Ze života jedné Elly

recenze

Mluvit o ex… není dobré pro sex (2018) / klarabooks
Mluvit o ex… není dobré pro sex

Kniha, která osloví na první pohled už svým názvem. Není to název ledajaký, jedná se o větu, jež se dá chápat jako rada nebo doporučení. A snad i proto působí jako magnet na ženy, jež se rády nechávají unést příběhy ze života, v nichž hrají roli city, vztahy a láska.
Jelikož jsem s touto knihou vkročila do světa tvorby spisovatelky s pěkným českým jménem Alena Jakoubková, pokládala jsem za nutnost seznámit se s biografickými údaji této spisovatelky. Překvapilo mě, že tvoří taky pod pseudonymy Anita Pilar a Aliena de Longhe. Dozvěděla jsem se, že jako literární redaktorka se zabývá přípravou publikací z oblastí umění a historie k jejich vydání.
„Mluvit o EX … není dobré pro SEX“ nečerpá ani ze světa umění a ani ze světa historie. Je to oddychový žánr, jenž se dobře čte, a tak se dá kniha pokládat za skvělého společníka pro ženy. Správná porce romantiky bez násilí a krve se sympatickou Ellou v hlavní roli.
Hrdinka Ella je charakteristická tím, že vyniká kuchařským umem a s Robertem, jejím přiženěným bratrancem, ji nespojují jenom skvělé kuchařské schopnosti, nýbrž i něco dalšího … To už ale nechci a nebudu prozrazovat, protože to tvoří v knize podstatnou část dějové linie a proč stojí za to knihu číst.
Kniha může být povzbuzením pro ty, kdo cítí absenci rodičovské lásky, která může být nahrazena láskou a péčí ze strany prarodičů – zde konkrétně babičky.
Dále příběh ukazuje, kterak se dá vypořádat se zklamáním v lásce a překonat ho. A nejen zklamání v lásce, nýbrž i další nástrahy osudu jsou v životě hlavní hrdinky bravurně zvládnuty.
Vlastně bych moji recenzi uzavřela slovy, že kniha může být povzbuzením pro ty ženy, které si myslí, že jejich životní zkoušky nejsou zvládnutelné a přitom opak je pravdou.
Velké poděkování nakladatelství MOBA za recenzní výtisk.

Komentáře (0)

Přidat komentář