Nermal Online Nermal komentáře u knih

☰ menu

Bílý kosatec Bílý kosatec Fabcaro (p)

Tentokrát docela povedený námět příběhu. Pokud máte načteny všechny díly série a znáte charaktery všech obyvatel galské vesničky, určitě vás pobaví, co se jim najednou přihodilo.

08.05.2024 5 z 5


Pravidla randění Pravidla randění Vi Keeland

Klasický čtivý příběh od této dvojice, u kterého jsem si neskutečně odpočinul po čtení temné série. Určitě doporučuju, i když nic šokujícího se tam neděje. Prostě víte, co dostanete.

08.05.2024 5 z 5


Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

Ve třetím dílu se všechno teprve pořádně rozeběhlo, takže ho hodnotím jako nejlepší. Co jsme tušili, se začalo rýsovat. Opět velmi čtivé. Vzhledem k temnosti příběhu už ale budu potřebovat změnu a rád si zase přečtu něco jiného, normálního.

26.04.2024 5 z 5


Atlas fauny České republiky Atlas fauny České republiky Miloš Anděra

Nápad rozčlenit faunu podle typu prostředí, kde se vyskytuje, považuju za velmi dobrý, můžete se soustředit jen na to, co hledáte, např. nějakého ptáčka na zahradě, či v lese. Zaměřuje se na nejběžnější druhy, se kterými se tam či onde můžete setkat, a dozvíte se také to, zda vás něco může bodnout či kousnout.

21.04.2024 5 z 5


Příroda České republiky - průvodce faunou Příroda České republiky - průvodce faunou Karel Hudec

Přehledně uspořádané, ve druhém, upraveném vydání velmi zdařilé. Opatřeno kresbami i fotografiemi. V roce 2024 vyšel ještě dotisk, aby se dostalo i na další zájemce.

21.04.2024 5 z 5


Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Po prvním dílu už vlastně není co hodnotit. Příběh pokračuje dál, stejně temný; postupně se dozvídáme další věci. Za mě možná mohl být ze dvou dílů jeden, dost se tu opakuje podobné schéma jako v prvním dílu. Očekávám, že třetí díl bude velké finále.
Každopádně je třeba si sehnat všechny tři díly najednou.

18.04.2024 4 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Vždycky píšu, abyste odhodili veškerou (ne)logiku v rámci tohoto žánru, ale tentokrát se u toho chci zastavit. Když jsem knížku rozečetl, všechno se ve mně bouřilo. Příběh o ní a o něm postavený na tak zvrácených základech jsem ještě nečetl a že tady bylo už kde co. Věkovým zasazením, ani vyzrálostí to neodpovídalo realitě. Takový přístup by dost těžko mohl normální dívku okouzlit.
Jedině to, že se to dobře četlo a že se dalo tušit, že ti dva se vlastně milují, způsobilo, že jsem pokračoval ve čtení. Nakonec přibyla ještě i zvědavost, co bude dál.
A je fakt, že nic takového tady ještě nebylo, aspoň z toho, co jsem četl já. Beru to tak, že je dnes jiná doba, ale rozhodně to musím doporučit ke čtení jako novou zkušenost v rámci žánru. Docela trefně to zde bylo vyjádřeno - "zvrhle skvělý".

09.04.2024 5 z 5


Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Jediné, co mi na knize vadilo, bylo opravdu velmi dlouhé slow burn. Trvalo víc než polovinu příběhu, než mezi Maddie a Chasem k něčemu opravdu došlo. Autorka se to pokusila trpělivě vystavět, ale bylo předvídatelné, kam to spěje. Vzhledem k tématu odcházení Chasova otce se některé pasáže četly čím dál hůř. Na druhou stranu obdivuhodná povaha Maddie mi zlepšovala náladu při čtení. Jak rozuměla květinám i lidem. A jak si získala Chasovo srdce.

20.03.2024 4 z 5


Strážce Strážce Nika Peas (p)

Mně se kupodivu tento díl docela líbil, byl takový roztomile romantický. Někdy je potřeba hodit realitu všedního dne za hlavu a nechat se unášet příběhem. Kdo na to přistoupil, dostal milý oddechový příběh.
Komu nevadilo to, co se dělo na Kapverdách v minulém dílu, toho nemohlo rozladit ani toto.

11.03.2024 5 z 5


Znám tě? Znám tě? Nika Peas (p)

Souhlasím, že šlo o pohádku pro dospělé, kterou slupnete jako nic. Čtení na zahradu ve chvílích odpočinku, kdy chcete vypnout. Čte se stejně dobře jako celá série.

10.03.2024 4 z 5


Cena za rozkoš Cena za rozkoš Nika Peas (p)

Druhý díl série byl od samého začátku napínavý a vzrušující. A i když to uprostřed příběhu byla trochu divočina, přimhouřil jsem oči, protože se autorce podařilo skvěle popsat lásku matky k čerstvě narozenému dítěti, zejména my muži jsme se mohli vcítit do tohoto prožitku. A také sexuální scény byly velmi pěkně napsané.

