kajka.bhlv kajka.bhlv komentáře u knih

☰ menu

Pouto Pouto Anna Todd

(SPOILER) Konec série. Konečně? No, jak se to vezme. Na jednu stranu jsem ráda, že už to je za mnou. Trochu to přirovnává ke Stmívání. Jak jsem cítila už ve třetí knize, Tessa se tady chová jako nána. Ano, beru v potaz úplně vše, čím si kvůli nebo s Hardinem prošla, ale pět let ho vodit za nos a "využívat" ho pokaždý, co se potkají mi přijde přetažené za vlasy. A hlavně, že celé tři knihy plácá pořád dokola, jak bez něj nemůže žít a je tělo bez duše. Nevěřím jí, jako postavě, že by dokázala vydržet měsíc bez zprávy, natož několik let. Je to zvláštní.
Zato s Hardinovou změnou jsem velmi spokojená. Moc se mi líbí, jak se jeho charakter proměnil a vyvinul a možná to odloučení pomohlo spíš jemu, než Tesse. Ten konec je tedy strašně přeskakující. Jelikož víme, že se první tři knihy odehrály ve sledu jednoho roku a konec čtvrté najednou přeskakuje bezohledně celé roky. Ano, na konci se to dá pochopit, ale šlo by to napsat šetrněji, více přehledně a tak, že by se každý dokázal představit jaký rok vlastně je, nebo probíhá. Po incidentu, kdy Tessa přečte celou Hardinovu knihu o nich (rok po seznámení) přeskakujeme dva roky na Landonovu svatbu, pak další dva na Tessinu promoci, další dva, pak rok, pak šest a nakonec deset. Takže jsme tam, kdy je Tesse 43 let. Docela fuška. Jinak to byla docela čtivá série, jen mě odrazovaly zdlouhavé hromady problémů a hádek, následných erotických usmiřování a pořád dokola a dokola.

27.11.2022 3 z 5


Tajemství Tajemství Anna Todd

Hurá, další díl je za mnou. Už u třetího dílu je to neskutečně zdlouhavé. Co budou řešit v tom čtvrtém, to tedy doopravdy nevím. Postupně začínám mít víc v oblibě Hardina a Tessa mi přijde snad nesnesitelnější než kdy dřív. Nějak nemůžu vystát její myšlení a chování. Už se těším na to, jak to s nimi dopadne už konečně.

27.11.2022 3 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

První díl je taková guilty pleasure. Musím říct, že další díly čtu jen abych zjistila jak to s Tessou a Hardinem dopadne, protože tolik překážek a zbytečností mezi nimi je, až mi z toho jde hlava kolem. Každopádně je to celkem stravitelné, určitě to některé čtenáře nadchne, ale nedoporučuji se nejdřív dívat na film, protože jestli vám to nezkazí knihu, tak se do toho stoprocentně zamotáte.

27.11.2022 3 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Kniha mi sedla, skvěle se četla a musím uznat, že se velmi povedla a koncem jen utvrdila moje domnění.

25.09.2022 5 z 5


Všechny barvy duhy Všechny barvy duhy * antologie

Na tuto sbírku jsem se moc těšila, ale jak už to bývá zvykem, některé povídky jsou lepší než jiné a tato nebyla výjimkou. Neubírá ji to na kvalitě, ale naopak vyzdvihuje lepší povídky, které se dají lépe zapamatovat. Jsem moc ráda, že tato kniha vznikla u nás, už jen kvůli lidem, kteří se možná můžou cítit osamocení.

25.09.2022 4 z 5


Jednoho dne Jednoho dne David Levithan

Originální myšlenka získává trochu hlubší pojetí - což se mi líbilo. To je ale asi jediné, co se tam děje. Kniha je zdlouhavá, částmi i nudná a nedokázala mě pohltit jako první díl.

