Zánik domu Usherů a jiné povídky (38 povídek) zajímavosti

Zánik domu Usherů a jiné povídky (38 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176080/bmid_zanik-domu-usheru-a-jine-povidky-38-p70-176080.jpg 4 147 19

Druhý svazek vybraných povídek Edgara Allana Poea, zakladatele žánrů horor, detektivního románu a science-fiction je uveden mysteriózním příběhem o tajemném domě Usherů, který vyzařuje silnou negativní energii a jakousi podivnou mocí ničí všechno živé, co v něm přebývá.

Zajímavosti (1)

Povídkou William Wilson obsaženou v tomto souboru, která pracuje s ústředním motivem dvojníka, stejně jako epickou básní Noc prosincová Alfreda de Musseta a novelou Podivuhodný příběh Petra Schlemihla od Adelberta von Chamisse se inspiroval němý film z roku 1913 Der Student von Prag, který je považován za jeden z prvních horrorových filmů a byl převratný svými zvláštními efekty. Natočil jej Paul Wegener, který také ztvárnil hlavní roli, a na scénáři se podílel H. H. Ewers, spisovatel a autor kontroverzního fantastického románu Alrůna, který byl opakovaně vydáván i v českém překladu. (Elevant)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.