řeč o Seznamech, ten na mě působí trochu jako moloch (řekl bych pomsta uživateli), ale berte to s humorem:-)

20.01.2017


Pár nápadů na vylepšení webu

Siena, jde o to, že ne každý tyto Seznamy využije právě pro své Oblíbené knihy. S novou záložkou Oblíbené knihy by to bylo jasně dané a lidé by tudíž složku automaticky využívali k tomuto účelu.

19.01.2017


Pár nápadů na vylepšení webu

Co takhle přidat k profilu záložku Oblíbené knihy. Když už máme záložku Oblíbení autoři. Zároveň odpovím na případné odpovědi... ne, nebyla by to stejná záložka jako Doporučuji (Doporučuji, není to samé, jako Oblíbené knihy). Myslím, že oblíbená kniha napoví mnohem víc, než oblíbený autor.

19.01.2017


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Pennywise Exorcista, Omen, nebo co takhle vyzkoušet hororové povídky? Něco od Lovecrafta, Prokletý dům, Šepot v temnotách, Barva z kosmu. Holubi z pekla od Howarda.

03.09.2016


Vatové výplně knih

:-) Je to věc čtenáře. Totiž, záležitost s vatou vzniká v hlavách samotných čtenářů a nazvat ji je možno: 1. tolerance vatových výplní, 2. netolerance vatových výplní. Pak lze dělit např. dle druhu literatury atd. a atd. Někdo snese vatu tam, jiný tamhle.
Rád bych uvedl knihu bez vaty, ale bude stejně s vatou, protože tam kde pro někoho vata je, pro jiného není, ale to se opakuji.

25.11.2015


Vatové výplně knih

Nejen v knihách :-)

22.11.2015


Bazar na Databázi knih

Zara - Nestalo se to poprvé, ani naposled. Smůla, ale tady ti nikdo nepomůže. Je to slabé místo DK a jak už bylo řečeno, je to čistě věc kupujícího/prodávajícího. Jdeš do rizika a musíš s tím počítat. Os. údaje se dají zfalšovat, na "palcování" spoléhat nemůžeš. Možnost je, ale to by se DK musela zapojit aktivně, což je údajně nereálné.

20.11.2015


Morbidní literatura. Jaká je vaše nejoblíbenější? (př: kytice, E.A.Poe...)

YouthDecay - Ba naopak. Ke knize jsem rozhodně nepřistupoval povrchně a velice dobře chápu choutky samotného autora, možná víc, než si myslíš. Ty moje jsou jiné, proto jsme si nepadli do oka:-) Také jsem chtěl upozornit na to, s čím čtenář chtě nechtě příjde do styku. A nemysli si, napsat se dají mnohem "hustší" věci...
Na druhou stranu, jak píšeš * symbolické, hlbšie posolstvo či morálne stanovisko lze možno hledat i jinde. Co třeba pokusy na lidech, dej tomu čas a za pár let z toho bude * . A kolik lidí se na tom přiživí... :-)

13.11.2015


Morbidní literatura. Jaká je vaše nejoblíbenější? (př: kytice, E.A.Poe...)

eraserhead - Souhlasím s tebou, je to úchylné. Přemýšlím s jakým jiným očekáváním se lidé pouští do četby např. "120 dnů Sodomy" Co si od díla slibují a co si chtějí odnést.

13.11.2015


Morbidní literatura. Jaká je vaše nejoblíbenější? (př: kytice, E.A.Poe...)

"120 dnů Sodomy" mezi morbidní knihy jistě patří, ale rozhodně ji neodporúčam:-) Je to kniha plná sraček a to doslova. Nicméně, pokud si libuješ například v "koprofilii", kniha je právě pro tebe:-) Jdi do toho! Já osobně mám úchylek víc než dost, ale tato mezi ně rozhodně nepatří. Kniha se tím pádem pro mě stala zcela nudnou, stereotypní záležitostí, chceš-li, bez sebemenšího náznaku erekce, protože takové typy knih se čtou právě pro ni. Totiž, o jiném důvodu, proč číst takové knihy nevím. Jejich literární hodnota je pod bodem mrazu, ale kdoví, možná jsem knize právě udělal reklamu:-)

13.11.2015


Pár nápadů na vylepšení webu

Chápu, že hodnocení nebude nikdy ideální, ale co by se mi líbilo a to nejen zde, hodnocení s ohledem na množství hodnotících uživatelů (takový průměr). Bayesův vzorec a podobné výpočty pravděpodobnosti jsou sice hezké, ale pokud nebude aplikován všude, budou ostatní žebříčky úplně OUT. Problém není jen na DK. Když kouknu např. na žebříček Legie, na 7.místě Prach snů Eriksona 97% pouhých 75 uživatelů a Návrat Krále za ním na 12.místě 94% 759 uživatelů, je to k smíchu. Přece jen knihy občas vybírám podle určitých kriterií a toto je jedno z nich. Knihy jsou prostě řazeny dle nejvyššího hodnocení a na počet hodnotících uživatelů se dlabe. Nezbývá než se s tím smířit a vybírat v širším záběru :-)

04.11.2015


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Loky zkus Mariňáky!

