Fillipa Online Fillipa diskuze u autorů

☰ menu

Tim Weaver

Není to můj top spisovatel, ovšem psát umí, proto sázím na překladatelku Alžbětu Lexovou - ta dáma mě v sérii s Davidem Rakerem donutila mnohokrát přerušit poslech ...
Nezvládá práci se slovesy, a tak tělo neleží, zrcadlo nevisí, telefonní budka nestojí - všechno se "NACHÁZÍ" Zdánlivá drobnost, která dokáže znechutit knihu.

16.08.2021


Dominik Dán

Také mě zajímá, jestli budou další audioknihy, Marián Geišberg už je nedočte a chybí jich, myslím, 9. Některé z chybějících mají sice ve slovenské knihovně pro nevidomé, ale ty jsou pro nás nedostupné :( Nemá někdo zprávy od nakladatelství Publixing?

12.11.2019


Alfons Bohumil Šťastný

Léona jsem objevila, když jeho příběhy zařadil ČR do letního čtení "Pokračování za 5 minut".
Nádherná braková literatura s Pavlem Soukupem. Autorovi dlužím označení přečtených a hodnocení, všechny příběhy znám z doby před Databází knih. Ale vrátím se k nim a napravím to :)

13.09.2019


Zdeněk Štěpánek

Prosím, právě poslouchám tuto knihu:
Štěpánek Zdeněk - Vlastní cestou
Vzpomínky známého herce na dětství, studentská léta a na svoji legionářskou anabázi v Rusku.
Jos. R. Vilímek, 1948, Praha, 1. vydání
Neměl by o ní někdo víc informací?

07.09.2018


Åsa Larsson

Serii Rebecka Martinssonová jsem ukončila druhým dílem, nechápu, čím vzbudila takový ohlas.

12.09.2017


Vince Flynn

Všechny knihy, které jsem poslouchala (12), byly báječné - určitě nemalý podíl na tom má překladatel Michal Prokop.

25.06.2017


Frode Sander Øien

pro mne škvár

31.03.2017


Vlastimil Vondruška

Vážení čtenáři, prezentující se zde jako odborníci na historii, proč mám dojem, že by vás uspokojil pouze román citující vysokoškolská skripta? Od beletrie očekávám, že mne pobaví, že pozvedne úroveň mého vyjadřování v rodném jazyce, že mi nastíní životní styl té které doby a že neurazí čtenáře s přiměřenými všeobecnými znalostmi. Když si budu chtít rozšířit vědomosti, vyberu si literaturu naučnou.

Když jsem včera začala poslouchat román Dobrodružství Davida Balfoura a hned v první větě se dozvěděla, že začíná léta páně 1971, jen jsem mírně zvedla obočí a řekla si, že jsme všichni jenom nedokonalí lidé.

Co brání Vám všem, kteří z historických nepřesností dostáváte osypky, abyste ke každé knize pořídili jejich souhrn a přidali ho pro nás nedovzdělance do komentáře?

18.06.2016


Lars Kepler

Ani já nesouhlasím s většinou, která opěvuje Stalkera, pro mne je vrcholem tvorby manželské dvojice Paganiniho smlouva . Stalker je obrovským posunem ke stylu Jo Nesba, na který bohužel nedosáhnou. Přitom jejich předcházející 4 knihy byly osobité a opravdu se mi líbily.

09.12.2015