Povídání o pejskovi a kočičce zajímavosti

Povídání o pejskovi a kočičce https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338274/bmid_povidani-o-pejskovi-a-kocicce-URH-338274.jpg 5 2838 325

O pejskovi a kočičce série

< 1. díl >

Žili, byli v jednom malém domečku pejsek s kočičkou. Vedli společnou domácnost a snažili se dělat všechno skoro stejným způsobem, jako velcí lidé. Jenže, jak je asi všem jasné, lidé to přeci jen nejsou a tak se jim některé věci povedly trochu jinak, než by měly. Ono je například krásné dát do narozeninového dortu všechno, co máme rádi, ale jak pak bude taková zvláštní směs chutnat? Povídání o pejskovi a kočičce patří do zlatého fondu české literatury pro děti. Kniha Josefa Čapka je plná skvělých dialogů a humorných zápletek, při kterých se budou smát nejen děti, ale velmi dobře se při čtení pohádky na dobrou noc pobaví i jejich rodiče.... celý text

Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Omega
Originální název:

Povídání o pejskovi a kočičce , 1929


více info...

Zajímavosti (5)

Ve vydání v nakladatelství Cesty z roku 1998 není povídání- Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen (ilona8570)


Kniha patří v pokladnici české literatury k jeho největším klenotům.
Josef Čapek se zde staví na úroveň svého bratra Karla a zároveň si své dílo i sám opatřil ilustracemi. (Luccy78)


Kniha patří ke klasickým dílům literatury pro děti. Poprvé vyšla roku 1929 a od té doby potěšila mnoho dětí a jejich rodičů. (Luccy78)


Přitažlivost této knížky spočívá zejména ve způsobu vyprávění, které se zakládá převážně na dialogických pasážích. Pejsek a kočička spolu rozmlouvají jako lidé, jejich přímočarý, hovorový jazyk v kombinaci s vypravěčskou zkratkou způsobuje, že kniha je velmi vhodná k předčítání. (Luccy78)


Kniha je edičně připravena podle vydání poslední ruky z roku 1937 a kromě devíti klasických příběhů obsahuje i povídání Jak pejsek s kočičkou slavili 28. října, které bylo po roce 1948 z politických důvodů vypouštěno. (Luccy78)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.