Když přetrpíš půlku knížky, bude se ti líbit

recenze

Rivalové (2022) 3 z 5 / GirlWConst
Rivalové

Jsem obecně milovník romantiky, a ještě víc i haters to lovers. Tahle kniha je o dvou studentech, kteří se nesnáší a x let spolu ve všem soupeří. Jejich vztah se ale začne zničehonic měnit, když spolu musí spolupracovat na školním projektu.
Čekala jsem od knihy docela hodně, protože mi ji doporučila redaktorka CooBoo, když jsem byla na stáži. Je ale pravda, že mě bohužel kniha tolik nezaujala. Zhruba první polovina mi už připadala nudná, protože je celá o tom, co jeden druhému dělají za špatnosti, jak se hádají a podobně. Zajímavější už byla část, kdy se jejich vztah proměnil, nevěděli, co si o tom myslet, co k sobě cítí a necítí a nejvíce jsem čekala na první pusu, která je dle mého za jedna.
Hodně se mi líbil konec, protože se Ethan i Allison rozhodovali jako mladí dospělí lidé, nikoli jako puberťáci. Ethan došel k tomu, co opravdu chce a Allison se zase ujistila, že to, co dělá, opravdu chce. I když jsem vlastně čekala, zda spolu zůstanou, tohle konečné rozuzlení ráda vytáhnu jako highlight.
Ještě bych se ráda zastavila u autorů. Moc se mi líbilo, že autoři jsou manželé, kteří se potkali na střední škole. Myslím, že to hodně zlepšilo pohled na knihu, měla jsem pak pocit, že je to celé více realistické a opravdu se to může stát. Zde bych ráda řekla, že někdy je fajn si najít informace o autorovi, protože vám to může pomoct nahlížet knihu určitým způsobem. Za mě super roztomilé.
Z haters to lovers co jsem kdy četla, je tohle trochu lepší průměr. Zasmála jsem se, červenala jsem se, ale pravdou je, že mě první část knihy moc nebavila. Měla jsem pocit, že čtu pořád o tom samém dokola. Nic se neměnilo, jen si nadávali a snažili se nad sebou vyhrát. V druhé části to dělali také, ale už to mělo trochu jiné podbarvení. Ale líbila se mi jejich hra „blitzkrieg“, neboli blesková válka, kde soutěžili, kdo odevzdá test jako první. Nezáleží na počtu bodů, prostě kdo ho dřív dopíše a odevzdá. Ten, kdo prohraje, musí splnit určitý úkol. Hodně tam i popisují, že je za tyhle voloviny učitelé nesnášeli a já je absolutně chápu. Taky by mě štvali. Ale tak nějak v hezkém slova smyslu.

Komentáře (0)

Přidat komentář