Zvíře zrozené z noci :))

recenze

Zvíře zrozené z noci (2018) 2 z 5 / Airin
Zvíře zrozené z noci

Ve městě Kos žijí mágové, kteří dokáží velmi zvláštní věc – vytáhnout lidem hříchy z jejich těla, které se začnou formovat do zvířecí podoby. Aby nikomu neublížily a nepotulovaly se jen tak po světě, musí se najít a zneškodnit. V tuto chvíli nastupují na scénu tzv. akiové, tedy požírači hříchů. Ti se hříchům, neboli inisis postaví a když je zničí, objeví se jim jejich zvířecí podoba na těle jako tetování. Jenže proces požírání je velmi bolestivý a náročný. Proto akiové umírají velmi mladí.

Taj je jedním z akiů a velmi brzy se stává tím nejlepším a nejvytrvalejším požíračem hříchů v celém Kosu. Není tedy divu, že si ho všimne královská rodina a nabídne mu něco, co se jen tak neodmítá. Jenže přijetím se Taj vrhne do světa intrik, zrad a nenávisti, která postupně stáhne i jeho. A když zjistí, jaká pohroma se na Kos a jeho nevinné obyvatele blíží a jakou roli v ní má on sám hrát, rozhodne se pro jedno – vzít konečně osud do vlastních rukou. A připravit se na boj.

NÁZOR:

Knížka mě, abych pravdu řekla, moc nenadchla. Moje nadšení se střídalo jako na houpačce – začátek mi přišel celkem zmatený, pak se to suprově rozjelo, když Taj požíral hříchy, nebo když bylo město napadeno, pak ale akce zmizela a byly zde popsané úplně zbytečné scény. Knížka se táhla a teprve za druhou půlkou příběhu mě to opět začalo bavit. Především v situacích, kdy Taj zjistil zradu a spiknutí, snažil se získat potřebné informace a připravit svoji skupinu na boj.

Na autorovu prvotinu to zas tak špatné nebylo. Taj mi byl už od začátku sympatický a stejně tak i jeho přítel Bo či kamarádka Aliya, kteří ho nenechali na holičkách a všichni tři se snažili spiknutí a jeho vyřešení přijít na kloub. Nápad o existenci lidí, kteří dokáží požírat hříchy ostatních či tetování inisis na jejich těle mi přišlo velmi originální.

Místy mi však příběh přišel, jak jsem již psala, zmatený a musím říct, že převládala více část pomalejší a nudnější, než část zábavná. Z knížky mám smíšené pocity, ale druhý díl si přece jen přečtu, abych věděla, jak vše bude pokračovat :))

Více zde:
https://bookhunter5.wordpress.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář