Bonda Bonda diskuze u knih

☰ menu

Nejvyšší karta Nejvyšší karta Petra Hůlová

Kontroverzní kniha. Autorka v rozhovoru v Mozaice a v pořadu Na dotek (https://www.kosmas.cz/oko/radio/609007/na-dotek-podcast-aktualne.cz-host-petra-hulova) řekla k jejímu tématu, že moc muže se zakládá (více) na jeho postavení a majetku, zatímco moc ženy (více) na její vizuální sexuální atraktivitě. Ztráta vizuální atraktivity je dána biologicky, tudíž žena spolu se stárnutím přichází o svou moc, zatímco muž ne. A tuto nerovnost feminismus může těžko kdy vyřešit, jakkoli se feminismus nepravdivě tváří, že nerovnost mezi mužem a ženou se dá vyřešit lepším nastavením společnosti. Dále v rozhovoru padlo, že ztrátou vizuální atraktivity ztrácí také žena přístup k lásce, k její možnosti. Můj názor je, že krása sice dívce dává určitou moc, ale moc plynoucí z postavení nebo majetku je silnější a je reálně přístupná ženám všeho vzhledu; a aby to tak bylo, a pokud možno za rovných podmínek pro obě pohlaví, o to se přičiňují právě feministické aktivity. A za to jim při pohledu do minulosti i do současnosti můžeme děkovat.

09.04.2023


Šťastnou cestu, Sášo Šťastnou cestu, Sášo Alexandra Jakovlevna Bruštejn

Knížku měla v dětství ráda Tereza Brdečková nebo Saša Uhlová.

21.11.2020 5 z 5


Deštný prales, Kongo, Pygmejové a jiné práce Deštný prales, Kongo, Pygmejové a jiné práce Jarmila Glazarová

Knihu jsem v ruce neměla, ale je to očividná mystifikace, ne? Viz dotaz nějakého důvěřivého čtenáře: http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/zemrela-j-glazarova-v-kongu.

23.06.2017


Heroinové deníky Heroinové deníky Nikki Sixx (p)

Díky za zajímavou reakci. Já po pravdě podle Deníků nějak nepochopila, jakou má vlastně povahu (občas se mi taky zdálo, že je idealista, někdy zas, že ne), a tu druhou knihu jsem nečetla.

14.08.2016


Heroinové deníky Heroinové deníky Nikki Sixx (p)

Nemůžu si pomoct, ten bohatý sexuální život stojí za poznámku... nikdy jsem nečetla o nikom, kdo by musel tolik odhánět holky. To nemusí být špatný, moct si pořád vybírat a nikdy nemít nedostatek... a nemuset hnout ani prstem, protože zájemkyně stojí frontu před dveřmi a ty vynalézavější lezou do postele oknem...

13.08.2016