Ďábel nosí černou

Ďábel nosí černou https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485919/bmid_dabel-nosi-cernou-O4S-485919.jpg 4 540 96

Od L. J. Shen, jedné z nejlépe prodávaných autorek USA Today, přichází romance o lásce, druhé šanci, ztrátě, hledání sama sebe i splynutí s tím pravým člověkem. Maddie Goldbloomová vymyslela plán, jak zajistit, aby bylo v jejím životě vše perfektní – od kariéry v módním průmyslu přes stylový byt v New Yorku až k jejímu příteli pediatrovi. Když jí do života vpadne její bývalý partner Chase Black s pobuřujícím požadavkem, Maddie okamžitě odmítne. On chce ale jen splnit poslední přání svého otce. Ačkoliv jí tento muž zlomil srdce, hrát jeho snoubenku by nemělo být tak složité, zvlášť když to znamená, že uvidí, jak se ten arogantní ďábel kroutí. Vyvolá to však sled událostí, které život Maddie doslova rozmetají – a když se zdi, které kolem sebe Chase postavil, zhroutí, oba dva jsou nuceni čelit realitě. Říká se, že si máte držet své nepřátele blízko. Ale co když je váš nepřítel zároveň muž, kterého milujete?... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Devil Wears Black , 2021


více info...

Přidat komentář

Nermal
20.03.2024 4 z 5

Jediné, co mi na knize vadilo, bylo opravdu velmi dlouhé slow burn. Trvalo víc než polovinu příběhu, než mezi Maddie a Chasem k něčemu opravdu došlo. Autorka se to pokusila trpělivě vystavět, ale bylo předvídatelné, kam to spěje. Vzhledem k tématu odcházení Chasova otce se některé pasáže četly čím dál hůř. Na druhou stranu obdivuhodná povaha Maddie mi zlepšovala náladu při čtení. Jak rozuměla květinám i lidem. A jak si získala Chasovo srdce.

warca
22.02.2024 3 z 5

Autorka nás dostává do poměrně zajímavé, dá se říct že i originální situace, kdy jsou hlavní hrdinové ve vztahu expartnerů. Bohužel na mě vzpomínky na jejich vztah ve druhé polovině knihy nepůsobí tak věrohodně a nechytají mě za srdce, jak by měly.
Za mě by bylo ideální knihu rozdělit na dvě části - prvotní vztah a ve druhé polovině by pak mohl proběhnout děj aktuální.
To by vyřešilo i moji nepozornost ke konci knihy, kdy je vše už moc zdlouhavé.
Ale jinak byla kniha poměrně čtivá, a pokud budu hodnotit s ohledem na žánr a knihy podobné, tak se jedná i o nadprůměrný kousek.
To však nic nemění na tom, že za mě zůstane poslední část nedočtena...


Books_by_Dee
10.01.2024 4 z 5

4.5 2.5

Tohle bylo skvělý čtení. Shenová mě prostě neskutečně baví a čtení jsem si neskutečně užila. Možná to bylo tím předstíraným vztahem, když to je moje nejoblíbenější téma nebo tím, že se příběh odehrává v prostředí módního průmyslu. Nebo proto, že Chase je děsně sexy a vlastně že i Maddie mě sedla jako ženská postava. No prostě to pro mě dohromady dávalo smysl a bylo to fajn čtení.

Maddie si plní svůj sen, pracuje v módním průmyslu a má skvělého přítele pediatra. Do života ji však vpluje její ex přítel Chase Black a žádá ji o pomoc. Chce, aby před jeho rodinou předstírala, že jsou pořád spolu a dokonce, že se zasnoubili. Maddie ho však nesnáší, je to pro ni arogantní vůl, který ji zlomil srdce, když ji před šesti měsíci podvedl.

Neskutečně jsem si užívala ten fakt, kdy se Chase, který nechtěl žádný vážný vztah, začal do Maddie postupně zamilovávat a začal si uvědomovat, že si nedokáže život bez ní představit. A to byl před půl rokem na tom úplně jinak.

