Žena ve vědě a milovnice Star Wars

recenze

Hlava plná lásky (2023) 5 z 5 / GirlWConst
Hlava plná lásky

Už jste četli mou recenzi o knize Hypotéza lásky, která mě moc bavila. Tahle kniha je na tom dost podobně. Je úplně skvělá! Čtivá, vtipná, je tam pořádná romantická linka, která je vám akorát jasná ještě předtím, než se stane, ale to vůbec ničemu nevadí, protože rozuzlení (včetně malého tajemství, kdo jim chce sakra zmařit práci pro NASA) je rozhodně zajímavé a stojí za to si na něj počkat.
Velké plus je, že autorka se netají tím, že je velkou fanynkou Star Wars. Hlavní hrdinové této knihy mají jako nejoblíbenější film Impérium vrací úder. Zároveň se děj odehrává v NASA, kde spolu pracují na tajné misi a jsou to bývalí spolužáci z doktorského studia. Je to takové klasické haters to lovers, ale no, těžko říct, protože si nejsem jistá, že z jeho strany to bylo vysloveně „hate“. Ale to posuďte sami. Romantická linka byla rozhodně roztomilá, červenala jsem se snad úplně všude. Nejlepší scéna je za mě, když se hlavní hrdinka nechá omylem zamknout na hřbitově a její „hater“ ji musí vysvobodit. Ta je úplně TOP.
Na druhou stranu nemůžete očekávat velkou originalitu. Stejně jako Hypotéza lásky je tohle o dvojici z vysokoškolského prostředí (dejme tomu), oba se nejdříve nesnáší, ale propukne mezi nimi ta skrývaná vášeň, do toho se vloudí malá záhada, kterou spolu musí rozluštit a nejspíše je bude pojit dohromady láska ke Star Wars. Celá kniha je vlastně dost stejně postavená.
Upřímně mi ale nevadí, že je to na stejné brdo. Autorka je vtipná, rozumí oborům, ve kterých hlavní hrdinové pracují a svým psaním mě vůbec nikdy nenudila. Nebyla jediná stránka, kterou bych měla nutkání přeskočit. Miluju tu knihu stejně jako Hypotézu lásky a nemůžu se dočkat, až budu číst její další knihy (a že jich ještě pár bude). Pokud jste romantické duše, jděte do toho, určitě vás nezklame.

Komentáře (0)

Přidat komentář