Ještě jeden den

Ještě jeden den https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284296/bmid_jeste-jeden-den-0nv-284296.jpg 4 182 44

Den co den série

< 2. díl >

Pro Rhiannon jsou všechny dny stejné. Časem se smířila i s tím, že její přítel Justin je temperamentní, ale odtažitý a že to není kluk z romantických filmů. A naučila se několik základních pravidel: nedělat si příliš velké naděje, neupínat se na Justina a nesnažit se ho změnit. Ale jednou se vše změní. Justin je jako vyměněný a prožijí dokonalý den. Ovšem příští ráno si Justin z předchozího dne vůbec nic nepamatuje a vše se vrátí do starých kolejí. A najednou do jejího života vstoupí cizinec, který tvrdí, že onen dokonalý den strávila s ním – s ním v Justinově těle.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Another Day , 2015


více info...

Přidat komentář

BiiZet
11.02.2024 3 z 5

Určitě je zajímavě zvolené hledisko vypravěče, tedy z pohledu druhé hlavní postavy Rhiannon. Nicméně pokud tuto knihu čtete ihned po prvním dílu, spoustu daných situací a rozhovorů si pamatujete a kniha přináší pouze nové informace z pohledu R. Ze zvídavosti a potřeby zjistit, jak příběh pokračuje, jsem druhý díl po 50ti stranách odložila a přeskočila rovnou na třetí díl. Nicméně tím nechci tento díl odsoudit. Možná by mu pomohlo střídání různých rovin vyprávění, jak to autor učinil ve třetím díle, aby byla kniha pro čtenáře zajímavější a poutavější.

Artep071
20.01.2024 3 z 5

Druhý díl není pokračování ale jen pohled od Rhi... Bohužel mi ta holka moc nesedí.
Poslední kapitola, ale nabádá k dalšímu dílů...


Nathally
10.11.2023 4 z 5

Jako první jsem si omylem přečetla Ještě jeden den a když jsem se vrátila k tomuto dílu, některé pasáže mě nudily, protože jsem je znala z té druhé knížky. Jinak se mi ale myšlenka líbila a někdy se plánuji podívat i na film. Mám takové příběhy ráda a i když jsem věděla, co tam bude, užívala jsem si knížku naplno. Rhinnon mi přišla fajn a je mi líto A.

kajka.bhlv
25.09.2022 4 z 5

Pokračování se této knize dá říkat pouze zřídka, bohužel je to pouze zpracování stejného problému z jiného pohledu, což ale knize na hodnotě určitě neubírá.

poník654
28.03.2022 2 z 5

Od této knihy jsem čekala trochu víc, bohužel mě zklamala. Kniha mě nebavila, protože jsme věděla z předchozího dílu, co se stane, takže to pro mě nebylo nic nového. Za mě stačí přečíst buď tuhle nebo předchozí knihu.

Janca001
11.10.2021 5 z 5

1. díl jsem četla už někdy dřív, a proto jsem se těšila na tento. Nezklamal. Z pohledu Rhiannon mě to možná bavilo víc. Přeci jen když jsem holka, tak ji možná víc chápu. Ale u prvního dílu jste zase věděli, jak se cítí A. Určitě doporučuji. Není to všední téma, kterého byste měli plné zuby, a tak není od věci si to přečíst.

Julia284
05.10.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila. Bylo příjemné si přečíst, jak to všechno vnímala Rhiannon.
Ale za mě byl příběh vyprávěný z pohledu A zajímavější.

Lejčís
10.05.2021 2 z 5

Zajímavý nápad, který mě však ve výsledku příliš neoslovil.. ale ten konec mě fakt dojal, takže si přečtu i ten poslední díl - zajímá mě, jak to teda nakonec A vyřeší, aby mohl být s Rhiannon :)

Windovska
23.02.2021 4 z 5

Jako jediné plus vidím, že je to příjemné zpestření mého oblíbeného příběhu, jiný úhel pohledu. Rhiannon jako taková mi moc sympatická není, ale musím uznat, že mě fascinuje, v jaké situaci se nachází, a to, že dokáže bezmezně milovat člověka, jež každý den mění svou tvář, což s sebou nese nemalou řadu komplikací. Myšlenka na tak čistou a silnou lásku je bezpochyby krásná. Zajímavé, ale ne nezbytné, za mě nejslabší „díl” ze série.

Bauriska
05.02.2021 3 z 5

Špatná koupě. Musím chtě nechtě přiznat, že už jsem stará. Tedy alespoň na tenhle příběh. Ale kdyby mi stále bylo sladkých náct, rozhodně by se mi tohle originální, romantické čtení líbilo.

A ještě jedna věc.. když už jsem omylem sáhla po tomhle příběhu, škoda, že jsem nečetla spíše ten první díl.

Alnima
06.11.2020 3 z 5

Tato kniha je určitě originální a milá. Asi toho moc nezanechá, ale ráda jsem si ji přečetla.

jesterka.as
16.09.2020 4 z 5

Netušila jsem, že kniha je první díl přepsaný z pohledu Rhiannon dokud jsem si nepřečetla komentáře zde. První díl jsem slupla během jednoho dne a chtěla se pustit do druhého, ale tenhle fakt mě trochu odrazoval. Honilo se mi hlavou zda se tedy rovnou nepustit do třetího, protože komentáře zde hodně psaly, že je to to samé jen s pár jinými detaily, ale není to pravda... Takhle kniha je lepší než první díl, ale jedna bez druhé by nebyla dokonalá. Úžasně ji doplňuje, je tam spousta detailů, protože ne každý den trávili s A spolu... rozhodně ji nepřeskakujte a vrhněte se na ni.