Jedná se o trochu slow burn, ale děsně vtipné počtení. Chtělo to víc sexu a bylo by to dokonalý.

sssimkova
27.12.2023 1 z 5

Jak já tuhle autorku miluju, tak tohle za mě ne! Strašně dlouho trvalo, než se člověk do příběhu začetl, a pak to byla fakt slaďárna bez hlubší pointy Jen ty slovní přestřelky a myšlenkové pochody hrdinů byly fajn, ale od této autorky za mě dost podprůměr

TerezaMondeková
12.09.2023 5 z 5

Kniha je FAMÓZNÍ! Je pravda, že je možná trochu romantičtější než ostatní, ale pořád byl příběh napínavý, čtivý, překvapivý a neskutečně emotivní. Kniha se mě hodně dotkla a jsem z ní nadšená!
Příběh plný ztráty, strachu, bolesti, traumat, smrti, zlomených srdcí, přátelství, neopětované lásky, soucitu, pomoci, opory, odpuštění, ale i humoru, štěstí a lásky. Nechyběly krásné, dojemné a překvapivé okamžiky, u kterých jsem byla šťastná, smutná, ale i dost pobavená. Autorka dokázala všechno dokonale popsat, vykreslit... jako kdyby jste to všechno sami prožívali. Příběh se mě dotknul i tím, jak autorka dokázala vyprávět o trápení a smrti, ale i o uvědomění, že nesmíme promarnit ani minutu. Život není jenom šedý, ale i protknutý barvami. Utrpení naději neničí... vylepšuje ji!
Hlavní hrdinové... líbilo se mi, jak byli rozdílní. Povahově, názory, přístup k životu, hodnoty, ale přesto k sobě patřili. Pasovali k sobě jako Jin a Jang. Líbilo se mi, jak se provokovali, uráželi, dávali si co proto. Líbilo se mi a dost mě bavilo, jak si ani jeden nechtěl přiznat, co pro něj ten druhý znamená, že k sobe od začátku patří. Jak si každý vystavěl svůj štít, za který se schoval.
Maddie jsem si zamilovala! Její bláznivý styl oblékání, její ztřeštěné nápady, její povahu. Líbilo se mi, že byla laskavá, obětavá a soucitná, ale současně i drzá. Když si uvědomila svou cenu, tak si nic nenechala líbit a už vůbec se sebou nenechala manipulovat. Taky se mi líbilo, že už měla spoustu věcí za sebou... dokázala přežít strašné věci a vyrovnat se s nimi, ale zároveň tu být i pro druhé.
Chase... arogantní, nemilosrdný, drzý, sarkastický bastard, který měl opravdu černé srdce, ale víte co? I přesto jsem si ho zamilovala! Byl to opravdu ďábel v obleku, ale když se ukázala jeho starostlivá a romantická stránka, která se smísila s tou nemilosrdnou a majetnickou... tak to bylo... BOŽE MŮJ! Takového chlapa chci! Autorka opět dokázala vytvořit hlavního hrdinu, které jsem nenáviděla, ale i milovala. Nevíte, jestli ho chcete zabít nebo políbit... v jednu chvíli to a v další ono. Opět dokonalá rovnováha lásky a nenávisti.

petraLI
12.08.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Příběh hezky plynul, vtipné i dojemné momenty nechyběly. Jediné malinké mínus je téma rakovina a smrt. Mám radši šťastnější témata.
Shen asi nikdy nezklame, skvělá spisovatelka.

lotofhs
27.06.2023 3 z 5

Tak tohle nebylo nic pro mě. Musím říct, že mě nalákal popis knihy - kariéra v módním průmyslu a New York - kombinace, kterou mám moc ráda
Ale nějak mi to nesedělo. Nedokázala jsem si oblíbit ani jednu postavu a především Chase. Chápu, že má být arogantní a nemáme ho mít ze začátku rádi a ke konci se najednou změní v miláčka, avšak tohle u mě nějak nenastalo. Nelíbilo se mi, jak je namachrovaný, pořád někoho shazuje. Mám ráda, když je postava chladná, ale zde se to mísilo s arogancí, která byla otravná. Nelíbilo se mi, jak Maddie pořád shazoval ať už se jednalo o její oblíkání ani se mi tu nelíbilo, jak si ani jeden nedokázali vyříkat jednu jednoduchou věc.
Neříkám kniha není úplně špatná, ale za mě teda nedoporučuji, protože se konec hodně táhl a mohlo to být kratší o cca 100 stran.

bezzink
18.05.2023 5 z 5

ANO. Sladka, prehnane romanticka, drza, lehce arogantni a sarkasticka L.J.Shen, tu si vzdycky rada prectu.
Mne tenhle styl proste sedi.

Racino
16.05.2023 3 z 5

Bohužel, postava Maddie mi nebyla sympatická. Čekala jsem podle komentářů víc a zklamalo mě, jak všechno odkývala atd. Myslím, že knížka snesla o 100 stran míň a byla by to dobrá oddechovka

Jája92
13.05.2023 5 z 5

Ďábel nosí černou je první přečtená kniha od autorky. Četla jsem ji několik večerů, protože jsem si její čtení šetřila.
Mně se Maddie líbila, Chase byl typický arogantní bastard.
Moc se mi líbily dopisy, které matka psala Maddie, krásně ozvláštnily celý příběh.
U mnoha dialogů jsem se zasmála, u některých zasmutnila.
Je to samozřejmě opět jen taková romantická pohádka okořeněná s kapkou reálných situací. Ale četla se mi dobře.

