Zpřetrhaná pouta

recenze

Zpřetrhaná pouta (2022) 5 z 5 / Jenda744
Zpřetrhaná pouta

Mám pocit, že uběhlo jen pár dní, co jsem dočetl knihu Pocit hanby, která patří do série s Kate Burkholderovou. A teď už mám za sebou i další díl, kterému autorka přiřkla název Zpřetrhaná pouta. Musím říct, že takhle se mi to moc líbí. Člověk dočte jeden příběh a v podstatě za pár dní se pustí do dalšího. Žádné dlouhé čekání. Takže ani nemáte šanci zapomenout, co se v těch předchozích vyprávěních stalo a nemusíte ztrácet čas s tím, abyste si některé z detailů připomínali. Myslím, že právě tohle je hlavní důvod, proč jsem si dvanáctý díl této série tolik užil!

Autorkou zmíněné série je Linda Castillo. Pochází z amerického Ohia, takže právě tam také zasazuje děj svých thrillerů. Protože její série čítá už dvanáct dílů, myslím si, že už jste o ní určitě slyšeli. Pokud ale ne, nastal ten správný čas to napravit, protože je opravdu skvěle napsaná a stojí za přečtení. A čím vás zaujme? Tim o čem autorka píše: popisuje životní styl Amišů. Než jsem se pustil do prvního dílu série, byl jsem trochu skeptický a vůbec jsem nečekal, že mě takový námět tolik zaujme. A teď mohu jen dodat, že mě způsob života této komunity ještě nepřestal fascinovat a v každém dalším příběhu, který si od autorky přečtu, najdu něco nového, co jsem nevěděl. Základem jejich života je víra v Boha. Upřednostňují jednoduchý život v souladu s přírodou, půdou a ostatními členy komunity. Mají své školy, doktory, zákony... A aby čtení bylo pro čtenáře napínavé, vytvoří pokaždé autorka napínavou zápletku, kterou nějakým způsobem život v této komunitě nabourá. A toto nabourání je obvykle spojeno s hlavní hrdinkou Kate Burkholderová, která se z různých důvodů snaží do života Amišů proniknout.

Ptáte se, o čem pojednává tento dvanáctý díl? Kate Burkholderová se zaplete do případu souvisejícího s jednou z jejích kolegyň – jde o její spolužačku z policejní akademie Ginu Colorosovou. Ta měla údajně zastřelit jednoho ze svých kolegů, nicméně ona tvrdí, že je nevinná. Jak to tedy všechno je? Na to bude muset přijít Kate s pomocí svého přítele Tomasettiho.

Já jsem si tento díl opět užil. A už teď se zase těším, až vyjde další pokračovaní s názvem Strmý pád.

Komentáře (0)

Přidat komentář