Harry Potter a Dary smrti zajímavosti

Harry Potter a Dary smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29813/bmid_harry-potter-a-dary-smrti-Tez-29813.jpg 5 12354 834

Harry Potter série

< 7. díl >

Fantasy sága sa uzatvára, siedmym dielom neľútostný zápas dobra so zlom vrcholí. Trojice věrných kamarádů – Harry, Hermiona a Ron – tentokrát do posledného ročníka rokfortskej školy nenastúpi. Plní úlohu, ktorý po zásahu smrtiacou kliatbou nemohol splnit moudrý Albus Dumbledore vypátranie a zničenie horcruxov, do ktorých Pán zla rozdeleniu svoju dušu, je jedinou zárukou vítězství nad ním. Na trojlístok hrdinov číhajú nebezpečné nástrahy na každom kroku, však ani v nútených úkrytoch neztrácejí podporu oddaných přátel a tajné spojení s nimi. Záverečná bitka s Voldemortom a jeho prívrženci sa odohrá v Rokforte...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Harry Potter and the Deathly Hallows , 2007


více info...

Zajímavosti (7)

Film o mladém Voldemortovi
Zajímalo vás někdy, jak to bylo s Voldemortem? Kdy se vydal na špatnou cestu zla a co ho k tomu vedlo? Možná se to dozvíte, protože se právě natáčí film o osudu mladého Voldemorta. Film s názvem Voldemort Origins of the Heir, je jedinečným počinem, který natáčí skupinka nadšenců s podporou fanoušků. Studio Warner Bros jim umožnilo film veřejně promítat, pokud nebudou vyžadovat nárok na honorář. Není to ovšem žádný amatérský počin. Film vypadá podle zveřejněných trailerů lákavě a po vizuální stránce dokonale. Nezbývá, než doufat, že vše dobře dopadne a příběh o největším černokněžnickém záporákovi všech dob si brzy vychutnáme. (blackhorse)


„Na Rowlingovou a její tým se obrátilo se žádostí o knižní vydání textu hry velké množství fanoušků, kteří nemohou přijet na hru do Londýna a kteří by si nový příběh rádi přečetli v knižní podobě. A tak jsme opravdu nadšeni, že jsme s to jim to umožnit,“ sdělil vydavatel nové knihy David Shelley.
(viz: http://kultura.zpravy.idnes.cz/hra-o-harrym-potterovi-vyjde-knizne-dbx-/literatura.aspx?c=A160212_103907_literatura_ob) (milamarus)


Kniha zlomila rekord v počtu prodaných výtisků v první den po vydání – během prvních 24 hodin po uvedení si ji koupilo 11 milionů čtenářů. (AnetW94)


PRODEJNOST:
Harry Potter a relikvie smrti

-Pevná vazba: 11 milionů (během prvních 24 hodin) (CraWer)


Relikvie smrti byla sice poslední knihou v sérii Harry Potter ale zároveň první knihou, kterou J.K. nenapsala doma ale v hotelu. Během psaní této knihy J.K. chodívala do Balmoral Hotelu ve Skotsku protože doma neměla dostatečný klid na psaní. (Patw)


JK Rowlingová uviedla, že mala tri názvy pre knihu: v anglickom origináli Harry Potter and the Deathly Hallows, Harry Potter and the Elder Wand a Harry Potter and the Peverell Quest. Nakoniec sa však rozhodla pre the Deathly Hallows (Dary Smrti). (rusalka1)


Na motivy knihy byl natočen stejnojmenný film, rozdělený na 2 části, první z roku 2010 a druhá o rok později, režii měl na starosti David Yates. (Gerret)