Fillipa Fillipa komentáře u částí děl

☰ menu

Pátrání

Uváděno také jako Ztracené batole.

14.06.2016


Na zakázku

téma dětské pornografie, otřesné, ale jako detektivní povídku bych text neoznačila.
Půjčím proto si komentář z jistého knižního webu, aby bylo vidět, že knihu sestavovali odborníci:

"Nejlepší americké detektivní povídky jsou přehlídkou toho nejlepšího z americké beletrie i literatury faktu. Každý svazek má svého editora pro daný rok, který vybírá ze stovky periodik.

Výběrovou kompilaci s názvem Nejlepší americké detektivní povídky 4 sestavil Otto Penzler, zkušený editor detektivních antologií a známý knihkupec z Tribecy, žhavého etnického kotle na Manhattanu.
Jako hostujícího editora si tentokrát zvolil populárního autora thrillerů Lee Childa. Jeho knihy s Jackem Reacherem patří k nejlepším ve svém žánru. Spolu vybrali nejlepších dvacet povídek, které v daném roce vyšly. Vybírají ze stovky magazínů, novin a časopisů, vzniká tak jedinečná a nejuznávanější sbírka svého druhu ve Spojených státech. Oblíbená a čtená je takřka po celém světě.
V knize jsou zařazeny klasické detektivky, policajtské povídky, neobvyklé literární útvary a je zastoupena i klasická drsná škola, kdy drsňák s velkou whisky a pistolí podlehne kouzlu neznámé femme fatale. Z autorů jsou zastoupeni Mary Steward Atwellová, Jay Brandon, Lyndsay Fayeová, Gar Anthony Haywood, Jon Landy, Lynda Leidigerová, Dennis Lehan, Phillip Margoline, Kurt Vonnegut, Mike Wiecek a další."

03.09.2015 3 z 5