Aggie.
17.08.2020 4 z 5

Říkala jsem si, že by bylo zajímavé číst tuto knihu jako první a vůbec netušit, o čem je. Myslím, že bych byla dost překvapená. Líbila se mi o něco méně, než první, taky určitě proto, že už jsem věděla, jak to dopadne, ale vůbec nelituji a bylo zajímavé vidět to zase z jejího pohledu a lépe jí pochopit.

Luc.i
11.06.2020 3 z 5

Pro začátek jsem nečekala že to bude příběh první knihy z jiného pohledu. Vadilo mi některé věci číst znova a občas jsem měla pocit že je to tady i jinak než v prvním díle. Některé části se mi tady ale líbily trochu víc. Taky jsem trochu čekala ze se tady dostanu trochu víc odpovědí hlavně co se týká Justina ale to se nestalo. 3/5* stejně jako první díl.

tomnathaniel
10.05.2020 2 z 5

Den co den znám jako film. A když jej opakovali v televizi, rozhodl jsem se přečíst si knižní předlohu... a když jsem se tak tady na databázi díval, zjistil jsem: hle! Ony jsou tři díly! Okamžitě jsem (při svém zdravotním stavu obrazně řečeno) naklusal do knihovny a první dvě knihy si půjčil (třetí byla rozpůjčená). Den co den jsem trochu znal z filmu, přesto byl děj knihy v něčem ještě zajímavější. Kniha byla do dvou a půl dnů dočtena. A šup hned na Ještě jeden den! Nebojte, komentáře vás všech jsem tady předtím, takže jsem věděl do čeho jdu. Jo, bylo to totéž z pohledu Rhiannon, ale já jsem v četbě na to šel možná víc rafinovaně než vy. Pasáže, kde se opakovali scény mezi A a Rhiannon jsem jednoduše přeskakoval. A bylo to účelné. :) Aspoň jsem se tak během jednoho dne dostal k opakovaní toho dojemného závěru a jeho dovětku, který mě nečekaně překvapil. (Jo teď si musím rychle zarezervovat třetí díl v knihovně, než mě někdo předběhne.) Obě knihy jsem četl záhy po sobě, a kdybych si měl vybrat, kterou z těchto dvou dílů si koupil, tak budu asi nerozhodný. Protože každý pohled je určitě zajímavý. Možné by stály za koupi obě, ale určitě by se díly Den co den a Ještě jeden den musely číst z velkým časovým odstupem. :) Přesto se na trojku těším a za oba předchozí díly jsem vděčný. : - "Alexander je fajn kluk. Ale já chci A."

Aprilek
27.04.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale trochu mi vadilo, že o spoustě věcí čtu znovu. To mi ovšem nebránilo si čtení užít.

Marcel7
12.09.2019 2 z 5

Kniha byla milá, ale překvapení z toho, že jde o to samé jen z pohledu Rhianon bylo rozpačité. Rozhodně bylo zajímavé číst, jak události prožívala a cítila ona sama, ale bohužel nám to přineslo jen maličko navíc. Nejvíc úmorné byly opakující se dialogy, nicméně její vhledy a myšlenky byly naopak zajímavostí. Ale ten konec! Ten konec! Už v prvním díle mě "naštval", proto jsem se hned bláhově vrhla na tuto s doměním, že nám poskytne aspon den navíc. Nestalo se a to mě mrzí. Snad se brzy dočkáme nějakého dovysvětlení.

Bebe2004
09.09.2019 2 z 5

Tato kniha se mi rozhodně nelíbila tolik jako Den co den. Je to v podstatěstejný děj, jen z pohledu té dívky. Za mě celkem zklamání

Sariklen
20.08.2019

Po zjištění, že se jedná o dějově stejnou knihu jako Den co den, akorát vyprávěný z pohledu jiné postavy, jsem tomu přesto dala šanci. Po dvaceti stránkách jsem ovšem musela knihu zavřít. Další várku nečtivosti a zneklidňující atmosféry už nemám zapotřebí. Věřím, že kniha obsahuje hodně momentů, které v první knize nejsou, hodně věcí, které krásně zapadají do předchozího dílu a mnoho myšlenek, které by určitě stály za to. Bohužel je to v pro mě nepřístupné formě, takže se bez nich budu muset obejít. Podívala jsem se ještě nakonec, jestli není rozšířen o nějaké informace, a doopravdy je. Ovšem naprosto předvídatelné informace. Třetí díl by měl být konečně pokračováním, a... pokud si ho přečtu, tak jenom proto, abych se dozvěděla, jak se autor vypořádal s otázkou a vysvětlením převtělování, jestli existují další a jestli to A dokáže zastavit. Takže to bude asi spíš jen prolistování.

Veruu95
17.08.2019 4 z 5

V podstatě se jedná o verzi knihy Den co den vyprávěnou z pohledu Rhiannon. Spousta věcí se tam jen opakovala, ale byly tam pasáže, které v předchozí knize nebyly a do příběhu krásně sedly. Bylo zajímavé vidět příběh také z jiného úhlu, určitě jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Pěkné doplnění původního příběhu.
Jsem zvědavá na pokračování, které má vyjít na podzim.