03.11.2015


Pár nápadů na vylepšení webu

Když je řeč o žebříčku. Úplně nerozumím tomu knižnímu ve filtru podle žánru. Příklad: "Všechny žánry" vede Návrat krále s 95%, Když filtruji "Scifi a fantazy" náhle se kniha propadne na 10.místo. Možná mi něco uniklo, ale připadá mi to podivné.

03.11.2015


Zaprášení klasikové

Nerad bych to komplikoval. Jednoduchost nade vše. Souhlasím s pocitovou stránkou, jak píše Barilac (vracím se teď o pár komentů zpět), nicméně, i tyto pocity mají své příčiny, ty na nás působí a vznikají právě naše pocity, vzniká "veřejná klasika". Rád bych raději tu definici, ale to je hloupost:-) Je v tom vliv, ten posunuje klasiku v dějinách! Příkladně vypíchnu... prásknu sem třeba takového F.Nietzscheho. Může být považován za klasika? Asi ano. Hned tu máme jeho vliv. Třeba na jednoho pána s kostkou pod nosem, který dá pro změnu vzniknout novodobým klasikům. A sněhová koule nabaluje... prostě sáhneme kamkoliv do historie, je tam vliv (tohle podsouvám zlovlkovi). Raději nepsat, co za vlivem někdy je:-)

17.09.2014


Zaprášení klasikové

Knihy jsou poplatné své době. Z toho bych vycházel. Klasiky nazval jen ty, kteří osloví člověka dnešních dnů, protože z dnešního hlediska na ně zíráme. Jinak tomu bude v jiné době. Hned si zaoponuji... snad proto je klasika klasikou, že překlene určité období... Rozpitvávat lze dále, stačí, když si "klasika/u" vztáhneme osobně... upřímně, kolik klasiky je natolik nadčasové, aby to dnes někoho posadilo na zadek...
Už jsem se bál, že se neobjeví nějaký příklad. Máme zde Zabijáka a Nanu. Chlast a děvky. Že by záměr? Metla lidstva a nejstarší řemeslo (poučná klasika:-?) Kdo ví, kdo a proč prosazuje takové a makové knihy jako klasiku a vrhá je případně i na hlavy studentů.

17.09.2014


Tištěné knihy vs. E-knihy

To Modrina: S tištěnou knihou máš problém na přímém slunci? Používáš jako záložku zrcátko:-?

Byl jsem třídičem. Postupně jsem třídil, až jsem vytřídil. Posledně jsem psal, že mám cá 200 klasických knih. Minulý týden jsem s hrůzou zjistil, že jich je o něco víc:-) Zůstávají se mnou jen oblíbené knihy a tzv."vracečky". Všech ostatních se zbavuji. Čtu E-ink, LCD, OLED, papír:-)

12.09.2014


Seznamy na Databázi knih

Podpora profhubert! Souhlas fauxthum s možností navrhovat, hodnotit (oponovat). Seznamy budou přínosem a je v nich velký potenciál! Danielson na nich jistě dře jako_, dnem i nocí...:-) Štítky nesjednocují, seznamy ano. V Diskusi se propírá téma, není hmatatelné, zapadne, roztříští ho diskutující, napadne nějaký zvrhlík:-), jiné tlachy...V debatách, kde bych nějaký verdikt rád viděl, chybí výsledek, vše vyšumí... Seznamy pomohou tvořit a výsledky budou vidět, jako pyramida s vrcholem/výsledkem příspěvků do Seznamu. PS: Neviditelnost se Danielsonovi líbit nebude...:-)

11.09.2014


Seznamy na Databázi knih

Veřejné seznamy musí být napadnutelné. Pozor, příklad: "100 knížek, které by měl každý přečíst". Co to je? Opravdu je to těch 100 knih, co musí každý přečíst? Nebo jinak. Kolik bude Seznamů s názvem "100 knížek, které by měl každý přečíst"? Osobně bych polovinu z těch knih vyhodil.

06.09.2014