Drama v Livonsku zajímavosti

Drama v Livonsku https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337231/bmid_drama-v-livonsku-apn-337231.jpg 3 75 9

Na pozadí nepřátelství mezi Slovanským a Germánským živlem v Livonsku napsal Jules Verne tentokráte jeden ze svých detektivních románů. Romanopisec tak spřádá příběh úplný zvratů, podivuhodných hypotéz, gradující ve zcela nečekané rozuzlení. Kniha je vydána za kompletního ilustračního doprovodu původních černobílých a barevných rytin, v kartonovém pouzdru, s černobílým přebalem, raženou plátěnou šitou vazbou a se zlatou ořízkou knižního bloku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Dobrodružné
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Un drame en Livonie , 1904


více info...

Zajímavosti (3)

Na motivy románu natočil roku 1973 sovětský režisér Semjon Aranovič film Zlomená podkova (Сломанная подкова). (Luccy78)


Román zdaleka nepatří k tomu lepšímu, co Jules Verne napsal. Svědčí o tom i to, že svůj detektivní román autor vyřešil pouze pomocí „deus ex machina“ - Nikolevova nevina nebyla prokázána žádným překvapivým odhalením, ale přiznáním vraha Kroffa umírajícího na plicní chorobu. V románu navíc autor prokazuje velmi vysokou míru neznalosti národnostní a politické situace v tehdejším Livonsku. (Luccy78)


Román vznikl již roku 1894, ale Verne pozdržel jeho vydání o deset let, aby v jeho příběhu nikdo nehledal paraelu k tehdy probíhající Dreyfusově aféře. (Luccy78)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.