Jan Jandourek

česká, 1965 statistiky

Nahrávám...

Životopis

Narodil se v roce 1965 v Novém Městě nad Metují. Studoval teologii a sociologii, působil jako duchovní. Pracoval jako redaktor Českého týdeníku. Dnes je stálým spolupracovníkem MF DNES. Za román V jámě lvové (1997) získal Cenu Jiřího Ortena. Dále vydal romány Škvár (1999), Když do pekla, tak na pořádné kobyle (2000), Mord (2000), Bomba pod postelí (2001) a Vražda je krásná (2004). Problémy současné spirituality se zabývá v knihách Pohanokřesťanské meditace (1995) a Svatí a kacíři světových náboženství (1998). Je také autorem publikací Sociologický slovník (2001), Úvod do sociologie (2003) a Sociologie zločinu (2011) i knižních rozhovorů s Tomášem Halíkem Ptal jsem se cest (1997) a Václavem Malým Cesta za pravdou (1997).

Bibliografie
1997 V jámě lvové
1997, 2010 - Tomáš Halík: Ptal jsem se cest
1999 Škvár, Hynek
2000 Když do pekla, tak na pořádné kobyle, Hynek
2000 Mord, Hynek
2001 Bomba pod postelí, Petrov
2004 Vražda je krásná, Petrov
2005 Když papež odchází…, Petrov
2011 Sociologie zločinu

Zdroj životopisu: http://www.ipetrov.cz/

Populární autoři:

Arnošt Lustig

1926 - 2011
Bohumil Hrabal

1914 - 1997