Kniha, od které se nedalo odtrhnout

recenze

Dvůr mlhy a hněvu (2017) 5 z 5 / GirlWConst
Dvůr mlhy a hněvu

Druhý díl jsem začala číst po poměrně dlouhé odmlce. A také kvůli čekání, než bude v knihovně řada na mně. Je téměř nemožné získat Maasovou v knihovně. Každopádně jsem ji zhltla za pár dnů, ačkoli měla skoro 700 stran. Za mě rozhodně lepší než první díl.
Se sklopenýma ušima se musím přiznat, že ačkoli jsem Rhysanda v prvním díle nemusela, v druhém díle si mě získal a pochopila jsem, proč ho všichni čtenáři tak zbožňují. Jeho postava je skvěle napsaná, sice je to zvenčí tvrďák, ale uvnitř jen tichý vladař, co se snaží zachránit svoji zemi. O něm bych tu mohla psát hrozně dlouho, ale na to si třeba nechám jiný příspěvek. Co se týče hlavní hrdinky Feyre, tak v prvním díle se mi moc líbila. V druhém díle mě dost otravovala. Chápala jsem její problémy, bylo mi jí líto, ale rozčilovalo mě její chování. Postava, u které si nejsem jistá, je Tamlin. Ten se od prvního dílu také změnil, ale těžko říct, jakým způsobem. Většina jeho linek je navázána na strach, že Feyre ztratí, že jí někdo ublíží. Chránil ji sice špatným způsobem, ale věřím, že mu na ní hodně záleží. U Tamlina tedy nejsem stopro rozhodnutá, co a jak.
Moc se mi líbily i nové postavy, přátelé Rhysanda. Ti byli správní a zase se díky nim objevily části, kde jsem si jen četla příběhy, které se jim za ty roky staly. Člověk měl pocit, že s nimi těch tisíc let žil také.
Určitě všichni čekáte na sexuální scény. Na to, že v prvním díle dle mého téměř nic nebylo, tady si to ti dva hrdinové dost užívali. Nechci prozrazovat děj, ale tak zhruba od poslední třetiny nebudete číst tak dvě kapitoly o ničem jiném. Upřímně paní Maasovou obdivuju za to, že dokáže takovouhle scénu popsat, protože když se o to pokouším já, schovávám se pod stolem a rudnu jako rajče. Za tohle má rozhodně plus.
Jak jsem psala, druhý díl byl za mě rozhodně lepší. Plno skvělých nových a hlavně propracovaných postav, které dávaly smysl. Krásné popisy a vyprávění minulosti. Jen mě prostě štvalo chování Feyre, ale to mi knihu vůbec nezošklivilo a těším se na třetí díl. Až ji teda někdo vrátí v knihovně!!!

Komentáře (1)

Přidat komentář

Barbara182
19.01.2024

Nemůžu než souhlasit - podle mě je druhý díl celkově nejlepší z celé série :-)