07.03.2024 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Dlouho jsem se této knize vyhýbal, protože se mi zdálo, že je příliš vynášená do nebes. Nakonec když jsem na ni mimo plán narazil, tak jsem si ji přečetl, abych zjistil, o čem se tady všichni baví.
Nakonec ji hodnotím tak, že se četla rychle díky skvělým dialogům a na odreagování je výborná. Vztah méně zkušené dívky a profesorského nerda je tím správným čtením hlavně pro mladší ročníky. Scény s milováním dost přesně vystihovaly, co se odehrává v hlavách jejich aktérů. Vedlejší postavy, hlavně kamarádka Anh, byly taky super.
Jako kniha pro zpestření žánru to stálo za přečtení.

05.03.2024 4 z 5


Nové šance Nové šance Lilly Lucas

V základu naprosto jednoduchá linka, ale naprosto úžasně využitá. Opět krásná atmosféra Green Valley, postavy známé z předchozích dílů a čtivý příběh Leonie a Sama.
Ačkoli jsem na počátku celé série očekával něco jiného, nakonec jsem taky propadl atmosféře všech příběhů. A sice se autorka v závěrečném poděkování se sérií rozloučila, ale nakonec to vypadá, že minimálně jeden další příběh nás ještě čeká.

01.03.2024 4 z 5


Irsko Irsko kolektiv autorů

Vždycky když beru do ruky tohoto průvodce, vzpomenu si na Iry, lidi houževnaté, skromné a přátelské, kteří se musejí vyrovnat s drsnými přírodními podmínkami se sobě vlastní nezlomností. Mám zkušenost, že menší národy mi byly vždycky sympatičtější než ty nabubřelé vůdcovské všeho druhu. Doporučuju vyzkoušet na vlastní kůži a tuto zemičku poznat.

29.02.2024 5 z 5


Kontrakt 3 Kontrakt 3 Melanie Moreland

Děsivý prolog jako z hororu, na to nejsme v tomhle žánru zvyklí. Hned vás to navnadí zjistit, co bude.
Velice jsem se na pokračování série těšil, Richard byl vždycky trochu drsnější než muži z BAM, a tak jsem byl zvědavý, co autorka vymyslela tentokrát.
Zase jsem dostal čtivý příběh Ashley a Luca, nejlepší je nenechat si nic prozradit předem v komentářích a rovnou číst.
Autorka trošku tento příběh přisladila rodinnou semknutostí známou z BAM a ABC, ale to už asi jinak nebude. Škoda že příběh nebyl ještě víc rozvinutý, námět skýtal spoustu možností, aby to nebylo tak přímočaré a předvídatelné. Ale bylo to pěkné i tak.

27.02.2024 4 z 5


Záměna Záměna Nika Peas (p)

Příjemné překvapení. Přesně ten typ oddechovky, kterou si chcete přečíst ve chvíli volna a oddechu - příjemně se čte a lehce plyne. V českých vodách docela zjevení. Než jsem knihu objevil, dočkala se už třetího vydání a na obzoru je už další novinka od autorky. Zkusím přečíst i ostatní díly tetralogie.

25.02.2024 4 z 5


A co bylo dál A co bylo dál T. L. Swan

Pěkné zakončení celé milesovské série. Komu bylo smutno, mohl se aspoň na chvíli vrátit ke zdařilým příběhům všech bratří. Nestálo moc úsilí do toho zase rychle vklouznout. Není nad to, když člověk ví předem, že tady žádné zklamání při čtení nehrozí. Několikrát jsem se zase pobavil nad potrhlými bratry a trochu zalitoval, že je definitivní konec.
Ale celá série stála za to, považuju ji za jednu z nejzdařilejších, které jsem četl.

22.02.2024 5 z 5


Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

Tak tuto knihu jsem byl nucen odložit nedočtenou; nechtělo se mi dál ztrácet čas, když na přečtení čekají další nové knížky.

21.02.2024 1 z 5


Rozzlobený bůh Rozzlobený bůh L. J. Shen

Tak nám končí série Nových hříšníků, která zároveň byla, jak jsem si uvědomil, přehlídkou paniců a panen.
Autorka všechny příběhy hodně propracovala, takže se dobře četly. Některé značně komplikované kombinace děje bych jí v rámci žánru odpustil, přece jen je série určena všem zamilovaným, šťastně i nešťastně, nebo těm, kteří jsou teprve v očekávání bouřlivého citu.
Nechápu jenom, kam chodí všechny ty spisovatelky na ta první vzájemná setkání oněch dvou, která jsou vždycky velice jiskřivá. Nejinak tomu bylo i zde.

20.02.2024 4 z 5


Svědivá kunda aneb Už ani nejsem nasranej Svědivá kunda aneb Už ani nejsem nasranej Lucia Klein Svoboda

Koho zklamala Svědivá kunda, ať zkusí Moji frndu.

17.02.2024