Fillipa Fillipa diskuze u knih

☰ menu

Glennkill – ovce vyšetřují Glennkill – ovce vyšetřují Leonie Swann

Ke komentáři iz67
- pokud myslíš amatérsky načtenou verzi, nemám připomínky. Jestli jsi poslouchal 12 dílů četby na pokračování, mohl sis poslech ušetřit a prospat to celé. Četbu jsem si pustila jen pro srovnání, amatérská verze zvítězila absolutně a naprosto. Zkrácení knize vůbec neprospělo, právě u této knihy nebylo co vyškrtávat. A to, co zůstalo, pohřbil výkon intepretky. Kdysi jsem kvůli četbám na pokračování začala poslouchat mluvené slovo, tenkrát byly knihy vybírány nějak citlivěji. Glennkill – ovce vyšetřují je v krátké době několikátá kniha, jejíž rozhlasové zpracování mě rozpálilo do běla.

26.02.2022 5 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Spoiler !!!! Chjoooo, uvítala bych lépe formulované komentáře. Knihu jsem ještě nečetla, ale už bez varování vím, že svatba Robin na konci 3. dílu platila, že během 4. dílu přišla o manžela a se Strikem se zatím nedala dohromady. :(

Totéž u Tichých roků, kde se kdosi chtěl natolik blýsknout tím, že objevil spojitost mezi názvem a dějem, že provalil informaci, kterou autorka poskytne až na konci knihy.

05.11.2019 3 z 5


Dějiny psané Římem Dějiny psané Římem Vojtech Zamarovský

Audiokniha skvěle načtená P.Soukupem

13.07.2019 4 z 5


Pane Bůh, tady Anna Pane Bůh, tady Anna Sydney George Hopkins

Audiokniha. Bára Hrzánová na ní odvedla obrovský kus práce, která by jinde byla užitečnější. Snad nikoho neurazím, pro mě blábol bez hodnocení.

10.05.2019


Popol všetkých zarovná Popol všetkých zarovná Dominik Dán

pro 111moni

doporučuji poslech audioknihy ve slovenštině, myslím, že většina příznivců audia, kteří měli možnost srovnání, mi dá za pravdu, že k Dominiku Dánovi čeština nejde.

07.07.2018


Policie Policie Jo Nesbø

Myslím, že lze, jen nebudete rozumět narážkám na postavy a události z minulosti - totéž, jako když někde autor použije citát z knihy, kterou jste nečetla, děj to nenaruší. Přesto bych doporučila alespoň předcházející Přízrak.

10.11.2015 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Pozor SPOILER:
pro Lobo 1978

Beata byla šéfkou nebo členkou vyšetřovacího týmu nevyřešené vraždy ženy - prostě další policistka v řadě, motivem výběru bylo nejspíš její vysoké postavení a přátelství s Harrym.

11.09.2015 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Tento příspěvek ať nečte nikdo, kdo knihu nečetl - obsahuje SPOILER!
pro "kusma"

I já svatbu považuji za klíčový moment, který - pokud bude pokračování - bude počátkem dalšího drama. Harry Hole nemůže žít v poklidném manželství, aniž by přestal být Harrym Holem tak, jak ho Nesbo vytvořil. Uvědomil si to i Vince Flynn, který musel svého Mitche Rappa připravit o Annu, aby mohl psát dál stejným stylem. I proto jsem v komentáři u knihy napsala, že deset knih je dost - co nás čeká v budoucí jedenácté rozhodně nebude s ohledem na svatbu a Auroru čtení před spaním ;-)

03.09.2015 5 z 5