essidaven essidaven diskuze u knih

☰ menu

Tajemství černé orchideje Tajemství černé orchideje Lucinda Riley

Pokud jsem četla dobře, autorka má v knize poměrně zásadní chybu v ději. Ohledně nehody Juliina manžela a syna je několikrát uvedeno, že byly nalezeny kosterní pozůstatky dítěte a dospělé osoby (např. Str. 323). Po Xavierově zmrtvýchvstání ale nikdo neřeší, jaká dospělá osoba tam uhořela. Pro mě docela zásadní chyba v logice příběhu. Kdyby tělo nebylo nalezeno, bylo by více uvěřitelné, že nehodu přežil. Všiml si toho ještě někdo, nebo jsem jediná?

05.04.2021 3 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

POZOR PŘÍSPĚVEK JE PLNÝ SPOILERŮ, POKUD JSTE KNIHU NEČETLI, NEČTĚTE ANI TOTO:)
Velmi mě zklamala uvěřitelnost knihy. Jako devadesatiletý děda ji zahlédne a hned ji pozná a chlap co s ní žije a žil několik měsíců nemá ani podezření? Také mě zaráží otázka duševního zdraví hlavní hrdinky, podle mě byla totální cvok a nikomu to nepřišlo divné? Přece nějaké náznaky tam být musely! Podle mě jasná schizofrenie. Není ani moc uvěřitelné, že by tak krásně racionálně napsala ten poslední e-mail. A konečně, důvod proč "zmizela" na dvanáct let je také přitažený za vlasy. Jasně v tu chvíli se ho bála, ale je správným řešením změna identity? A když se ho bála, proč mu nakráčela zpátky do postele? To mi hlava nebere. Celý příběh je uhozený, i když čtivě napsaný, nevěřícně jsem kroutila hlavou. Za mě teda autorka nevermore. Co si o tom myslíte, také to někomu přišlo tak divné?

24.09.2019 2 z 5


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Přesně toto mě na konci knihy zasáhlo nejvíce. Sice to není přímo řečeno, ale je to naprosto jasné. V prvním díle jsem myslela, že se jedná o Zachariase, díky té podivné zmínce o myšlenkách na sebevraždu. A jelikož se Benji stal mou oblíbenou postavou, tak mi tento konec hodně vadil. Myslím, že to ani nebylo nijak zvlášť nutné v rámci příběhu.

05.09.2019 4 z 5


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Knihu jsem ještě neměla to potěšení přečíst, ale zatím mě zaráží jedna věc, v recenzích jsem se dočetla, že děj knihy je situován do roku 2017. Jelikož Alan se v prvním díle narodil v roce 1905...mělo by mu ve druhém díle být 112 let a ne avizovaných 101. Je v knize opravdu takový renonc nebo se mýlím? Protože pokud ano, asi nemám chuť začít číst...

29.03.2019


Ztracené světlo Ztracené světlo Jill Santopolo

Knížku jsem si zamýšlela koupit a přečíst, ale nejprve jsme si chtěla zde přečíst názory na knížku, zda stojí za to. Ovšem hned v prvním komentáři jsme si přečetla, jak kniha dopadne a že jedna z hlavních postav umře. Už nemám chuť si knihu koupit.
Ne vážně lidi, pokud toto napíšete do komentáře, označte to alespoň jako SPOILER! Děkuji:-)

24.01.2018