Set123 profil

☰ menu
Set123

Vojtěch

2001 · muž · statistiky

Aktivní: 27.04.2024 01:33 (poprvé 28.10.2017)
Body:4 330
Palce za komentáře: 2 402 · 202 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Studie k dějinám a politice
Studie k dějinám a politice
Immanuel Kant
Rozhodování Soudního dvora EU ve věcech příslušnosti: (Analýza rozhodnutí dle nařízení Brusel Ibis)
Rozhodování Soudního dvora ...
Naděžda Rozehnalová
Mezera krytí v příkladech a související otázky
Mezera krytí v příkladech a...
Bohumil Havel
Právní argumentace
Právní argumentace
Bohumil Havel

Kdo jsem

V současné době student práv na Masarykově univerzitě. Literatura je mou čistě volnočasovou aktivitou, takže moje řeči kolem ní naprosto nelze brát vážně. Sem tam mě uvidíte pokoušet se o jakés takés interpretace, většinou však milné a zavádějící, takže pozor na to. U filosofie je to ještě horší, takže tam mě vesele ignorujte.

Mimo jiné jsem člověk zlý a ošklivý, seminarizující mne na prvním semináři označil za člověka cynického. Úplná pravda to není, stačí se podívat na mé komentáře k Zaklínači, různé poesii a tak dále, ale když mám den… Snažím se na literaturu hledět pokud možno objektivně, (což mi nevychází) proto jsem schopen relativně kladně hodnotit i literaturu naprosto nepatřící k mému filosofickému zařazení (hádejte jaké to je), na druhou stranu jsem schopen i naprostému braku dát absurdně kladné hodnocení, protože jsem se při čtení zkrátka bavil.

Co se bodování týče, došel jsem časem k závěru, že přidělovat hvězdičky knihám je kontraproduktivní a degraduje to obsah sděleného – nikdy nejsem schopen určit ten správný počet, když to řeknu jednoduše, je to tedy zbytečné.

Uděluji je tedy pouze demonstrativně. Pokud mám ke knize co sdělit, sdělím to v komentáři bez hvězdiček, pokud:
- kniha není natolik špatná (Alchymista), nebo její hodnocení ostatním uživateli natolik (z mého pohledu) nesprávné (Bohové starých Slovanů), že to potřebuji vyjádřit co nejzjevněji,
- Kniha má tak málo bodového hodnocení, že se to mé na celkovém průměru může reálně projevit a mohu tak knihu posunout z modrého pole do červeného a naopak (většinou se tedy jedná o odbornou literaturu) a zlepšit tak alespoň nepatrně první dojem, který ostatní uživatelé z knihy mohou mít – nebo jej, samozřejmě, zhoršit.

"Je-li první cíl, tedy štěstí, chimérou, je tím více cílem a tím naléhavější potřebou cíl druhý, tedy zmírňování neštěstí, alespoň dokud lidstvo považuje za žádoucí žít a nepřistoupit ke kolektivní sebevraždě..."
- John Stuart Mill