Petr Šustek životopis

česká, 1980

Životopis

JUDr. Petr Šustek, Ph.D. (*31.10.1980 Nový Jičín) je český právník a vysokoškolský pedagog.

Působí jako odborný asistent na katedře občanského práva a koordinátor Centra zdravotnického práva na Právnické fakultě UK v Praze. Je členem poradního Kolegia ministra zdravotnictví pro zdravotnické právo, rozkladové komise Ministerstva zdravotnictví ČR a zasedá i v dozorčí radě Spojené akreditační komise, o.p.s. Od 5. června 2014 je rovněž členem Legislativní rady vlády.

Ve své akademické práci se zabývá zejména novým občanským zákoníkem, ochranou osobnosti, právní odpovědností a zdravotnickým právem.

Mimo akademickou půdu se věnuje advokacii, především zdravotnickému právu. Jako spoluautor se podílel na vzniku knih Informovaný souhlas, učebnice Občanské právo hmotné 1 - Díl první: Obecná část (autor kapitoly Ochrana osobnosti) nebo Občanský zákoník - Komentář (vydané nakladatelstvím Wolters Kluwer ČR). V roce 2017 vedl autorský kolektiv, který připravil knihu Zdravotnické právo (1. vyd. Praha: Wolters Kluwer, 2016, 852 s. ISBN 978-80-7552-321-1)

V roce 2003 se stal akademickým mistrem republiky v debatování. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_%C5%A0ustek)

Ocenění