Tereza Matoušková životopis

česká, 1990

Životopis

Narodila se 6. 7. 1990 v Uherském Hradišti. Vystudovala Evoluční a ekologickou biologii na Přírodovědné fakultě Masarykovy univerzity a historii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity; na což navázala studiem historické antropologie na Karlově univerzitě v Praze.

Po dvou knihách vydaných vlastním nákladem, Dnes se neproměňuj a Branou snů, jí v září roku 2011 vyšla v nakladatelství Krigl knížka \"Hladová přání\". Publikovala řadu povídek - \"Zlomený hřeben královny noci\" v antologii Kočas 2010, \"Kdo se bojí mauší\" ve sborníku Žoldnéři fantazie: Dálnice ke všem čertům, \"Komisař a nekromantka\" ve sborníku Poselství píšťaly, \"Pán krys\" v e-sborníku Sladké sny, \"Krysa, Sokol a Bohyně\" v Pohádkách pro kulíšky a \"Postapokalyptická pohádka\" v Pohádkách pro kulíšky 2. Volné verše jí vyšly ve sbírkách nakladatelství Epika a to konkrétně ve Vyznání lásky, Obrazech, Sborníku autorů Epiky a ve sborníku ze soutěže Textík.
Pořádá řadu literárních akcí pro mladé lidi v Brně, zejména vede literární dílny pro mládež v Knihovně Jiřího Mahena. Spolupracuje také s Městskou knihovnou v Praze. Literární dílny pořádá i online. (zdroj životopisu: sborník Zapadlý kout, IS MUNI)

Ocenění