25.09.2022 3 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

(SPOILER) Kniha popisuje lásku dvou mladých rozdílných lidí v průběhu první světové války. I já jsem si říkala, že to přeci nemůže dopadnout jinak než smrtí jednoho, nebo obou hlavních hrdinů. Ale i tak na mě konec příběhu zapůsobil.

25.09.2022 4 z 5


Ještě jeden den Ještě jeden den David Levithan

Pokračování se této knize dá říkat pouze zřídka, bohužel je to pouze zpracování stejného problému z jiného pohledu, což ale knize na hodnotě určitě neubírá.

25.09.2022 4 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Den co den je jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec. Když mám špatný den, nebo se blíží podzim, nebo na ni mám prostě náladu, začtu se do ní. Už jsem ji přečetla několikrát a nikdy mě neomrzí.

25.09.2022 5 z 5


Kluci ze hřbitova Kluci ze hřbitova Aiden Thomas

V první řadě chci říct, že kniha nebyla špatná. Určitě nebyla. Ale nesplnila má očekávání. Chápu, jak byla zaměřená spíš na problematiku transsexuality a celého problému přijetí v rodině a společnosti po změně pohlaví, ale potenciál celého spiritualismu byl strašně vyhozen pryč. Proto říkám - víc jaguářích démonů a míň trapných dialogů.

25.09.2022 3 z 5


451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Pro mě první Bradburyho kniha, ale rozhodně ne poslední. Sedla mi, zabývá se zajímavou myšlenkou a rozhodně si zasloužila povědomí čtenářů po celém světě. Jediné co mi na ní vadilo, byl vleklý konec - oproti celému dílu, které zrychlovalo a zrychlovalo a najednou nic. Gradace zmizela a poslední část se táhla.

25.09.2022 4 z 5


Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Zkrocení zlé ženy se mi četlo lépe než jiná Shakespearova dramata. Občas jsem se trochu ztratila, nebo zamotala, ale vrátit se o pár řádek zpět pokaždé pomohlo. I jsem se u knihy pousmála, na to, jak je stará, jsou některé hlášky nadčasové.

09.01.2022 4 z 5


Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

Nebyla to vůbec špatná kniha. Je poznat, že je to autorova prvotina, ale byla velmi dobrá! Těším se na pokračování, velmi moc.

08.01.2022 4 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Nemám ráda příběh Romea a Julie, ale netvrdím, že je dílo špatné. Je moc hezky napsané, neztrácím se. Jen mi pouze není sympatický děj a hlavní postavy.

08.01.2022 3 z 5


Třeťák Třeťák Ella Fever

Za mě určitě jeden z nejlepších duhových románů u nás. Nějakou důležitou zprávu to předává, má to poutavý děj a čte se to velmi rychle. Stojí za přečtení. Prosím, dejte mu šanci. Nenásilně představuje komunitu a její problémy.

09.10.2021 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Na druhý pokus jsem ji dočetal. Nevím co k tomu říct. Jsem trochu v rozpacích ze spádu knihy.

31.08.2021 3 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Není to úplně typ knihy, kterou bych si sama od sebe přečetla. Dostala jsem ji ale jako dárek a rozhodla jsem se ji zkusit. Bylo to něco na způsob Malého prince, každopádně pro každého něco jiného.

07.07.2021 3 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Hodně průměrná YA romantika. Ava byla velmi nepříjemná a kniha se mi moc nelíbila. Příběh každopádně dobrý, ale znovu si knihu nepřečtu.

07.07.2021 1 z 5


Tamařino souhvězdí Tamařino souhvězdí Anna Musilová

Za mě povedená YA kniha. Hezky a rychle se četla, děj neuspěchaný a tak akorát vyprávěný. Určitě se mi líbila víc než Černooká.

17.06.2021 4 z 5


Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Moje první Kingovka a určitě jsem neminula. Moc se mi to líbilo a Kinga budu číst stoprocentně dál. Jeho styl psaní je geniální, to tajemno a atmosféra se špetkou nadpřirozena, miluju to.

03.06.2021 4 z 5