Lee7
06.05.2023 3 z 5

Oproti jiným přečteným knihám této autorky, musím rozlišit a dát o hvězdičku méně. Příběh byl dobrý, rozhodně velmi peprný humor a spletené osudy všech.
Možná šlo jen o moje rozpoložení, ale nějak se kouzlu nepodlehla..

michaela5515
13.04.2023 4 z 5

Mě to bavilo. Body pro Maddie, že tak dlouho odolávala. A body pro Chase, že se nevzdával. Místy vtipné, hodně sexy a strašně romanticky nereálné. Takže ideál.

Makyt
31.03.2023 4 z 5

Opět pohádka, pravda - trochu protkaná sexem, ale pořád pohádka. O výpomoci, aby nemocný otec věřil, že se syn usadil, o tom, jak je v některých situacích obtížné říct ne, ale taky o tom, jaké mohou být rodinné vazby zvláštní a děsivé. O tom, jak je těžké připravit se na vlastní smrt a jak říct svému dítěti všechno, co už sami ve zbytku toho času nezvládnete.

MAU256
29.03.2023 5 z 5

Další krásně čtivá knížka této autorky. Mad byla super, trošku ztřeštěná, nerozhodná, ale s velkým srdcem, které nedokázalo říci ne, hlavně pro ty, které miluje. Chase, no co k němu dodat, ze začátku jsem ho nenáviděla kvůli tomu, co provedl Mad, ale postupem času, kdy jsem zjistila, proč to udělal, jsem si ho prostě zamilovala stejně jako Mad. Zato Amber a Juliana bych nejraději zašlapala do země. Co mě však dostalo, byly dopisy, které napsala Maddie maminka. Romantickým dušičkám by tato knížka neměla chybět v kolonce přečtených :-).

Michelleee
20.03.2023 5 z 5

Zase další pěkná, čtivá kniha. Maddie Goldbloomová a Chase Black byli dříve partneři. Chase, ale rodině neřekl o jejich rozchodu. Naopak řekl, že jsou zasnobení a hodná Maddie to kvůli citlivé situaci bude hrát s ním.

Mišule_11
12.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Je možné, aby člověk dostal druhou šanci, když už jednou srdce zlomil..?
Ďábel nosí černou je čtivý příběh, u kterého by možná někdo z nás uronil i nějakou tu slzu..! A pokud jde o autorku, tak mě doposud ještě nezklamala! :)

Hlavního hrdinu Chase by jste nejdřív zabili, ale stejně si ho nakonec oblíbíte, protože to prostě ani jinak nejde! Bohužel, ale jeho rodinu nečeká nic dobrého..
Navíc jeho "nevlastního" bratra s manželkou budete nenávidět a to ještě ani nepromluví!
Maddie byla správnou ženou - tvrdohlavou, ale taky pěkně nerozhodnou.
Ti dva spolu tvořili skvělou dvojku, i když chtěl každý dosáhnout něčeho po svém.

Nelička
10.03.2023

Knížku bohužel odkládám. Nějak asi nejsem v tom správným rozpoložení pro čtení tohohle typu. Dost mě nebavila ta šílená posledlost hlavní hrdinky panem Blackem, a když jsem se přistihla, že už na prvních 20 stránkách čtu jen přímé řeči, tak je asi něco špatně....

Tak uvidíme, třeba jindy.....

Sigiriya
07.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha super. Akorát ten porod na konci, nechápu co je na tom erotického, má to úplně opačné účinky.

KnihomolkaKatka
26.02.2023 4 z 5

Pěkná, čtivá, odpočinková knížka, kde nejde jen o sex. Líbilo se mi zapojení dopisů do příběhu a také mě zaujala práce hlavní hrdinky. S tím jsem se ještě v žádné jiné knize nesetkala. Toto byla první knížka, kterou jsem od autorky zatím četla, ale určitě ne poslední. Určitě se chystám minimálně na Ukradený polibek. Také oceňuji, že se vztah mezi Chasem a Maddie pomalu vyvíjí a nezažívají spolu jen růžové chvilky.
A co se mi na příběhu líbilo asi nejvíc? Ta chemie mezi nimi. Ty provokace. A že se zde řeší i vážné téma, které bohužel potkává mnoho z nás. S knížkou jsem strávila několik pěkných večerů (šetřila jsem si ji) a myslím, že se k ní za nějaký čas vrátím. Stojí za to, doporučuji.

tynavodanova
25.02.2023 5 z 5

Kniha byla skvělá!