Zuzanin dech zajímavosti

Zuzanin dech https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453361/bmid_zuzanin-dech-Dbf-453361.jpg 5 3010 818

Co všechno udrží člověka při životě… Jsou tři. Zpočátku děti. Svět je v rovnováze. Později se všechno změní. Ona miluje jednoho z nich, ji milují oba dva. Zuzana Liebeskindová je dcera cukrovarníka. Nic jí nechybí, kráčí životem lehce, obklopena láskou. Vzduchem se vznášejí vlákna přepáleného cukru. Třicátá léta dvacátého století v malém městečku Holašovice jsou sladká. Teprve během německé okupace začne Zuzana dospívat. Bolestně vrůstá do dějin a dějiny se vpisují do ní. Protože má židovský původ, její osud je předem daný. Transport. Koncentrační tábor. Zuzanini přátelé Hanuš a Jan zůstávají v Holašovicích. Jejich cesty se však rozcházejí. Po skončení války se Zuzana vrací z koncentračního tábora, ztráty jsou ale větší, než čekala. Dokáže po všem, co prožila, ještě milovat? A má vůbec na výběr?... celý text

Zajímavosti (2)

Jako rozhlasová četba na pokračování byla kniha uvedena na stanici Vltava: https://vltava.rozhlas.cz/jakuba-katalpa-zuzanin-dech-co-nas-drzi-pri-zivote-a-umoznuje-nam-jit-dal-8406764 (Teckovana)


Vyšlo i jako kompletní audiokniha (vyd. Audiotéka, Host) - čte Eva Josefíková. (i-lan)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (12)

Dokud je tu krev, zůstává naděje na dítě.


Nepřestane ji udivovat, že je možné jedním jazykem tišit i rozdírat.


Večer Zuzana listuje obrázkovou knížkou, nejde si lehnout, dokud nenajde, co hledá. Vlasy princezny Zlatovlásky mají stejnou barvu jako Hanušovy. Nepochopitelné. Zuzana se vpíjí do obrázku očima. Hladí ho špičkou prstu. Hanuš nosí ve vlasech světlo. Copak je možné, aby měl chlapec vlasy jako princezna?


Více citátů z knihy najdete u autora.